Şimdi Ara

FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.275
Cevap
32
Favori
204.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hava pilotluğuna uzun süre sonra tekrar başlamak istiyorum. gördüğüm kadarıyla çok fazla şey değişmiş :D sizden birşey rica edeceğim. acaba neler gerekli yani hangi eklentiler olmazsa olmaz. eski pmdg 737 pilotuydumda. zaten onu yükleyeceğim. başka neler yüklemeliiyim. birşeyleri satın almak daha iyiyse neleri almalıyım? sceneryleri bana bırakın :D bu arada bende hali hazırda 200 lira var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 22 Temmuz 2015; 12:32:39 >
  • sweetfx'i prepar3d de nasıl çalıştırabilirim ?
  • FSX ve yeni nesili Prepar3D 4gb ram üstü kullanamaz. X-plane kullanabiliyor şu anlık. Belki bilmeyen vardır.

FSX ve P3D için işlemci hızı önemlidir. FSX için saat hızı çok önemlidir. P3d için değiştiyse bilemiyorum. Kullanmadım.

X-plane 10 kullanıyorum şu anda. Şahsi fikrim uçuş hissi daha güzel. Eğlence olarak FSX gibi değil tabii addon eksikliği var. AI Trafik mesela eksik. ATC olayı kötü. Sistem kullanımı 2 simulasyone göre çok çok daha iyi.

Son olarak xplane,, fsx farketmez her zaman intel + nvidia daha iyi sonuç verdi (p3d bilmiyorum). Xplane'de bir nevi biraz daha oynayabilir malum OpenGL kullanıyor çünkü (ATI'yi xplane'de hiç kullanmadığım için sağlıklı yorum yapamayacağım, FSX'te kullandım sadece). Ayrıca xplane Linux ve Mac'te kullanılabiliniyor.

Özetle Türkiye içinde senaryo zenginliğiyle uçacağım diyorsanız Xplane yetersiz, fakat dünyada uçarım (özellikle avrupa ve ABD), Live ATC veya online uçarım diyorsanız Xplane benc e çok çok daha kaliteli.

NOT: X-plane 10'un gece uçuşunun yanından geçemiyor diğerleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 23 Temmuz 2015; 21:45:57 >

• Arkadaşlar bir tweak buldum.Win8 de windows tuşu ve r tuşuna basıp çalıştırı açıyoruz.Daha sonra taskkill /IM dwm.exe /F yapıştırıyoruz.Windowsun güzel görünmesini sağlayan programı durduruyoruz,fps artıyor.Denedim.Arttı sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayki

FSX ve yeni nesili Prepar3D 4gb ram üstü kullanamaz. X-plane kullanabiliyor şu anlık. Belki bilmeyen vardır.

FSX ve P3D için işlemci hızı önemlidir. FSX için saat hızı çok önemlidir. P3d için değiştiyse bilemiyorum. Kullanmadım.

X-plane 10 kullanıyorum şu anda. Şahsi fikrim uçuş hissi daha güzel. Eğlence olarak FSX gibi değil tabii addon eksikliği var. AI Trafik mesela eksik. ATC olayı kötü. Sistem kullanımı 2 simulasyone göre çok çok daha iyi.

Son olarak xplane,, fsx farketmez her zaman intel + nvidia daha iyi sonuç verdi (p3d bilmiyorum). Xplane'de bir nevi biraz daha oynayabilir malum OpenGL kullanıyor çünkü (ATI'yi xplane'de hiç kullanmadığım için sağlıklı yorum yapamayacağım, FSX'te kullandım sadece). Ayrıca xplane Linux ve Mac'te kullanılabiliniyor.

Özetle Türkiye içinde senaryo zenginliğiyle uçacağım diyorsanız Xplane yetersiz, fakat dünyada uçarım (özellikle avrupa ve ABD), Live ATC veya online uçarım diyorsanız Xplane benc e çok çok daha kaliteli.

NOT: X-plane 10'un gece uçuşunun yanından geçemiyor diğerleri.

Ben X-Plane'de Add-on eksikliği olduğunu düşünmüyorum.

Uçak eklentileri olarak Fligtfactor777/A350
    Jar Design A330/320
    x737 projesi( 3D kokpit çalışmasında neredeyse sona geldiler)
    Bunun gibi onlarca uçak var.

