Şimdi Ara

Frame kullanmadan PHP ile sayfa çağırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, php de pratik bir şekilde çözemediğim bir sorunum var, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi ben php ile bir site yapıyorum. Doğal olarak üst tarafta dropdown menü var, linkler vs var. Ben atıyorum, hakkımızda linkine tıkladığımda, daha önceden div ile sayfayı bölümlendirdiğim "icerik" id li kısımda başka bir sayfa açılsın istiyorum. include("hakkimizda.php"); şekilde kod ile çağırabiliyorum ancak benim derdim her linke tıklandığında index.php üzerinden bu dosyanın "icerik" id li div içinde çağırılması. (hakkımızdaya tıklandığında o sayfanın kodu, galeri kısmına tıklandığında galeri sayfasının include edilmesi gibi) Yardımcı olabilecek var mı?

• ajax ile yapabilirsiniz. içeriği ajax ile alır ilgili id'li div içerisine yerleştirebilirsiniz. jquery ile çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.
  • jquery load özelliğini araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devotion
    (hakkımızdaya tıklandığında o sayfanın kodu, galeri kısmına tıklandığında galeri sayfasının include edilmesi gibi) Yardımcı olabilecek var mı?

Eğer Ajax kullanmak istemiyorsan php ile yapabilirsin. (sorunu pek anlayamadım)

kullanılacak php dosyasının(index.php olarak belirtmişsin) en başına
    <?php $kategori = @$_GET['kategori']; 
    switch($kategori){
    case "": ?>

Daha sonra index içeriği, ve index.php?kategori=hakkimizda gibi gözüecek sayfanın içeriği, şu şekilde göstereyim:

<?php $kategori = @$_GET['kategori'];
    switch($kategori){
    case "": ?>

ana sayfa içeriği

<?php
    break;

case "hakkimizda":
    include('hakkimizda.php');
    break;

case "iletisim":
    include('iletisim.php');
    break;
    } ?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blowermsraid -- 23 Ekim 2015; 22:12:11 >

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar, framework kullanmak istemiyorum standart php ile site yapmak istiyorum o sebeple sordum, url den gelen değişkene göre yapmaktan başka çare yok sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.