Şimdi Ara

FPS SİZCE ATASI KİM? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Half Life'ın yeri ayrıdır. Unreal ve quake de oynardık sanırım 12 sene falan oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Kiss Psycho Circus kötü bir oyun değildi, hatta ortalamanın üzerinde bir oyundu. Oyunun her yerinde Kiss teması vardı, bol bol secret'larla da renklendirmişlerdi. Mutlaka oyna derim.

bulabilsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Kiss Psycho Circus kötü bir oyun değildi, hatta ortalamanın üzerinde bir oyundu. Oyunun her yerinde Kiss teması vardı, bol bol secret'larla da renklendirmişlerdi. Mutlaka oyna derim.

bulabilsem

Psycho Circus çok eğlenceli bir oyundu, düşmanlar silahlar değişikti en azından, üstüne bütün grup üyeleri ile oynayabiliyordun. Sen oynamışsındır diye düşünmüştüm hep :)

Oyunu bulamazsan, çizgi romanı vardır kesin nette, onu oku en azından :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Killing time yenilense piyasada gayet sağlam şekilde tutar bence

Undying'in yenilenmemesi ya da 2. oyunun gelmemesi gerçekten saçmalık zaten...

Undyin 2 çıktı zaten arkaşım ama mükemmel yapım olan1.siyle hiç alaksı olmamştı klasik fps oyunlarına benzemişti bu arada alien preador 1de iyidi.
  • quote:

quote:

bulabilsem

Piratebay'de var arıyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

quote:

Undyin 2 çıktı zaten arkaşım ama mükemmel yapım olan1.siyle hiç alaksı olmamştı klasik fps oyunlarına benzemişti bu arada alien preador 1de iyidi.

undying 2 çıkmadı.unreal 2 ilemi karıştırdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarisakal

quote:

quote:

Çıkmadı olurmu dostum alsana link

• quote:

quote:

quote:

quote:

Jericho ile Undying arasındaki tek bağ Clive Barker'ın parmağının olması. Onun haricinde bağlantısı olmayan yapımlardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Jericho ile Undying arasındaki tek bağ Clive Barker'ın parmağının olması. Onun haricinde bağlantısı olmayan yapımlardır.

aynen öyle bende undying 2nin devamı diyerek beklemiştik ama hayal kırıklığna uğramıştık. Bu arada undying 2 nin çıkmaması bence cidden bu oyunun yasaklanmış olması.

• Hayatımda yer edinmiş 2 oyun vardır.

1. İlk orjinal aldığım oyundur OUTLAWS (dont be a fool marshallll) 2 Cd olarak piyasaya çıkmış içinde silahların açıklamaları bulunduğu kitapçığı vardı :(( İlk olarak Bir Pc dergisi 2.Bölümün demosunu vermişti kaç defa bitirdim hatırlamıyorum :)) Sonra araya araya sonunda orjinalini bulmuştum evde sanki bir bayram havası :)) Tabii o zamanlar Icq devirleri :))

2. Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear Sabahlara kadar İnternet cafe sahibinin oğullarıyla 7-8 kişi Multi partisi yapardık. her bölümün ayrı ayrı stratejisini yapardık.Kimin ne silahları alacağı kimin kuzey-güney yönüne gideceği kimin rehineleri kurtarırken kimin teröristleri vuracağını oturur kitap gibi çalışırdık :))) heyttt beee duygulandım şindikk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciudad de México -- 24 Mart 2012; 0:02:17 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynen öyle bende undying 2nin devamı diyerek beklemiştik ama hayal kırıklığna uğramıştık. Bu arada undying 2 nin çıkmaması bence cidden bu oyunun yasaklanmış olması.

bende diyorum undying 2 diye hangi oyunu karıştırdı acaba.merak etmiştim soracaktım.jerichoymuş meğerse:)

bide musakkanın mesajına öyle cevap vermişsinki "aynen öyle" diyerek başladığın cümlede jericho yu undying 2 zannetmiştik ama olmadığını görünce hayal kırıklığına uğramıştık diyosun.buda kafamı karıştırdı e madem biliodun jericho nun undying 2 olmadıını niye böyle oldu gibisinden bi düşünce oluştu.yani musakkanın cevabına aaa jericho undying 2 değilmiydi.ben hep öyle biliodum ya falanda demiosun :)))))

