Şimdi Ara

Fransız Jandarması 77.000 bilgisayarı ubuntu'ya taşıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransa Ulusal Jandarması ubuntu'yu kendilerine adapte ederek yılda , sadece lisans ücretlerinden 2 milyon € kar elde ediyor..

Fransız jandarması kendi kullanımları için ubuntu 12.04 LTS'den GendBuntu'yu geliştirerek 2014 haziranı itibariyle 77.000 bilgisayarı gendbuntu'ya taşıdı.

Jandarma teşkilatı böylelikle toplam maliyeti yüzde 40 düşürmüş...

proje 2004 yılında 20.000 kopya Microsoft Office'in openofficeçorg ile değiştirilmesi ile başlamış ve 2005 yılı itibariyle 90.000 kopya ofis suite'in transferi tamamlanmış

2006 yılında 70.000 bilgisayarda mozilla firefox ve tunderbird'e geçilmiş.Jandarma teşkilatı bu kararda Fransa Kültür Bakanlığını takip etmiş.GIMP geç,iş yapılan diğer açık kaynak kodlu yazılım olmuş.

2008 yılında, 2016 yılı itibariyle jandarma teşilatının bilgisayarlarının yüzde 90'ının GendBuntu'ya taşınmasına karar verilmiş.

2010 yılında 20.000 "işletim sistemi yüklenmemiş" bilgisayar siparişi verilmiş.

2011 ocak: büyük ölçekli gedbuntu 10.04 LTS'ye geç,iş evresi başlatılmış

Aralık 2011'de 25.000 bilgisayar Gedbuntu 10.04 LTS ile donatılmış.

Şubat 2013: Gedbuntu 10.04 LTS'den GEdbuntu 12.04 LTS'ye geçiş başlamış

Mayıs 2013: hedef Gendbuntu 12.04 LTS'ye geçişi tamamlamak: 35.000 bilgisayar GendBuntu 12.04 LTS'ye yükseltilmiş.

Aralık 2013: 43.000 bilgisayara GendBuntu 12.04 LTS yüklenerek toplam maliyet % 40 azaltılmış.

Şubat 2014: geçişin son kısmının başlangıcı: kalan windows XP bilgisayarlar GendBuntu 12.04 LTS'ye yükseltiliyor.

Haziran 2014: GendBuntu'ya geçiş tamamlanıyor ve 65.000 bilgisayar GendBuntu 12.04 LTS ile donatılıyor.

Ayrıntılar:

https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/french-gendarmerie-open-source-desktop-lowers-tco-40

http://en.wikipedia.org/wiki/GendBuntu

• Bizimkilerde fatih projesinde pardusu sırf ms 5 tl indirim yaptı diye yüklettiler.

Ayrıca dos ekranında dokunmatik desteklenmediği için pardus hiç açılamıyor.

Cihaza klayve takılarak anca açılıyor.
  • türkiye pardusa gerekli desteği acil sağlayıp tüm cihazları pardusa geçirmeli ms'a para kazandırmayı bırakmalı.
    Ekleme:şimdi akbile para atacaktım.kendini resetledi xp ekranı geldi hay allahım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7ADF8CF23 -- 8 Ekim 2014; 12:53:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

türkiye pardusa gerekli desteği acil sağlayıp tüm cihazları pardusa geçirmeli ms'a para kazandırmayı bırakmalı.
    Ekleme:şimdi akbile para atacaktım.kendini resetledi xp ekranı geldi hay allahım.

pardus fransız mageianın isminin değiştirilip halka sunulmuş halidir her hangi emek söz konusu değildir destekde fransa tarafından sağlanır
  • 25FURKAN 2 kullanıcısına yanıt
    ben öyle olduğunu sanmıyorum eğer ki öyleyse yeni bir sistem yapsın devlet bağımsız geliştiriciler bile yapabiliyorken yapmalı.
  • quote:

ben öyle olduğunu sanmıyorum eğer ki öyleyse yeni bir sistem yapsın devlet bağımsız geliştiriciler bile yapabiliyorken yapmalı.

ama öyle işte sıfırdan linux çekirdeğini alıp işletm sistemi yapamaz bizim miilet bunun için üzgünüm
    saçmalama Pardus bağımsız bir dağıtım temelide Gentoo ve Suse ( open Suse oldu... ) mageia ile alakası yok en fazla KDE kullanması ile ortak yönü var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

saçmalama Pardus bağımsız bir dağıtım temelide Gentoo ve Suse ( open Suse oldu... ) mageia ile alakası yok en fazla KDE kullanması ile ortak yönü var...

2 yıla yakın süre mageia 4 kullandım bütün dağıtımları kullanmışımdır pardus her şeyi ile mageia dan çalmadır açılış kapanış sesinden tutun sistemin diğer dağıtımlar arasında farkı olan yönetim merkezine kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 25FURKAN

quote:

türkiye pardusa gerekli desteği acil sağlayıp tüm cihazları pardusa geçirmeli ms'a para kazandırmayı bırakmalı.

pardus fransız mageianın isminin değiştirilip halka sunulmuş halidir her hangi emek söz konusu değildir destekde fransa tarafından sağlanır

Saçmalamayın.

Distrowatch da bir zamanlar yükselişe oynuyordu.

