Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmadmurat

quote:

Orijinalden alıntı: diablo_king

iyi günler arkadaşlar bende yeni Fujifilm FinePix S2960 kullanıcısı oldum fakat çektiğim görüntülerde canlılık eksik biraz sanki ve hafiften karıncalanma oluyor resimlerde ayarları nasıl yapmalıyım tavsiye verebilecek bir arkadaş var mı yoksa fotoğrafçıya mı götürüp ayarlatmalıyım makinayı

''P'' modunu kullan işini garantiye al. En iyi mod'dur. Siz P modundayken F tuşundan İso'yu 64 yada 100 yapın gerisine karışmayın makine en iyi ayarı kendisi seçiyor. İso'yu da düşürdüğünüz için noise(karancılanma) olmuyor.

çok doğru bir tespit P modu bu makineden alabileceğiniz en iyi performansı veriyor ama P haricinde hazır senaryo modları da kullanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

quote:

quote:

iyi günler arkadaşlar bende yeni Fujifilm FinePix S2960 kullanıcısı oldum fakat çektiğim görüntülerde canlılık eksik biraz sanki ve hafiften karıncalanma oluyor resimlerde ayarları nasıl yapmalıyım tavsiye verebilecek bir arkadaş var mı yoksa fotoğrafçıya mı götürüp ayarlatmalıyım makinayı

''P'' modunu kullan işini garantiye al. En iyi mod'dur. Siz P modundayken F tuşundan İso'yu 64 yada 100 yapın gerisine karışmayın makine en iyi ayarı kendisi seçiyor. İso'yu da düşürdüğünüz için noise(karancılanma) olmuyor.

çok doğru bir tespit P modu bu makineden alabileceğiniz en iyi performansı veriyor ama P haricinde hazır senaryo modları da kullanılabilir.

evet dostum diğer modları ayarladım isolarını filan düşürdüm p modunda çekim yapıyorum fakat flashla çekim yapmam gerekiyor flashı kapattığımda enstantene yavaş hatası veriyor ekranda kırmızı ışık çıkıo ve fotoğrafta bozulma oluyor çekim yaparken o sorunu nasıl halledebilirim yoksa flashla mı çekim yapmalıyım not bu bozulma akşam saatlerinde ve ev içerisinde çekilen görüntülerde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablo_king -- 12 Temmuz 2012; 11:08:15 >

•  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI ilk fotolardan bir tanesi :D not: fotoğrafta herhangi bir oynama yoktur.
    Arkadaşlar 18x zoomda en iyi görüntüyü hangi ayarlarla elde edebilirim bazen bulanıklaşıyor resim 18 x zoomda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablo_king -- 12 Temmuz 2012; 12:57:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

quote:

quote:

evet dostum diğer modları ayarladım isolarını filan düşürdüm p modunda çekim yapıyorum fakat flashla çekim yapmam gerekiyor flashı kapattığımda enstantene yavaş hatası veriyor ekranda kırmızı ışık çıkıo ve fotoğrafta bozulma oluyor çekim yaparken o sorunu nasıl halledebilirim yoksa flashla mı çekim yapmalıyım not bu bozulma akşam saatlerinde ve ev içerisinde çekilen görüntülerde oldu.

Akşam saatlerinde ve kapalı ortamlarda ışık az olduğu için flash yardımı gerekli. Eğer flashı açmassanız da estantene artar. Ve tripotsuz 1 saniye ve uzun estantenelerde ister istemez titreme olur ve fotoğrafta kalitesizlik meydana gelir. Bu yüzden evde ve kapalı ortamlarda flash öneririm. Işık az olunca estantene de artıyor. Bunun nedeni daha fazla ışık almak. Böyle ortamlarda her zaman flash gerekiyor

• sağol hocam yorumun için böyle detayları öğrenmek çok önemli kalileti bir fotoğraf çekebilmek için
  • Başlangıç için bu alete ne diyorsunuz ? Gold'da 400 lira. Aslında dslr düşünüyordum ama bilmeden o kadar para saymak pek mantıklı gelmedi bana.
  • Fuji 2960ım var ve sizin çektiğiniz su fotoğraflarını çekmeyi istiyorum exif alabilir myiim
  • full hd video 30dk. normal mi?(hafıza kart 8gb)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan000083

full hd video 30dk. normal mi?(hafıza kart 8gb)

30 dakikalık bir video mu çektiniz ?
    Normal mi diye sormanız ve süreyi bilmenizden sebep sordum. Yoksa makinayı videoya getirdiğinizde size ekranda bu süre bilgisini mi veriyor ?
  • beyler bu aletin şarjı varmış sanırım kullanma kılavuzunda öyle yazıyor nerden bulunur ve nerden şarj edilir bilen varsa cevaplasın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: hasan000083

full hd video 30dk. normal mi?(hafıza kart 8gb)

