Şimdi Ara

fuji 35mm len tercihi (full frame 50mm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    aşağıdaki 3 lens arasından hangisi hangi sebeplerden dolayı tercih ederdiniz.

    önümüzdeki günlerde bunlardan birinde karar kılıcam



    Viltrox AF 33mm f/1.4 XF v2

    Tokina atx-m 33mm f/1.4 

    FUJİFİLM XF 35mm F1.4(eski)




  • Merhaba,


    Viltrox ve Tokina tamamen aynı görünüyorlar.


    Fujinon ile kıyaslanınca optik yönden Viltrox daha başarılı. Daha berrak render veren, sitesinde "crystal" ismiyle verdiği kurşunlu cam kullanıyor. Malesef çoğu Çin objektifindeki gibi diyafram kanatları simetrik durmuyor, bu da bazı fotograflarda belli oluyor ve alışamadığım ucuz bir his veriyor. Sırf bu yüzden bir türlü bu objektiflere gidemedim. Viltrox ve Tokina'da ek olarak kliksiz diyafram var, fakat sorun ettiğim şey gerçekten stepsiz diyafram vermemesi. Galiba step motorlara bağlı olduğu için adımlı diyafram veriyor. Böyle bir diyaframı akıcı kadranla kontrol edip, yapılandan başka bir şeyin geri bildirimini vermek bence sorunlu bir kullanım.


    Ben de Fuji kullanıyorum, 35mm konusunu AF'den tamamen vazgeçip 40mm Voigtländer Nokton ile uzun bir süreliğine kapattım galiba (35mm versiyonu da vardı). Onun da kendine göre eksikleri var. Ama Viltrox ve Fujinon arasında herhalde Fujinon'u tercih ederdim. AF motor sesi benim için önemli değil, belki nostaljik. Diyaframı düzgün, flare daha kontrollü, yakın çekimde daha çok şansı var, ışıkta ve "render"da kendine özgü havası var.


    Açıkçası, isterse Zeiss olsun f/2.0 veya f/1.8'in altı bence henüz deneysel ve ancak lomografi görüntüsü. Bu "lomografi"nin de iyi olması için diyaframın düzgün olması lazım, yoksa ucuz krema oluyor. Yine de f/2.8 - f/11 arası berraklık, ışık ve renk istiyorsanız, nostaljik Yashica / Zeiss'vari bir render istiyorsanız Viltrox kullanılmamış alınabilecek makul fiyatlı bir alternatif.. Ek olarak da daha hızlı ve sessiz AF.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 20 Haziran 2021; 17:39:25 >




  • FUJİFİLM XF 35mm F1.4 daha yakın o zaman.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.