Şimdi Ara

Fotosentez Yapıp O2'li Solunum Yapmayan Canlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    +1
    Biyolojide kesinlik olmuyo genelde hep bi istisna
  • Biri fotosentetik canlı biri kemosentetik birbirleriyle neden karşılaştırdın anlamadım
    Sonuçta Fotosentetik olup da H2 kaynağı olarak oksijen kullanmıyorsa bu mümkün değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayatbiPodYum -- 17 Kasım 2013; 23:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatbiPodYum

Biri fotosentetik canlı biri kemosentetik birbirleriyle neden karşılaştırdın anlamadım

boşver
  • Gianuzzi Yarımayı kullanıcısına yanıt
    İlk sorunun cevabı, Bakteri.
    İkinci sorunun cevabı ise emin olmamakla beraber;
    Oksijensiz solunum yapan canlıda oksijen zehir etkisi yapar.
    Bu mantıkla kemosentezin de oksijenle yapıldığını düşünürsek, ikinci sorunun cevabının hayır olduğunu söyleyebilirim.
  • Pardon ben sadece konu başlığındaki soruya odaklanmıştım kemosentezle ilgili olanı görmemişim
  • Kemosentez yapan canlılar kendi o2 siz ortam oluşturuyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metanojenler kemosentez yapıp o2 li solunum yapmıyor fakat fotosentez yapıp o2 li solunum yapmayan var mı biliyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

teorik olarak fotosentezde h2 ya da h2s kullanan prokaryotların o2siz solunum yapmasında bir sakınca yok.
    Ama kemosentetik canlılar inorganik maddeleri oksitlerken o2 kullanır o nedenle yine teorik olarak bunların o2siz solunum yapma ihtimalleri yok.

Benim bildiğim kemosentezde co2 oksitleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arch3Rr -- 18 Kasım 2013; 10:31:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch3Rr

Metanojenler kemosentez yapıp o2 li solunum yapmıyor fakat fotosentez yapıp o2 li solunum yapmayan var mı biliyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

teorik olarak fotosentezde h2 ya da h2s kullanan prokaryotların o2siz solunum yapmasında bir sakınca yok.
    Ama kemosentetik canlılar inorganik maddeleri oksitlerken o2 kullanır o nedenle yine teorik olarak bunların o2siz solunum yapma ihtimalleri yok.

Benim bildiğim kemosentezde co2 oksitleniyor

Co2 oksitlemiyorlar.Sulfur,demir,hidrojen veya azotu oksitleyetek kemosentez icin gerekli enerjiyi sagliyorlar.Oksitlerken oksijen kullandiklari icin bunlara o2si z solunum yapiyor denemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.