Ağ yöneticisi, pisi, kaptan uluslararası camia da beğeni toplayan yazılımlardır.
  • quote:

quote:

2 yıla yakın süre mageia 4 kullandım bütün dağıtımları kullanmışımdır pardus her şeyi ile mageia dan çalmadır açılış kapanış sesinden tutun sistemin diğer dağıtımlar arasında farkı olan yönetim merkezine kadar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mageia

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pardus_%28i%C5%9Fletim_sistemi%29

Birisi 2003 de başlamış diğeri 2010 da.

İftira atmak için tekrar deneyin.

Mandriva nın çatallaması olarak başlayan dağıtım özgün oluyordu değil mi?

• Pardus yıllarca kendi paket sistemi olan pisi paketlerini kullandı daha sonrasında değişik olaylar sonucunda Pardus günümüzde debian temelli olarak yayınlanmakta.
    Pardus'ta kendisine özgü bazı programcıklar vardı.Bu programcıklar günümüzde ne kadar kullanılabilir bu ayrı bir tartışma konusu.
    Fatih projesi tartışmaları yaşanırken pardus arm desteği üzerinde çalışmalar yapılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Saçmalamayın.

Distrowatch da bir zamanlar yükselişe oynuyordu.

Ağ yöneticisi, pisi, kaptan uluslararası camia da beğeni toplayan yazılımlardır.

neden yalan söylüyorsunki şimdi baktım bütün yıllara 40. sıranın üstüne çıkamamış

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mageia

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pardus_%28i%C5%9Fletim_sistemi%29

Birisi 2003 de başlamış diğeri 2010 da.

İftira atmak için tekrar deneyin.

Mandriva nın çatallaması olarak başlayan dağıtım özgün oluyordu değil mi?

konuyu sağa sola çekme burda yerli sistemden bahsediyoruz mandriva zaten fransanın idi mageia olarak adı değişti ekip değişti vesselam

• quote:

Orijinalden alıntı: makbuz

Pardus yıllarca kendi paket sistemi olan pisi paketlerini kullandı daha sonrasında değişik olaylar sonucunda Pardus günümüzde debian temelli olarak yayınlanmakta.
    Pardus'ta kendisine özgü bazı programcıklar vardı.Bu programcıklar günümüzde ne kadar kullanılabilir bu ayrı bir tartışma konusu.
    Fatih projesi tartışmaları yaşanırken pardus arm desteği üzerinde çalışmalar yapılmıştı.

mageia kullandınmı kullaydıysan eğer dikkatini çekmedimi tükiye sunucu adresinin mageia ile aynı olması tekrar düşün istersen
  • Fransızlar beleşe getirmişler
    Gerekli bağlantıoları paylaşırsan bizde görmüş oluruz.
    mageia dağıtımı paket sistemi RPM
    Pardus dağıtımınin paket sistemi ise debian
    Pardus yıllar önce kendine özgü paket sistemi pisiyi kullanıyorken birkaç yıl önce alınan karar sonrasında debian paket sistemini seçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

şu anda rtl8723 yüzünden yeni çekirdek ile gelecek olan mageia 5 i bekliyorum 1 ay sonra final çıkacak o zaman size gösterecem pardusun mageia ile olan benzerliğini diyorumya açılış kapanış sesinden denetim merkezinden açışılış kapanış efektine kadar mageiaya özgü sadece uygulama yükleme merkezine kadar herşey aynı pardus benim gözümde mageianın oynanmış hali

Canım benim o KDE masaüstü kullandığı için tüm dağıtımlarda aynıdır.

Sen bildiğin viral reklam yapıyorsun.

peki linux mint kde opensuse kde fedora kde bunların hepsini kullandım acaba bunlarda niye yoktu benzerlik

• quote:

quote:

quote:

şu anda rtl8723 yüzünden yeni çekirdek ile gelecek olan mageia 5 i bekliyorum 1 ay sonra final çıkacak o zaman size gösterecem pardusun mageia ile olan benzerliğini diyorumya açılış kapanış sesinden denetim merkezinden açışılış kapanış efektine kadar mageiaya özgü sadece uygulama yükleme merkezine kadar herşey aynı pardus benim gözümde mageianın oynanmış hali

peki linux mint kde opensuse kde fedora kde bunların hepsini kullandım acaba bunlarda niye yoktu benzerlik

Kullandım. Onlar kendi ayrı arayüzlerini yazmışlar.

Bak canım, Pardus'u 2008 sürümünden beri kullanmış insanım.

Sen bana gelip 2010 yılında yayımlanan bir dağıtımdan araklama olduğunu iddia ediyorsun.

Playstyle gitti, sen geldin. Akraba mısınız bilmiyorum ki!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kullandım. Onlar kendi ayrı arayüzlerini yazmışlar.

Bak canım, Pardus'u 2008 sürümünden beri kullanmış insanım.

Sen bana gelip 2010 yılında yayımlanan bir dağıtımdan araklama olduğunu iddia ediyorsun.

Playstyle gitti, sen geldin. Akraba mısınız bilmiyorum ki!

aksini idda edebilirsin pardusun ciddi anlamda emek veren bir takımı olsaydı çalmak yerine distowatch de 40. sıranın üstüne çıkabilirdi

Pardus geliştiricileri çekirdek kadrosu tam zamanlı çalışan Tübitak kadrosuydu.
    2010 yılında yanlış hatırlamıyorsam pardus 64 bit çalışması yapılmıştı.
    Çalışma ÇOMÜ tarafından gerçekleştirilmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.