Şimdi Ara

Fragman (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
10
Favori
17.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The BFG - 2016




    Fragman


    Amerikan yapımı Fantastik/ Macera filmi. Yazar Roald Dahl ın romanından uyarlama. Ünlü yönetmen/yapımcı Steven Spielberg in elinden çıkmış bir film. Konusu ; Bir dev tarafından yetimhane den kaçırılan küçük kız , kendisini insan yiyen devlerin arasında bulur. Görsellik normal , konu ve senaryo yeteri değil (Benim için) Steven Spielberg arada böyle işler de çıkartıyor maalesef. İnsan “Jaws” gibi “Schindler's List” , “ Munich” , “Saving Private Ryan” gibi filmler yapan bir yönetmenin nasıl olup böyle işler çıkarttığını merak ediyor. Sanırım hikayenin yetersiz olmasından kaynaklanıyor (Benim için)

    Not : yütüp üzerinden Türkçe dublajlı seyredilmişmiş diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Come to Daddy - 2019




    Fragman



    Kanada , İrlanda (Amerika ve Yeni Zelanda da var) ortak yapımı bir Kara komedi(?) Konusu ; 35 yaşında , annesiyle beraber yaşayan , hafif kırık Norval , babasından gelen mektup üzerine onu ziyarete gider. Fakat hiç hayal etmediği bir babayla karşılaşır. Konu normal , senaryo eh işte, çekim kalitesi yeterli. Kara komediye yakışır karanlık bir atmosfer yaratabilmiş ancak komedi tarafı kişiye göre değişir. Bana yetersiz geldi mesela. Filmin ilk yarısında “Ne oluyor yahu?” diye Norval ile birlikte ortalıkta dolandıktan sonra büyük bir sürprizle neler olduğunu anlıyoruz. Burada araya girip başrol oyuncusu Elijah Wood a değinmek lazım. Özellikle ilk yarıda ki şaşkın halleri izlenmeye değer. Filmi izlemekteki en büyük motivasyon kaynağı da bu zaten. Ancak IMDb puanını hakkeden bir film.

    Not : İnternet üzerinden Türkçe dublajlı mı ne??

    Not 2: Film küfürlü ve az da olsa kanlı. Dublajlı olarak aile ile seyredilmesi hoş karşılanmayabilir , ailenize bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 10 Kasım 2020; 4:55:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aladdin - 2019



    Fragman

    Disney yapımı “Aladdin” in live-action versiyonu. Çocuklar için açtım. Eski , bol figüranlı hollywood müzikallerini andıran müzikli bir film (tam anlamıyla bir müzikal değil). Her ne kadar Fragmanlarında Will Smith ön plana çıkartılsa da (ben de fragman ve videoları seyredince “Bu aladdin de kim? Figürandan hallice rolü var herhalde” diye düşünmüştüm) Mena Massoud rolünün hakkını vermiş (aslında yorumu onun hatırına yapıyorum) Çocuklar için seyredilebilir. Bu arada yönetmeni
    Guy Ritchie imiş. Ben filme ekstra bir katkısını hissetmedim açıkçası. Dediğim gibi çocukların hatırına seyrettim bana kalsa seyretmezdim , çok da bir şey kaybetmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker - 2019




    Fragman


    Efsanevi “Star Wars” serisinin , yani hikayenin sonu. Sevdiğim bir hikaye olduğu için ve gereğinden fazla anlam yüklemediğimden dolayı serinin filmlerini fazla eleştirmedim. “Güzel hikaye , eğlendik” olarak kaldı. Ama bu nedir yahu? Film mi seyrettik , 5 yaşında çocuğun oyununu mu seyrettik anlamadım. Gezegen den gezegene ışık hızında zıplamalar, birbirine Işın kılıcı göndermeler , ölü diriltmeler. “ George Lucas ın çektiklerinden daha kötüsünü çekemezler herhalde” derken
    J.J. Abrams imkansızı başarmış. Aslında seyretmeye niyetim yoktu ama “ hadi hikayenin sonunu da görelim” diyerek seyrettim , keşke seyretmeseydim. Star Wars böyle bir sonu haketmiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tüm paylaşımların için emeğine sağlık. Kokonu başlığını daha anlaşılır birşey ile değiştirsen daha güzel olur bence @arghh

  • Teşekkürler.