30 dakikalık bir video mu çektiniz ?
    Normal mi diye sormanız ve süreyi bilmenizden sebep sordum. Yoksa makinayı videoya getirdiğinizde size ekranda bu süre bilgisini mi veriyor ?

süre bilgisini veriyorda, bizzat kendimde çektim(fujifilm f500 modeli)..kendim bu işlere uzak olduğum için 8gb hafıza kartıyla 30dk. az geldi bana bunun ayarı falan mı var acaba? sizde nasıl ?
  • Bende başka makina var da... bu biraz da videonun formatına göre değişir. Sizin makinanın video formatı ne acaba ? h264 mü ? Benim 2 dakika 10 saniyelik bir videom 350 Mb. bunu matematik ile hesaplar 10 katı süreyi 10 katı büyük dosya diye düşünür isek 20 dakikası 3.5 Gb. eder + 10 dakikası da 1.75 Gb. = 30 dakika 5.25 , haydi 6 gb. yer tutar diye bir sonuca varabiliriz. Fakat işte benimkisi H264 formatında kayıt ediyor.
  • hafıza kartı takılıyken ekrana kart hatası uyarısı alıyorum. en başta yoktu yeni yeni olmaya başladı ? sorunu nasıl düzeltebilirim.kart mı arızalı makine mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10urman

hafıza kartı takılıyken ekrana kart hatası uyarısı alıyorum. en başta yoktu yeni yeni olmaya başladı ? sorunu nasıl düzeltebilirim.kart mı arızalı makine mi ?

Hocam makineye başka bir hafıza kartı takarak sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 19 Temmuz 2012; 0:14:08 >
  • Daha önce bir çok defa buraya yazmıştım.

Videoda hışı hışır netleme sesi geliyor, eliniz biraz kaysa yada çektiğiniz nesne yada kişi hareket etse görüntü biraz bulanıklaşıyor, genel bir netleme sorunu var. Zoom yapınca zaten hem görüntü bulanıklaşıyor hem de videoya motor sesi de kaydediliyor, bu sorunların hala çözümü yok sanırım.

Genelde iç mekan çekimi yaptığım için, sizlerinde tavsiyesi ile çoğunlukla P modunu kullanıyorum, ancak P modundaki en büyük problem hareketli kişileri pozlama süresini arttırdığı için bulanık çekiyor. İç mekan çekimlerinde renkler canlı çıkmadığı gibi örneğin bebeğin bembeyaz tenini daha kırmızımsı çekebiliyor.Auto mod tam bir felaket kırasım geliyor makinayı.

Artık o kadar kızıyorum ki kendime bu makinayı aldım diye. Belki de adam akıllı araştırmadan aldığım tek şey de bu makina herhalde. 2007'de aldığım Sony ericsson K790 3.2 megapiksel cep telefonum bile otomatik modda çok daha güzel ve canlı fotoğraflar çekiyor. Bir süre Canon SX30 İs kullandıktan sonra, hele de ondaki manuel ayarların harikalığını gördükten sonra fujifilm tam bir fiyasko. Şimdi yine arada fiyat farkı var diyeceksiniz, evet var ama ucuz etin de yahnisi tatsız oluyor işte. FujifilmTürkiyeden toplamda 515 tlye aldım, 2 çanta biri büyük seyahat çantası deri, diğeri daha küçük orjinal çantası, şarjlı pilleri, şarj aleti, 4gb hafıza kartı v.s. E canonda 800 tl idi zaten. Bir günlüğüne de olsa Nikon D80 kullandım tabiki o da inanılmaz keyifliydi. Ama dslr makina taşımak zor iş. Satabilirsem Canon SX40 HS almayı düşünüyorum.

Son olarak bu makinayı hem kısıtlı bütçe hem de iyi bütçeye sahip olan kişilere asla önermiyorum. Kendini geliştirmek isteyen daha fazla manuel ayarlara sahip olan Canon SX30 İS - SX40 HS modellerine yönelsin, veya paraya kıyıp direk dslr alın ki en doğrusu bu. Sürç-i lisan ettiysem affola.

Makinamı satın almak isteyen olursa PM'den ulaşsın, yardımcı olurum.

• gün batımı fotolarında sürekli pembe kızıl güneş yansıması oluşuyor bunların nasıl yok edebiliriz ? ayrıca bunların olmaması için ayar var mı makinede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganss

Daha önce bir çok defa buraya yazmıştım.

Videoda hışı hışır netleme sesi geliyor, eliniz biraz kaysa yada çektiğiniz nesne yada kişi hareket etse görüntü biraz bulanıklaşıyor, genel bir netleme sorunu var. Zoom yapınca zaten hem görüntü bulanıklaşıyor hem de videoya motor sesi de kaydediliyor, bu sorunların hala çözümü yok sanırım.