Bu uçaklar gerçekten çok gerçekçi. Özellikle FF777 Pumper'ın kokpiti ile kullanılınca muazzam oluyor. PMDG'den farkı kalmıyor. En sevdiğim özelliği Electronic Fligt Bag'e chartlarınızı yükleyip uçağın kendi bilgisayarından chartlara bakabiliyorsunuz. Pmdg de ilk uçağını çıkardı. [DC6] (bence gereksiz ama saygım var sonuçta 2 yıllık emek) ve diğer uçaklar da gelcek kısa zaman içinde.

Yer eklentileri olarak zaten X-Plane kendi grafikleri ile muhteşem fakat Türkiye gibi yerlerde az bina var bunun içinwww.simheaven.com sitesindeki W2XP Turkey'i indirmeniz yeterli. Sonra İstanbul 1 ve İstanbul 2 scenery adındaki dosyaları X-plane forumunda bulabilirsiniz. Bu gibi eklentilerin çalışması için birkaç gerekli eklenti var talep olursa uzun uzun anlatırım. Bu eklentiler olmadan W2XP çalışmıyor. Eklentiler ücretsiz.

X-plane'de en sevdiğim şey 200-400 TL arası para vermeden FSX'den daha iyi görüntü alabilmenin mümkün olması ama eklenti gerek ve bu eklentilerin hepsi X-Plane forumunda mevcut ve ücretsizler.

Bulut textureleri için Skymaxx pro v2 REX kadar iyi.

Hava limanı eklentileri için FS2XPLANE adında mucizevi bir program var. Bu programla FSX' de kullandığınız hava limanı eklentilerini Xplane'e convert edebiliyorsunuz. Mesela ben Aerosoft Manhattan X'i convert ettim(havalimanı olmasa bile böyle şeyleri de convert edebiliyor bu program) Manhattan X'de sadece bir bina biraz silik onun dışında muhteşem üstelik yüksek fps ile uçabiliyorsunuz böyle karışık yerlerden. Bunun yanında zaten Aerosoft ve bunun gibi şirketler hava limanı eklentileri çıkarıyo X-Plane'e. Ve X-Plane'de gönüllüler tarafından modellenmiş onbinlerce havalimanı scenerysi mevcut ve ücretsiz.

Ezdok'a para vereceğinize simheadshake v1.4 ve pilot view'i indirebilirsiniz.

Bakın arkadaşlar FSX'den sonra X-Plane'e alışmak zordur ama alışınca gerçek simülasyonun X-Plane 10 olduğunu göreceksiniz. Ben bu FSX ve P3D illetinden kurtulduğum için çok memnunum ve şiddetle tavsiye ederim.

En güzeli pistlerde eğim var FSX'deki gibi düz pistten inip kalkış yapmıyorsunuz. Kuş çarpması var camınız kan oluyor motorlarınız bozuluyor. Yağmur yağdığında yağmur damlaları cama yapışıyor FSX'deki gibi cam temiz kalmıyor. vs. Gece uçuşu muazzam FSX onun yanından geçemez. Artık şu DX9 ve 32 bit oyunu bırakın. Xplane 10 yakında DX12'ye geçebilir ve 64 bit. Yine Fsx gibi X-Plane'de de IVAO Vatsim ve Fsairlines kullanabiliyorsunuz. X plane 10 geleceğin simüylasyonu ona rakip olabilecek tek sim Prepar3D eğer DX12 ve 64 bite geçerlerse. Fsx için bu durum söz konusu değil Dovteil Games FSX'i satın aldıktan sonra oyunu geliştirme izinleri yok oyun öyle kalacak.

Xplane konusunda her sorunuza yardımcı olurum arkaşlar

Not: FF777 yi satın aldıktan sonra pumper diye gönüllü bir arkadaşın modellediği 777 cockpiti var tamamen ücretsiz onunla beraber kullanmanızı öneririm. Ozaman pmdg gerçekliğine ulaşıyorsunuz

Rica ettiğini durumda size istediğiniz eklentilerin linkini atabilir ve kurulumunu anlatırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lm7812 -- 26 Temmuz 2015; 17:21:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkekrkn

quote:

Orijinalden alıntı: Ayki

FSX ve yeni nesili..............n geçemiyor diğerleri.