    Şimdilik böyle kalsın. Bilgisayar işini halledince (halledebilirsem) düzenleyeceğim (hem konuyu hem de başlığı belki)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tenet - 2020




    Fragman


    Amerikan (İngiliz ortaklığı da var) yapımı kurgu bilim. Ünlü yönetmen Christopher Nolan un son filmi. Konusu ; Adını bilmediğimiz “Kahraman”ımız (filmin sonunda adını neden bilmediğimizi de anlıyoruz) bir terör saldırısı sırasında kayıp plütonyumu ele geçirmekle görevlendirilir. İhanete uğrayarak bütün timini kaybeder ve kendisi de bilgi vermektense intihar etmeyi seçer. Böylece sınavı geçer. Çok daha önemli olan yeni görevinde tüm yaşayanları kurtarmaya çalışacaktır. Bu kadar yeter. Konuyu daha fazla açıklamaya lüzum yok.

    Konu bazılarının dediği gibi çok aşırı karmaşık ve anlaşılmaz değil. Sonuna kadar izlemeniz yeter. Filmin içinde çok güzel ipuçları var (mesela ben kötü kahramanın nerede ve ne zaman öleceğini filmin ortasına doğru çakozlamıştım) ancak hepsini anlamak için filmin sonunu beklemeniz gerekiyor. En büyük kafa karışıklığı kimin Zaman okunun olağan doğrultusunda kimin tersine haraket ettiğini takip etmek. O kısımlara çok kafa yormadan , hata aramadan seyrederseniz gayet keyifli. Unutmayın film , adı üzerinde “Kurgu Bilim”. Herşeyin yüzde yüz bilimsel olarak doğru olmasına gerek yok. Hata arayanlar mutlaka bulacaktır.

    Film ayrıca insanlık için bir uyarı niteliğinde. Böyle gidersek sonumuzun ne olacağını , nelere mecbur olacağınızı gayet iyi anlatmaya çalışıyor. Ayrıca sinema salonlarının böylesi zor durumda olduğu bir dönemde ısrarla filmini sinemalarda gösterime sokan Nolan ı tebrik ediyorum. Keşke sinemada izleyebilseydim. Ben beğendim.

    Şipoylır........şipoylır.......şipoylır....

    Az kalsın “Kahraman” a değinmeden bitirecektim. Bazıları John David Washington (Danzel abimizin oğlu olur) ın kötü , soğuk ve donuk oyunculuğundan bahsetmiş. Soğuk ve ruhsuz olan oyuncu değil karakter. Kim olduğunu göz önünde bulundurursak gayet normal ve yerinde bir oyunculuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Görünmez Adam - (The Invisible Man-2020)



    Fragman



    Görükmez adamın 2020 versiyonu. 1897 yılında H.G. Wells tarafından yazıldığından beri birçok filmde hem ana kahraman hem yan karakter olarak izlediğimiz bu arkadaş , ana karakter olduğu filmlerde genelde el hareketi çeken , çirkef , tecavüzcü (insanların aklına görünmez olur olmaz neden hemen tecavüzcü olmak gelir anlamış değilim. Düzgünce istersene.Gerçi o zaman da karşındakinin kendisini şizofren zannetmesine neden olursun ama olsun) ve katil olarak çıkıyor karşımıza. Amerikan-Avustralya ortak yapımı 2020 versiyonunda da bu durum değişmiyor. 7 Milyon dolar a mal olup 143 Milyon dolar gibi iyi bir gişe yapan filmin konusu ;

    Optik alanında “groundbreaker“ olan adam birlikte olduğu kadına hayatı zindan eder. Sonunda kadın onu terk edince de “Şimdi görürsün sen. Görükmez olayım da senin ananı belliyeyim” diyerek peşine düşer.

