Şimdi Ara

Fujifilm FinePix S5700-S5800 Kullananlar Derneği !!! (65 ÜYE) (470. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.598
Cevap
15
Favori
390.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoş bir manzara olmuş gerçekten. teşekkürler ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

Hoş bir manzara olmuş gerçekten. teşekkürler ;)

asıl ben teşekkür ederim beğendiğin için
  •  Fujifilm FinePix S5700-S5800 Kullananlar Derneği !!!  (65 ÜYE)
  • Diayframı bu karenizde 13.6 gibi bir değerde kıssaydınız güneş ışıkları patlama yapmayarak yıldız biçiminde dağılım gösterek daha hoş bir kare olmasına neden olucaktı. onun dışında güzel bir kare olmuş paylaşımlara devam ;)
  • quote:

Diayframı bu karenizde 13.6 gibi bir değerde kıssaydınız güneş ışıkları patlama yapmayarak yıldız biçiminde dağılım gösterek daha hoş bir kare olmasına neden olucaktı. onun dışında güzel bir kare olmuş paylaşımlara devam ;)

haklısın ama o zaman tripod kullanmam lazımdı yanımda yoktu
  • Işık koşulları bu çekimde iyi olduğu için tripota pek gerek yok tabi olursa iyi olurdu. 13.6 yerine 6.8 ilede çekim yapılabilirdi. çok düşük enstantene değeri verirse makine.
  • quote:

Işık koşulları bu çekimde iyi olduğu için tripota pek gerek yok tabi olursa iyi olurdu. 13.6 yerine 6.8 ilede çekim yapılabilirdi. çok düşük enstantene değeri verirse makine.

aynı kareyi bir çok kez manuel olarak çektim ısoyu yükselttim diyaframı kıstım olmadı diyaframı açtım enstantane hızını yükselttm nafile pozometre yarı ile denedim gene olmadı illa tripod istiyor yanımda yok ancak eli titretmeden bu kadar oldu aslında hava daha karanlık idi pozomotre ile biraz oynadım
  • O zmn tamam kardeşim. Ben ışık koşullarının iyi olduğunu düşündüm. teşekkürler paylaşımların için ;)
  • quote:

O zmn tamam kardeşim. Ben ışık koşullarının iyi olduğunu düşündüm. teşekkürler paylaşımların için ;)

bende teşekkür ederim bu arada uzun süredir foto çekmek nasip olmadı hele bir kar yağsın o zaman yeni fotoları paylaşırım
  • Bekliyoruz merakla
  • quote:

Bekliyoruz merakla

bende bekliyorum kar yağmasını hala yağmadı
  • Pazartesi günü yağacak diyorlar ya bakalım artık...
  • quote:

Pazartesi günü yağacak diyorlar ya bakalım artık...

kar 4 gözle beklenir mi bu yıl bekledim
  • İzmire yağmaz biliyorum ama memleketime yağar mutlaka. belki yağdığında memleketimde olurum kimbilir. ;)
  • quote:

İzmire yağmaz biliyorum ama memleketime yağar mutlaka. belki yağdığında memleketimde olurum kimbilir. ;)

memleket neresi
  • Manisa-Demirci,

Bugünü fotoğrafsız kapatmayalım..

Fujifilm FinePix S5700-S5800 Kullananlar Derneği !!!  (65 ÜYE)

• elinize sağlık arkadaşlar birbirinden güzel paylaşımlar.

@maktastur ne yaptığını bilmiyorum ters ışıkta fakat benim kullandığım yöntemi paylaşmak isterim. ben ölçümü nokta ölçüm yapıyorum f/13.6 yapıp elde çekim yapmaya yetecek estantaneyi yakalayabilmek için denemeler yapıyorum. güneşin tam ortasından ölçüm yapınca heryer karanlık oluyor fakat merkezden uzaklaştıkça estantane değeride değişiyor. istediğim estantaneye gelincede çekimi yapıyorum. eleştiri olarak almayın lütfen sadece paylaşım:)
  • Bende genelde çekimlerimde manuelde çalışıyorum çünkü makinenin pozometresi herzmn istediğim havayı vermiyor. Pozometre hatalı ölçüm yapıyor demiyorum bu yanlış algılanmasın sadece bazen fotoğrafların biraz daha koyu veya aydınlık olmasını istiyorum bu yüzden kendim ayarlamayı tercih ediyorum. Eğer acele çekmiceksem kareyi manuelde çalışmayı tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeViL_mma

elinize sağlık arkadaşlar birbirinden güzel paylaşımlar.

@maktastur ne yaptığını bilmiyorum ters ışıkta fakat benim kullandığım yöntemi paylaşmak isterim. ben ölçümü nokta ölçüm yapıyorum f/13.6 yapıp elde çekim yapmaya yetecek estantaneyi yakalayabilmek için denemeler yapıyorum. güneşin tam ortasından ölçüm yapınca heryer karanlık oluyor fakat merkezden uzaklaştıkça estantane değeride değişiyor. istediğim estantaneye gelincede çekimi yapıyorum. eleştiri olarak almayın lütfen sadece paylaşım:)

ne demek arkadaşım öyle şey mi olur tabiiki bilgi vede becerileri paylaşmakta fayda var ben genelde her tür ortamda manuel çekim yapmayı seviyorum en azından el becerimi vede makineyi daha iyi tanımamı sağlıyor o kareden en az 10 civarı çekip silmişimdir vede bir o kadarda makinede kayıtlı fotom vardır makinede fotoyu çok iyi bir şekilde görüp iyi oldu diyemiyorum bu yüzden en az 10 adet çeker vede en iyisini bilgisayarda karara bağlayıp düzenlemeler yaparım

• Doğrusuda bence bu zaten, eğer imkan varsa. aynı objeyi veya manzarayı farklı değerlerle ve farklı açılarla çalışmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.