Şimdi Ara

FTP Erişim Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Web, hosting, domain konularında çok kısıtlı bilgim var, şimdiden sorunun basitliği yüzünden özür dilerim.

Hosting hizmetini "TR.NET" şirketinden aldığımız bir web sayfamız var. "webmember.tr.net" adresine girip kullanıcı adı ve şifremi yazıyorum. Sisteme girince şifreyi değiştiriyorum.

Fakat FileZilla programıyla FTP'ye bağlandığımda görüyorumki şifre hâlâ değişmemiş. webmember.tr.net platformuna girerken sorulan şifre değişmiş, ama FTP'ye girerkenki şifreyi değiştiremiyorum.

Nerden yapılıyor bu?

Cevaplar ve yardımlar için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Öncelikle, sanırım sizin yaptığınız işlem, web müşteri üyelik şifresini değiştirmek. Sistemi tam olarak bilmediğim için ne şifresini değiştirdiğinizi bilemeyeceğim.

cPanel kontrol paneline sahip olduğunuzu düşünerek FTP şifrenizi değiştirmeyi anlatmak istemekteyim. Başka panel kullanıyorsanız bildirirseniz anlatmaya çalışırım...

Öncelikle, cPanel kontrol panelinize giriş yapıyorsunuz. Ardından, Preferences menüsünde Change Password yazmakta ona tıklıyorsunuz. Eski, yeni şifrelerinizi giriyorsunuz ve onaylıyorsunuz... İşlem bu kadar...

* Bu değişiklik, hem FTP hem de cPanel giriş şifremizin değişmesi anlamına gelmektedir. cPanel'e daha sonra bağlanmak için yeni belirlediğimiz şifremizi girmemiz gerekmektedir...

* Butür soru ve sorunlarınızı hosting firmanıza sormanız daha sağlıklı olacaktır diye düşünmekteyim. Çünkü, kullandıkları farklı sistemler de bulunabilecektir...

Kolay gelsin...

• Cevap için teşekkürler. Dediğiniz gibi TR.NET'e mail atıp yardım isteyerek konuyu çözebildim. Çünkü cPanel denen şey bizde yok. (En azından ben ne olduğunu bilmiyorum =/

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim,

Birçok script yardımıyla alınan hosting paketinin FTP/cPanel şifreleri müşteri panelinden değiştirilebilmektedir.

İyi forumlar...
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.