Ben X-Plane'de Add-on eksikliği olduğunu düşünmüyorum.

Uçak eklentileri ................kini atabilir ve kurulumunu anlatırım

Alıntıları kestim destan gibi gözükmesin.

Uçak olarak ben SSG Boeing 747-8 intercontinental (ücretli olan) ve Philipp & Ramses 777 var onu kullanıyorum. 747 biraz daha kolay. 2 uçakta harika, grafikleri muhteşem. 777 bir tık daha önde bence. Şahsen 747'yi kullanıyorum genelde. 777'yi sonradan edindiğim için çok uğraşamadım.

Ayrıca Skymaxx pro kullanıcısıyım, gerçekten olmazsa olmaz bir eklenti şu anda. Bunun dışında sistemim en üst ayarlarda açtığı için gerçekten grafik konusunda P3D ve FSX'e dönüp asla bakmıyorum. Özellikle Openstreetmap kullanması ayrı şey. Mesela OSM'de LTBA'da birkaç eklenti yapmıştım girip. İleriki bir güncellemede onlar eklenebilir. Eklenmediyse yazılımını ile kendimiz ekleyebiliriz. Birde Apilotx mi ne var o hd meshi çıkarsa hepten olayı çözecekler. Zaten yüksek irtifa bulanıklığıda tarih oldu olacak. Kısacası birileri çabalıyor. Tek sıkıntı X-plane'in asıl amacı simulasyon. Kozmetik gibi allama pullama işleri eklenti geliştiricilere kaldı. FSX'in pazar hakimiyetide malumunu çok çok ileride. Millet o kadar para verdim diye bırakamıyorda. Bu yüzden X-plane v10 ve 64bitten sonra bir ivme yakaladı ve umarım bu negatif ivme olmayacak.

Gelgelelim benim bahsettiğime. Eklenti eksikliği dediğim World Traffic yok. Birde ATC çok kötü. Ha Amerika'da yaşayan insanlar olsa ve orda uçsak bu sorun değil. Paralı gerçek ATC var zaten. X-plane zaten sürekli geliştirildiğinden ve ilk öncelik uçuş olduğundan bunların zamanla geliştirilmesi gayet normal. Sonuçta program akışkanlar mekaniği kullanıyor ve geliştirici ekip yüzlerce veya onlarca kişi değil.

Türkiye havalimanlarınıda ben boş zamanım varken yapıyordum. Bildiğiniz gibi bir özellik eklendi, artık yaptığını limanları gateway'e atıyorsunuz, her patchte onlar güncelleniyor. Bunları tamamlayackatım fakat şehir değiştir iş değiştir vs vs deerken kaldı, ileride inşallah bu eksikliği gidereceğim. Sadece Default objelerle tabiki. Maksat oyunun ilk haliyle liman olması.

FS2Xplane her scenery'i iyi çevirmiyor. Gerçi çoğu popüler havalimanları için scenery mevcut. Kendim scenery ile uğraştığım için biliyorum FSX'e göre çok çok daha kolay xplane'de bu işlemlerle uğraşmak. Sadece yöntemler biraz garip gelebilir. Gerçekten artık çok çok kolay. Yavaş yavaş oda gelişiyor.

FSX'ten xplane'e ilk geçen birisi çok zorlanır yalan yok. Ayarlarını yapmak, kokpitte sağa sola bakmak bile ayrı eziyet (aslında değil) gibi gözüküyor. Asıl olay Xplane'deki ayarları çözünce, aslında FSX'in ayarlarının ve yöntemlerinin çok çok daha saçma ve zor olduğunun farkına varılabiliyor.