Genelde iç mekan çekimi yaptığım için, sizlerinde tavsiyesi ile çoğunlukla P modunu kullanıyorum, ancak P modundaki en büyük problem hareketli kişileri pozlama süresini arttırdığı için bulanık çekiyor. İç mekan çekimlerinde renkler canlı çıkmadığı gibi örneğin bebeğin bembeyaz tenini daha kırmızımsı çekebiliyor.Auto mod tam bir felaket kırasım geliyor makinayı.

Artık o kadar kızıyorum ki kendime bu makinayı aldım diye. Belki de adam akıllı araştırmadan aldığım tek şey de bu makina herhalde. 2007'de aldığım Sony ericsson K790 3.2 megapiksel cep telefonum bile otomatik modda çok daha güzel ve canlı fotoğraflar çekiyor. Bir süre Canon SX30 İs kullandıktan sonra, hele de ondaki manuel ayarların harikalığını gördükten sonra fujifilm tam bir fiyasko. Şimdi yine arada fiyat farkı var diyeceksiniz, evet var ama ucuz etin de yahnisi tatsız oluyor işte. FujifilmTürkiyeden toplamda 515 tlye aldım, 2 çanta biri büyük seyahat çantası deri, diğeri daha küçük orjinal çantası, şarjlı pilleri, şarj aleti, 4gb hafıza kartı v.s. E canonda 800 tl idi zaten. Bir günlüğüne de olsa Nikon D80 kullandım tabiki o da inanılmaz keyifliydi. Ama dslr makina taşımak zor iş. Satabilirsem Canon SX40 HS almayı düşünüyorum.

Son olarak bu makinayı hem kısıtlı bütçe hem de iyi bütçeye sahip olan kişilere asla önermiyorum. Kendini geliştirmek isteyen daha fazla manuel ayarlara sahip olan Canon SX30 İS - SX40 HS modellerine yönelsin, veya paraya kıyıp direk dslr alın ki en doğrusu bu. Sürç-i lisan ettiysem affola.

Makinamı satın almak isteyen olursa PM'den ulaşsın, yardımcı olurum.

Biz o kadar yazdık, söyledik, uyarmaya çalıştık ama hep biz kötü oluyoruz doğrusunu söyleyince. Bu arada Canon Sx40'a da bulaşmayın, elbette kullanıcı ayarları bakımından bundan çok iyi. Burası bu modele ait başlık ama bakınca makina sahipleri yuvarlak konuşmalar yapıp makinayı över bir durumda yorum yapıyorlar. Oysa ne var ki, kendi makinanı kendin tanı ve iyi/zayıf yönlerini söyle. Vaktiniz var ise 6 ay, 1 sene sonra çok iyi makinalar çok daha uygun fiyatlara alınabilir olacaktır. Çünki birçok büyük sensörlü makina geliyor üreticilerden. Böyle yüksek zum ve yüksek megapixel saplantınızdan kurtulursanız çok daha iyi bir makina edinebilirsiniz.

Geçenlerde burada ve bir diğer başlıkta da arkadaşlar 2995 işte şöyle böyle iyi imiş, yok 2960 şöyle böyle iyi imiş dediler fakat bir tanesine ait FujiFilm'den resmi bilgi gösteremediler. Mesela bir tüketici olarak sizler nasıl böyle bir durumu anormal karşılamamaktasınız. Makina üretmiş, koymuş üzerine 2960, 2995 gibi model noları ama sitesinde ne zaman üretildi, ne gibi özellikleri var, farkı ne önceki modellerden gibi bilgileri tüketicileri ile paylaşmıyor. Diğer üreticiler (mesela Canon yeni çıkan 650D model d-slr'ının elle kavranan bölgesindeki plastiğin alerjik reaksiyona sebep olabildiğini söyledi) en ufak bilgiyi paylaşıyorken bu FujiFilm'in yaptığı garip değil mi?

• Merhaba arkadaşlar bende şuan itibariyle hepsiburadadan 4 duracell pille birlikte siparişimi vermiş bulunmaktayım fakat birşey öğrenmek istiyorum belki komik gelir ama bu flu yapma işini öndeki diyaframı elimizle döndürerek mi yapıyoruz? yardımcı olursanız mutlu olurum :)
  • arkadaşlar hd modunda video 10 saniye çektikten sonra kaydediliyor diyor ototmaikmen.bunun çözümünü bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matmazeel

Merhaba arkadaşlar bende şuan itibariyle hepsiburadadan 4 duracell pille birlikte siparişimi vermiş bulunmaktayım fakat birşey öğrenmek istiyorum belki komik gelir ama bu flu yapma işini öndeki diyaframı elimizle döndürerek mi yapıyoruz? yardımcı olursanız mutlu olurum :)

öyle bir şey yok arkadaşım dslr al kendine onu yapmak istiyorsan...
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.