Şimdi Ara

Freze kesim sorularım var !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben model araç hobisi ile uğraşıyorum.Zaman zaman maketler olsun parça olsun kesmek gerekiyor hobby cnc ler yapmaya kalksak çok pahalı neyse freze nedir tam olarak bilmiyorum(cnc nin ilkel hali galiba) tam anlamı kafamda yerleşmedi tahminlerle iş yürütmek istemiyorum.

Proxxon Mikro Freze 28568 Ürün bü

Fotoğrafı

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=1029

Şimdi ben bunu aldım diyelim 30x30 plastiğin ortasında kare açmak gerekiyor bunla yapabilirmiyim halka açmak gerekiyor yapabilirmiyim ?

Ucuz olması önemli ve tavsiye edeceğiniz önerebileceğiniz ürünleri yazarsanız sevinirim

Değerli yorumlarınız için şimdiden tşk ederim. Kalın sağlıcakla.

• quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Arkadaşlar ben model araç hobisi ile uğraşıyorum.Zaman zaman maketler olsun parça olsun kesmek gerekiyor hobby cnc ler yapmaya kalksak çok pahalı neyse freze nedir tam olarak bilmiyorum(cnc nin ilkel hali galiba) tam anlamı kafamda yerleşmedi tahminlerle iş yürütmek istemiyorum.

Fotoğrafı

Şimdi ben bunu aldım diyelim 30x30 plastiğin ortasında kare açmak gerekiyor bunla yapabilirmiyim halka açmak gerekiyor yapabilirmiyim ?

Ucuz olması önemli ve tavsiye edeceğiniz önerebileceğiniz ürünleri yazarsanız sevinirim

Eklemiş olduğunuz resim özel amaçlar için kullanılan bir frezeye aittir.Sizin bahsetmek istediğiniz ve ihtiyacınız olan aşağıdaki resimdeki gibi bir freze tezgahıdır;

Tabi hobi amaçlı kullanım için böyle bir tezgaha sahip olmak fazla lüks olur.Eğer 1000 ytl gibi bir rakamı gözden çıkarıyorsanız bu tezgahların ev kullanımı için olan ufak boylarını da bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 4 Aralık 2008; 19:26:50 >

• Hoca ne yaptın ya (: bu çok maliyet anlaşıldı bu konu beni aşar :D
  • @Etkisiz Eleman hocam senin gösteriğin cihaz el frezesi diye de geçer. bununla düz kesim yapabilirsin fakat halka açamazsın. halka açmak için matkap ın varsa ona panç alıp delebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 4 Aralık 2008; 22:30:36 >
  • Matkap almak daha mantıklı o zman tşkler
  • Dostum... Ufak işler için Freze, CNC vs. gerek yok.

Kesim işleri için sana tavsiyelerim,

1- DREMEL dediğimiz el cihazı; Şarjlı olanları da mevcuttur, Her türlü plastik malzeme, ince sac, ince levhaların kesimi için uygundur. Fiyat 30 - 60 YTL arası;

2- DEKUPAJ TESTERESİ; Bu cihazı buradan inceleyebilirsin..."DEKUPAJ"...Fiyat 60 - 100 YTL arası değişir.

Bu cihazlardan birisi kesinlikle işini görür. Freze vesaireye hiç gerek yok. Ayrıca her türlü kesim işlerinde de rahatlıkla kullanabilirsin.

• DREMEL için resim koymamışım. Dremel de buna benzer, ama bu marka biraz dandik sanırım daha önce hiç görmedim.

Bir de PANTER TESTERE çıkmış; DEKUPAJ yerine kullanılabilir. Hiç kullanmadım ama sen bi araştır istersen. Marangozlar kullanıyor genelde.

Ya da şunu yap. Git bi hırdavatçıya, geseceğin malzemeyi göster bana bunlardan hangisi uyar diye sor. Büyük ihtimalle Dremel işini görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spacer (Flanş) Kullanan Var Mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öehhh ne yaptın hacı ? Keseceğin malzemenin cinsi nedir? Resmi kaydı kudu var mı bi görseydik iyi olurdu. Ama bu matkap darbeli. Fazla gelir. Dremel bak sen. En iyisi dremel.
  • Dostum bunu ev için istiyorum hem o yüzden bu dremelinhttp://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=691699001 şunu alıcam buna gidip baktım yerinde ama almamıştım sence nasıl ?

