Şimdi Ara

Fujifilm GFX100, yeni yazılım güncellemesiyle 400MP fotoğraflar çeken bir kamera oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 102 megapiksel kapasitedeki sensörü ve 10 bin dolarlık fiyatıyla Fujifilm’in dikkat çeken ürünlerinden birisi olan GFX100, ortamlardaki ve objelerdeki detayları zaten oldukça keskin şekilde ortaya çıkarabiliyordu. Fujifilm tarafından yayınlanan yeni bir yazılım güncellemesiyle ise GFX100 artık 400MP fotoğraflar çekebiliyor.



    PetaPixel tarafından açıklandığı üzere kamera 400MP fotoğraflar çekebilmek için 102MP sensörünü ve gövde içi stabilizasyonunu kullanıyor. Bu stabilizasyon elementleri, sensörü 0,5 piksel adımlarda hareket ettirerek 16 farklı RAW görseli çekiyor. Bu görsellerin işlendiği yeni Pixel Shift Combiner yazılımı, bu 16 parçayı 400MP çözünürlükte bir DNG dosyasında bir araya getiriyor.



    Ayrıca Bkz.Küçük boyutlu yüksek hızlı şarj adaptörü: Mcdodo GaN 65W



    400MP çözünürlükte fotoğraflar, JPEG olarak sıkıştırılsa bile 200MB yer kaplıyor ve düzenleme uygulamalarında yönetmek de bir hayli zor. Fujifilm’in hedefi ise bu özellikle birlikte modelleri daha yakından görmek değil. 400MP çözünürlüklü fotoğraflar, tarihi eserlerin korunmasına yönelik çalışmalar yapanların işini görecek şekilde niteleniyor. Bu kamerayla tam çözünürlükte çekilmiş fotoğraflar, daha önce profesyonellerin hiçbir kameradan elde edemediği seviyede detay içermesi sayesinde işleri çok daha kolaylaştıracak.








  • Sensör 400 MP detayı tam alarak alabiliyor mu merak ediyorum yoksa sadece 16 tane fotoğrafı mı birleştiriyor?

    Gerçi kedi ciğer mantığı gidiyoruz. Bu makinanın lens olmayan hali 10.000$



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 26 Kasım 2020; 11:29:55 >
  • Daha dün ''nasıl yapılır'' programında çok çok yüksek çözünürlüklü kamera merceklerinin parça parça nasıl yapıldığını izledim tv'de.Yanii kısaca sensör 100 MP ise 400 MP olmasının imkanı yok :))

  • Aslında 400MP olarak çekmiyor zaten.

    Kısaca optik sabitleme özelliğini manipüle ederek farklı noktalardan çekim yapıp, yazılım ile bir nevi piksel doldurma yapıyor ve elde edilen görüntü 400mp oluyor.

  • kendim de benzer bir teknik kullanmıştım.

    eski siyah beyaz katlanma izleri olan bir fotoğraf vardı, tarayıcı ile resmi taradım. ama kat yerleri beyaz olarak göründü, sonra resmi 90 derece çevirip tekrar taradım. resmin birinde dikey kat izleri yoğun diğerinde yatay kat izleri yoğundu, bildiğimiz paint programı ile bozuk iki resimden bozuk olmayan kısımları bozuk kısımlara yapıştırdım. sonuç tatmin ediciydi. herhangi bir resim düzenleme programı bilmediğim halde iyi iş çıktı.

  • Donanım Ne Görüyorsa Onu Çeker. Yazılımsal Değişiklikler Bu Gerçeği Değiştiremez

  • Güzel güzel teknolojinin dayandığı fikri bile açıklamış arkadaş.
    Cevap: yoğh olmaz öle
    Yav niye olmasın. Pixel dolduruyor işte çok sayıda açıdan fotoğraf çekerek. Onca mühendis bir araya gelmiş, bir sonuç almış. Paşam daha iyi biliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.