Birde SS ekleyeyim inşaa halindeki LTBA ve gece istanbul manzarası. Şu gözüken kısımda sadece OSM var. Başka hiçbir addon yok.
     FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz
     FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 27 Temmuz 2015; 0:04:38 >

• [PREPAR 3D] sweetfx dx10-11 destekli nasıl çalışır ? Çalıştıran çok kişi var. ENB zaten çalışmıyor ve geri planda sweetfx dxdi... dosylaarını atınca prepar3d açılırken hata veriyor dosyalar bozuk diye. son ayar kaldı o da bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akın737 -- 28 Temmuz 2015; 13:21:03 >
  •  FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz  FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz  FS 2004 - FSX, X-Plane ve Prepar3d' deki Deneyimleriniz

• sweetfx i prepar 3d , win8.1 'de çalıştırmayı bilen var mı ? Tek geriye kalan eklenti bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoşMezar

Arkadaşlar p3d yükledim.Pmdg 737 de yükledim.Ama 10 fps.Fsxte 20-25 fps görüyordum.Önerdiğiniz bir şey var mı?
    Bu arada p3d çok güzel.

Kardesim pmdg cok kastirir fsx de ifly kullanabilirsin o da cok gercekci tabi pmdg nin yerini tutmaz ama bence pmdg den vazgecme ben t2g ltba da 7 8 fps aliyorum ama birakamiyorum :)

• Hocam gsx, rex, fspassengers gibi eklentileri yukleyebilirsiniz

• Hocam haklisiniz ancak ben fsx in daha gercekci oldugunu dusunuyorum (simule bakimindan). Dogru xplane 10 un grafikleri super ancak ucaklari ayrintili degil bu konuda cok arastirma yaptim. Ayrica fsx icin guclu bir pcniz var ise eklentilerle acayip guzel oluyor. Ben b738 i severim su ana kadar arastirmalarimda dahil pmdg kadar gercekci b738 yapan gormedim. Gelecekten konusacak olursak fsx in gelecegi yok dogrusu. En guzel islemciler filanda pek etki etmiyor ayarlamalar yapmak lazim. Ama xplane 10 un gelecegi var bence yeni eklentiler yuklerler gelecekte ama simdi bilmiyorum yapiyorlarmi ama o kadar ucaklari icacici degil

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Hocam gsx, rex, fspassengers gibi eklentileri yukleyebilirsiniz

saolun hocam. ama bendeki şansa tüküreyim. şimdi ben ankaryaa taşınmıştım antalyadan. joysticki antalyada unutmuşum :/yeni bi joystick aldıktan sonra başlayacağım :/
  • Hocam bence almayı beklemeyin alınca da devam edersiniz joystick ile şimdi hiç yoksa bile mouse yoke ile devam edin biliyorum biraz zordur ama ben alışmıştım güzel oluyordu
  • Biraz P3D ile uğraştıktan sonra 20 fps alıyorum.T2G LTBA,PMDG 737 ile birlikte.İniş sırasında tabi fps düşüyor ama buna değer tabi ki.
  • win8.1 prepar3d sweetfx çalıştırma yöntemini bilen yada link atabilecek var mı? dx9 larla çok sorun oluşuyor. dx10+ ve win8.1 birleşince oldu herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanseth

win8.1 prepar3d sweetfx çalıştırma yöntemini bilen yada link atabilecek var mı? dx9 larla çok sorun oluşuyor. dx10+ ve win8.1 birleşince oldu herhalde

Reshade diye bir program var sweetfx i P3Dye enjekte etmeye yarayan avsim.net de konusu vardı bulabilirsiniz fakat win7 de deneyip sonuç almıştım ben 8.1 için bi fikrim yok
  • h57sg H kullanıcısına yanıt
    konuyu özel mesajtan atar mısın ? win8.1 de çalıştırmak çok zor. Reshade'i denedim sadece reshade çalışıyor sweetfx kalıyor :)
  • Windows 10'da FSX Steam Edition deneyeyim dedim, performans resmen uçuyor. Daha önce 30-40 fps aldığım yerlerde 60 fps'leri gördüm. Çok sevdiğim Dillingham alanında ise 100'lerin üzerini gördüm ilk kez.
  • Prepar3d icin islemci ve ekran kartimi upgrade edicem. Ekran karti olarak msi 970, islemci olarakda i5 4690k almayi dusunuyorum.i5 4690k ile i7 4790k arasinda amerikada 120 dolar gibi bir fark var. I5 isimi gorurmu, oc yapmadan kullanmayi dusunuyorum bu sefer. Oc yapmicak olmama ragmen k serilerinin hyperthreading lerinin daha yuksek frekanslara cikmasindan dolayi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gringo_ -- 7 Ağustos 2015; 14:24:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.