+ Arada Alüminyum köşebent kesiyorum bazen deliyorum dremel bunları delip kesebilir mi? Arkadaşın dediği panç takılır mı ? en fazla kestiğim kalınlık 2mm tornacıda deldirip kestiriyorum burda yakında biri var herneyse bütün işlerimi kendim yapmak istiyorum o yüzden :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etkisiz Eleman -- 5 Aralık 2008; 0:52:54 >
  • Gerekli olan başlığı taktıktan sonra her türlü kesim yapabilirsin. Kısa zamanda ve çok güzel bi şekilde. Ama bu tür ürünleri netten almak bence iyi olmaz. Hırdavatçıda pazarlığını yapıp cihazı görerek almak daha iyidir. Verdiğin link bana biraz pahalı geldi. İzmirde olsaydın Çankayada bulursun derdim ama... Yaşadığın yerdeki bi hırdavatçılara bi göz atarsan daha uygun bişeyler bulabilirsin. 2 yıl garanti verirler. Ama yinede sor, bazı markalara vermeyenler olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stromkreis

quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Arkadaşlar ben model araç hobisi ile uğraşıyorum.Zaman zaman maketler olsun parça olsun kesmek gerekiyor hobby cnc ler yapmaya kalksak çok pahalı neyse freze nedir tam olarak bilmiyorum(cnc nin ilkel hali galiba) tam anlamı kafamda yerleşmedi tahminlerle iş yürütmek istemiyorum.

Fotoğrafı

Eklemiş olduğunuz resim özel amaçlar için kullanılan bir frezeye aittir.Sizin bahsetmek istediğiniz ve ihtiyacınız olan aşağıdaki resimdeki gibi bir freze tezgahıdır;

Tabi hobi amaçlı kullanım için böyle bir tezgaha sahip olmak fazla lüks olur.Eğer 1000 ytl gibi bir rakamı gözden çıkarıyorsanız bu tezgahların ev kullanımı için olan ufak boylarını da bulabilirsiniz.

İstekleriniz doğrultusunda bu makina ile işinizi göremessiniz bu makine 90 derece çalışır ve malazeme işler bu açının dışında kalıp işleyemessiniz size "cnc fereze" tezgahı gerekiyor 360 derece çalışma kapasiteleri vardır her türlü kalıp üretimine uygundur.Lakin 1000 ytl gibi rakamlar bu tezgahlar için çok çok komik rakamlar ..

Cnc Frezeler ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 5 Aralık 2008; 2:11:26 >

• Dremel ürünlerinden alacaksanwww.724magaza.com adresine bak derim. ben tüm dremel aletlerimi aksesuarlarımı buradan alıyorum ve fiyat çok uygun piyasaya göre. hizmet kalitesinden de oldukça memnun kaldım.

Dremel 300 almanı tavsiye ederim. Yalnız yapacağın işin türüne göre de uç alman gerekir. Eğer motorun kendisini alırken yanında gereken aksesuarları da sipariş edersen rahat edersin. çünkü ne kadar çok aksesuar o kadar rahat çalışma demek. yapı marketlerde bauhaus praktiker gibi yerlerde dremel malzemelerini bulabilirsin ama çok pahalıdır.
  • Cevap için tşk ederim tevsiye ettiğiniz ürünün linkini verirmisiniz 300 yazan bir çok model varda :D
  • Linklerdekiler aynı dremel el motoru ancak pahalı olanda spiral uzatma mevcut. Uzatmanın resmi de budur, motorun ucuna bağlanarak kalem gibi kullanılmasını sağlar. daha ince işleri bununla da yapabilirsiniz. benim pek kullanmadığım bir aparat.

http://www.724magaza.com/HIRDAVAT/Hobi%20Aletleri/Mikro%20Aletler/urundetay.html?11489

http://www.724magaza.com/HIRDAVAT/Hobi%20Aletleri/Mikro%20Aletler/urundetay.html?11490

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 5 Aralık 2008; 19:07:59 >

• Eyv. dostlar sağolun aldığımda inceleme yaparım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.