ama laf aramızda ben jericho yu çok beğenmiştim enteresandır.o oyunu korku oyunu olarak değilde, undyingle asla kıyaslamadan direk aksiyon oyunu olarak oynarsanız zevk alma ve beğenme ihtimaliniz çok artar.şahsen bende öyle olmuştu.değişik karakterleri yönetme her karakterin değişik güçlerini ve silahlarını kullanabilme özelliğini çok beğenmiştim.özellikle yön verilebilir mermiyle köşeden dönüp 3 düşmanı birden ardı ardına deşmek çok zevkliydi :))

bide burda belirtilmeyen korku fps var call of ctulhu.ben oynamadım ama oda çok beğenilen bi oyundu.hala yedek oyunlarımın bulunduğu hdd imde duruyor bi ara yükleyip oynayacağım bakalım.böylede o kadar eski çok oyunum varki söylesem hem şaşar hem ayıplarsınız :))) 2 tb hdd min yarısı dolu cd imajı şeklinde yedeklediğim oyunlarla.eski yeni oynadığım oynamadığım tüm oyunlar orda.milletin pul kolleksiyonu olur bende oyunla film :)))))

bende bu ara o.f.p red river oynuyorum.idare ediyor fena değil.neyse lafı fazla uzatmadan herkeze ii oyunlar.

• Yaklaşık 1500 CD'lik sağlam oyun koleksiyonumu geçen yaz taşınırken elimden çıkardım çünkü PC odamda eski kalabalık ortamı istemedim. Teslim ederken elim titredi bol bol ama sonrasında güzel bir hafiflik oldu. Zaten artık oyun image'lerim ve hatta online ortamda kayıtlı olup istediğim zaman indirip oynayabileceğim orjinal oyunlarım mevcut. Saklaması kesinlikle daha kolay.

Jericho'ya gelince, oyunu ben de oldukça beğenmiştim. İnceleme sitelerinde yerden yere vurulmuştu (belki herkes bir nevi Undying 2 beklentisindeydi) ama tek başına düşünüldüğünde bence ortalamanın üzerinde bir yapımdı, aralıksız aksiyona sahip güzel grafikli bir oyundu.

Call of Cthulhu'yu aslında birçok yerde belirtirim ama bu konuda nispeten "eski" oyunlardan bahsedildiği için adı geçmemişti. Gerçi nostalji ve kalite bir arada bahsediliyor artık, o yüzden diyebiliriz ki; Call of Cthulhu, burada adı geçen FPS oyunları içerisinde çok sağlam bir şekilde adını perçinlemiştir. Zamanına göre çok üstün grafikleri yoktu ancak inanılmaz derecede rahatsızlık veren, durmadan bıçak sırtında ilerlediğimiz, gerim gerim gerildiğimiz bir oyundu. Zaten söz konusu Lovecraft olduğunda son nokta konulmuştur bile.

Yine bundan yaklaşık 8 sene önce mükemmel bir FPS daha çıkmıştı, o da The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay 'di. Hatta 2-3 sene önce The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena da piyasaya sürülmüştü ve eski oyunu da içinde barındırıyordu. Oynamamış olan varsa mutlaka denesin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Mart 2012; 0:45:19 >

• Eski oyunlardan herhalde wolfenstein PC'de fps'lerin baya baya ilki diyebilirim. Listede çok fazla oynadığım oyun var ama uzun zaman önce çıkan riddick butcher bay mükemmeldi.
    keza half life ilk çıktığında yine süperdi. Mesela Quake 2 şimdi bile açıp oynayabilirsiniz o kadar kaliteli oyun yani. Aradığınız oyunları gog'da aratın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mart 2012; 1:04:23 >
  • quote:

Yaklaşık 1500 CD'lik sağlam oyun koleksiyonumu geçen yaz taşınırken elimden çıkardım çünkü PC odamda eski kalabalık ortamı istemedim. Teslim ederken elim titredi bol bol ama sonrasında güzel bir hafiflik oldu. Zaten artık oyun image'lerim ve hatta online ortamda kayıtlı olup istediğim zaman indirip oynayabileceğim orjinal oyunlarım mevcut. Saklaması kesinlikle daha kolay.

Jericho'ya gelince, oyunu ben de oldukça beğenmiştim. İnceleme sitelerinde yerden yere vurulmuştu (belki herkes bir nevi Undying 2 beklentisindeydi) ama tek başına düşünüldüğünde bence ortalamanın üzerinde bir yapımdı, aralıksız aksiyona sahip güzel grafikli bir oyundu.