    Konu bildiğimiz bir konu. Tek fark önce ki versiyonlar da iksir , krem , genetik mühendisliği v.s yöntemlerin modaya uyarak giyilebilir teknoloji ye evrilmesi. Senaryo çok kötü değil. Oyunculuklar iyi sayılır , görükmez adam hariç. O da Allah tan görünmüyor. Korku dozu kötü değil. Filmin adı “Görünmez Adam” olunca sürpriz faktöründen bahsetmek pek mümkün olmuyor. Ben beğendim. En azından 2000 yılı versiyonundan daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayaletler Diyarında Bir Olay (Incident in a Ghostland - 2018)



    Fragman


    Fransız - Kanada ortak yapımı bir korku filmi. Konusu ; İki genç kız ve anneleri yeni geldikleri evde saldırıya uğrar. Bu kadarı kafi. Daha fazlası filmin heyecanını kaçırır. Çekim kalitesi ve oyunculuklar normal , hikaye ve senaryo iyi . Korku/Gerilim dozu yeterli , twist başarılı. Filmin başında ve içinde H. P. Lovecraft a yapılan saygı duruşu hoş olmuş. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oculus - 2013



    Fragman


    Amerikan yapımı korku filmi. “Hush” filmini pek beğenmediğim , “Doctor Sleep” filmini ise beğendiğim yönetmen Mike Flanagan ilk filmlerinden. “Adam olacak çocuk...” sözünü doğrulayan bir film olmuş. Konu klişe , yine “Amityville“ tarzı , lanetli bir ayna üzerinden ilerleyen bir hikaye. Onun için konusunu anlatmaya çok gerek görmüyorum ben. Az oyunculu , genellikle tek mekanlı, düşük bütçeli bir film. Düşük bütçenin laneti ortalama oyunculuklar ve çekim kalitesi olarak filmi şey yapmış...birşey yapmış işte (kelime bulamadım) Çekim kalitesinden kastettiğim , geçmiş olaylar sanki on sene önce değil de dün olmuş gibi. Film kötü mü? Değil. Sadece daha iyi oyuncularla , daha iyi bir bütçeyle çok daha iyi olabilir di. “O” tarzı geçmişi ve bu günü aynı çizgiye getirmekte başarılı. Ayrıca bir film de , özellikle korku filminde , doğru kullanılan ses in nasıl filmi kurtarabileceğini de gösteriyor. Eksileri olsa da
    artıları ağır basıyor. Korku/Gerilim dozu yeterli. Ben beğendim.


    Not: Yine mi yütüp , yine mi dublajlı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 29 Ocak 2021; 22:6:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klaus - 2019




    Fragman


    İspanyol yapımı animasyon. Bir Netflix filmi. Konusu ; çalışmaya hiçte hevesli olmayan genç , varlıklı ve nüfuslu babasına güvenmektedir. Artık gerçek hayatla yüzleşme zamanı gelmiştir. Ülkenin en ücra köşesine , çalışmayan bir postahane ye gönderilir. Ya görevi başaracak ya da rahat hayatına sonsuza kadar veda edecektir.

    Çocuklar için çizgifilm ararken denk geldim. Konu ve senaryo iyi , karakter yaratma da başarılı. Netflix filmi olduğunu okuyunca korkmadım değil. Zira güzel fikirleri batırmak la meşhur dur benim gözümde Netflix. Ama bu sefer öyle olmadı. Ailece iyi vakit geçirdik. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gantz: O - 2016



    Fragman


    Japon yapımı bir animasyon. Aynı isimli manga (mı deniyor , ne deniyorsa) serisinin Dead Action versiyonu (Çizgi filmden , canlı oyuncularla uyarlanan versiyona “Live Action” deniyorsa , çizgi filmden 3D animasyon filmi olarak uyarlanana da “Dead Action” densin. Olmalı , olacak istiyorum). Zaman içinde Live Action , çizgi film , animasyon olmak üzere 3-4 uyarlama filmi daha var. Konusu ; tren istasyonunda vahşice katledilen kahramanımız kendisini Gantz adlı bilgisayarın karşısında bulur. Kendisine dünyayı işgal eden zalım uzaylılar savaşma görevi verilir.

    İzledim ama inceleme yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım. Japon tarzı bol vahşeti ve yüzlerce memiş li sahnesi yüzünden herkese göre değil. Konu , senaryo , ana fikir fena değil. Animasyon kalitesi iyi. Karakter yaratmakta başarılı. Tam da adı gibi “Kaygısız” , birşey düşünmeden , kafa boşaltmak için seyredilebilir. Ortalama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Salyut-7 (2017)



    Fragman



    Rus yapımı bir uzay macerası. Konusu ; Yaşanan kaza sonrası kontrol dışı kalan Saltut-7 uzay istasyonunu kurtarma çabası olarak özetleyebiliriz. Gerçek olaylara dayandığı iddia ediliyor. Söz konusu CCCP (Covyet Costyalist Cumhuriyetler Pirliği) olunca doğru olup olmadığından şüphe ye düşüyor insan. (Ancak bu işi araştıran IMDb yorumcusunun dediğine göre çoğunlukla kurmaca). Çekim kalitesi , oyunculuklar yeterli. Konu sosyalizm güzellemesi değil ama Rus milliyetçiliği içeriyor doğal olarak. Bu güne kadar Amerikan milliyetçiliği içeren onca uzay filmi seyrettik , dünyanın kaç kere Amerikalılar tarafından kurtarıldığını hatırlamıyorum bile. Bir kere de Ruslar kurtarıversin ne olmuş (Gerçi dünyayı kurtarmaktan çok uzay istasyonunun Amerikalı lar tarafından çalınmasını engellemeye çalışıyorlar ama olsun). Filmle ilgili bir sıkıntı yok , ancak boş yere dramatize edilen fazladan sahneleri çıkartsalar en azından yarım saat kısalırdı film. Fena da olmazdı. Ortalama bir film.

    Başka filmi ararken yütüp ye Türkçe dublajlı denk geldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Den of Thieves - 2018



    Fragman



    Amerikan yapımı suç filmi. Yönetmen Christian Gudegast ın ilk filmi. Konusu ; Soygun olur falan filan. Saçma sapan yan hikayeleri sayesinde 2 saat 20 dakikayı bulan süresi bu film için fazlasıyla fazla. Bana ne senin boşanma hikayenden , suçluların peşinden koşmaktan ( çok kullanılan bir klişe dir) boşanmıyorsun karıya kıza gittiğin için boşanıyorsun. Bunun anlattığın hikayeye katkısı ne? Veya suçlunun kızının arkadaşına gözdağı vermenin anlamı ne? Ha hepsinin bir anlamı olabilirdi, film başka türlü bitseydi. Geldik filmin sonuna. Onca ıvır zıvırı seyrettirdikten sonra , son beş dakika da olayı “Keyser Söze” ye mi bağladın? Şaka mı bu? Şaka ise hiç komik değil. Bu dangalakça ve çok fazla çakma son ile bütün film çöpe gidiyor (Benim gözümde) Halbuki ki ben filmin sonunda eski asker soyguncuların daha dramatik ve ulvi bir sebebe dayanmalarını bekledim. Sırf o heyecan ile filmi seyretmeye devam ettim. Her ne kadar klişe olsa da bu son , olandan bin kat daha iyi olurdu. Filmde ki birçok olayı ve sahneyi de anlamlı kılardı...neyse yütüp , dublajlı diyelim ve bitirelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada “The Omen - 1976” i bir kere daha seyrettim. Bir film de süre bu kadar iyi mi kullanılır? Bir hikaye bu kadar mı kompakt anlatılır? Hikayeye , anlatılmak istenen şeye hizmet etmeyen tek sahne yok. Bir kez daha hayran oldum filme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirai - 2018



    Fragman



    Japon yapımı animasyon. Ne zamandır karşıma çıkan bir film di. “En iyi animasyon filmler” listesinde görünce seyretmek istedim. Konusu ; 4. Yaşında ki kahramanımızın hayatı yeni doğan kız kardeşinin gelmesiyle değişir. Sihirli bahçesinde yaşadığı maceralar onun bu zorlu süreçten geçmesine yardım eder. Malum evde takılınca çocuklara çizgi film seyrettiriyoruz boyna. Çoğunu da pek kaale almıyorum. Ama bu film güzel miş. (Zaten bu yüzden yazıyorum) çocuklar (özellikle benimkiler gibi 5 ve 6 yaşında olanlar) için çok güzel dersler var. Hatta almak isteyen yetişkinler için de. Yer yer baya güldüm. Ben beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • The Empty Man - 2020