Call of Cthulhu'yu aslında birçok yerde belirtirim ama bu konuda nispeten "eski" oyunlardan bahsedildiği için adı geçmemişti. Gerçi nostalji ve kalite bir arada bahsediliyor artık, o yüzden diyebiliriz ki; Call of Cthulhu, burada adı geçen FPS oyunları içerisinde çok sağlam bir şekilde adını perçinlemiştir. Zamanına göre çok üstün grafikleri yoktu ancak inanılmaz derecede rahatsızlık veren, durmadan bıçak sırtında ilerlediğimiz, gerim gerim gerildiğimiz bir oyundu. Zaten söz konusu Lovecraft olduğunda son nokta konulmuştur bile.

Yine bundan yaklaşık 8 sene önce mükemmel bir FPS daha çıkmıştı, o da The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay 'di. Hatta 2-3 sene önce The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena da piyasaya sürülmüştü ve eski oyunu da içinde barındırıyordu. Oynamamış olan varsa mutlaka denesin derim.

bendede bundan 5 sene önce falan, cd sayısını bilmiyorum ama yaklaşık 300 tane oyun kutulu ve kapak baskılı bi şekilde kütüphanemde duruyordu.10 senelik gözağrım pc gamer dergilerim ve çok haz etmesemde ondan sonra çıkan level dergileriyle falan 100 e yakın oyun dergiside vardı.kütüphanede kitap yok oyun kutuları ve oyun dergileri vardı.bunun yanında 1500 tane 6 adet ahşap dvd likte duran dvd filmlerim vardı.yemin ediyorum hepsi üstüme üstüme gelmeye başlamıştı:))

sonra dergileri verdim, oyunların cd imajlarını aldım 2 tb hdd ye kopyaladım, filmleride netten indirdim onlarıda verdim rahatladım:)) bundan sonra oyunlarıda filmleride netten indirmeye devam ettim, odanın kalabalıığından kurtuldum iş sadece hdd almaya baktı:)) 2 tb oyun arşivlik hdd min yanında bi 12 tb lık da 3200 adetcik film arşivim oldu:)).bu hdd ne güzel bişeymiş tonla cd kutu derdinden kurtulduk yeminle.

ama şu anda hdd lerin fiyatları uçtu ve hdd almam lazım, kafayı yiycem :)))

riddick harika bi oyundu harbiden.sanırım hem tps hem fps oynanabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.özellikle ilk oyunu bilim kurgu atmosferinin dibine vurmuştu.yabancı bi gezegendeki hapishaneden kurtulma atmosferini böyle yaşatan bi oyun daha yok harbiden, bu tür bilim kurgusal oyunları çok sevdiğim içinde yana yakıla oynamıştım.
    yine biçok yerde beğenilmeyen son dönem fps lerden metro 2033 de ilahım olmuştur mesela.ben böle atmosferi üst düzey oyunları, bazı eksiklikleri olsa bile çok beğeniyorum ve etkileniyorum.o yüzden metro 2033 de inanılmaz beğendiğim fps ler arsındadır kesinlikle.

• tartışmasız DOOM 1
  • Doom Wolf'tan 1-2 sene sonra çıkmış
  • Atası Pac Man dı dağılabilirsiniz
  • Ilk FPS Wolfenstein 3D diye biliyorum ve benimde oynadigim ilk fps'dir kendisi. Sene 90 kusurde ilk pc'mi aldigimda oynamistim.
  • quote:

favori müzik grubum kiss'in de bir fps oyunu varmış psycho circus nightmare child diye ama ona çok kötü diyorlar pas geçeceğim, oyunu hiçbir yerde bulamadım da zaten..

Kötü değil, aksine çok güzel bir oyundu. Oyunla ilgili aklımda kalan en önemli öğelerden biri, atmosferlere uygun olarak gayet iyi olan müzikleriydi. Doğrudan korku oyunu denilemez pek belki; ama beni zamanında en çok germiş oyunlardan birisidir. Kısa bir oyun da değildi; uzundu ya da bilmiyorum, bana öyle gelmiş olabilir, baya bölüm vardı çünkü.

Oynamayanlara öneririm. Bulmanız biraz zor olabilir ama, doğrudur.

Ekleme: Hatta S/L değerleri biraz düşük olsa da, Bulgaristan'da var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Mart 2012; 21:06:59 >
  • Bu arada ben de Heretic 3'ün ya da Hexen 3'ün çıkmasını isterdim. Günümüzde eski çağlarda geçen sürrealist FPS'ler pek yok. Eğer Heretic ya da Hexen'in yeni bir oyunu çıkarsa, çok güzel olur. (Gerçi Heretic II bir TPS'ti; ama gayet kaliteliydi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Mart 2012; 0:46:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.