    Fragman


    Amerikan ortak yapımı (U.K , S.A) Korku , gizem/gerilim filmi. Aynı isimli grafik romanın uyarlaması. Konusu , “Urban Legand” peşindeki gençler kötülüğü çağırır. 20 dakikalık girişin ardından klasik "bloody mary" çakmasına dönüşen film ne yalan söyleyeyim başta beni korkuttu. “Ulan yine mi boktan “Truth or Dare” , “It Follows” gibi bir şeye denk geldik” diye korkmadım değil. Ancak şaşırtıcı bir şekilde film bambaşka yerlere gitti. Bunu da yüksek oranda saçmalamadan başarabildi. 2.5 saate yakın süresi ile sıkmayı bırak sonuna kadar merakla seyrettirmeyi başardı. Oyunculuklar kötü olmasa da daha iyi oyuncularla efsane bile olabilirmiş. Yönetmenin ilk sinema filmi (herhalde) olmasından dolayı affedilebilecek bazı aksaklıklar var. Onun dışında ben beğendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 8 Nisan 2021; 12:56:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Davetsiz - 2019 (The Wretched)



    Fragman



    Amerikan yapımı korku filmi. Konusu ; Ormandan cadı gelir. Klasik cadı filmlerinin ergen li versiyonu. Türe bir katkısı olmayan sıradan bir film. Oyunculuklar çok kötü değil. Çekim kalitesi normal. Konu ve senaryo vasat ve bir sürü mantık hatası var. Bebeklerin bu işe karıştırılmasından nefret ediyorum. Cadı filmlerinde sık yapılan bir halt bu. “The VVitch” ve adını hatırlamadığım bir başka film gibi işin hepten rezilliğini çıkartmasa da bu filmde de var. “Kötü değil” derdim sonunu sıçıp batırmasaydı. Yapımcılara / Yönetmenlere “filmin sonunu böyle bitirelim şans eseri tutarsa devamını da çekeriz” aklını kim veriyorsa ...

    Ne diyecektim , hah yütüp Türkçe dublajlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 9 Nisan 2021; 16:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Block Adası'nın Gizemi (The Block Island Sound-2020)



    Fragman


    Amerikan yapımı Korku , Gizem/Gerilim filmi. Konusu ; Problemli kahramanımızın tek arkadaşı olan babası da problem ler yaşamaktadır. Geceleri denize açılır , uykusunda yürür , yaptığı şeyleri hatırlamaz. Bu kadar kafi. Bütçesini ve gişesini bulamadım. Stream servisler için yapılmış olabilir. O yönden bakılırsa oyunculuklar yeterli. Konu , senaryo açıkçası beklediğimden iyi. Bu açıdan bakılarak yapılmış film az , hangi açıdan olduğunu yazmayacağım. Olay iki açıklamalı. Ben ikisine de “Tamam” ım. Ancak girişteki açıklamayı daha çok sevdim. Film de ikisinin arasında kalmış gibi.Montajda ilk açıklamaya giden bir film yapılsa memnuniyetle seyrederim. Bundan daha güzel bile olabilir. Filmin adı “Sound” olunca bir sound bombardımanına tutulacağımızı tahmin etmiştim. Korktuğun başıma geldi. Filmin tek eksiği , daha doğrusu fazlası “Ses”. Bu kadar yüksek ve yoğun olmasa daha iyi olurdu. Yoruyor açıkçası. Onun haricinde ben beğendim.

    Not : “Yine mi pilav” diyen çinliler gibi , yine mi yütüp , yine mi dublajlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ailem Robotlara Karşı (The Mitchells vs the Machines-2021)




    Fragman


    Amerikan yapımı animasyon (herhalde). Bir Netflix filmi. Konusu ; üniversiteyi kazanıp sonunda “Tuhaf”(!) ailesinden ayrılacak olan genç kız mutludur. Ancak aralarında ki problemleri aşmak isteyen babası , ülkenin diğer ucuna araba ile gitmek gibi dahiyane bir fikirle ortaya çıkar. Yolda robot isyanı çıkınca işler birden karışır. Bu aralar hiç te az animasyon seyretmiyorum. Çok seyrediyorum. Baya çok. Çok çok.Aşırı…Animasyon seyretmekten kafa gitti galiba. Ama bu film son zamanlarda seyrettiğim en kötü animasyon. Filmin en güzel kısmı sonunda ki gerçek aile fotoğrafları olmuş. Saçma sapan “Filmci kafası” filmin içine etmiş. Bana göre tabi. Ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.