Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi (0-400TL)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 öncesi yeni bir dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum. Fotoğraf makinesinde mp dışında neyin önemli olduğunu bilemdiğim için yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var.
    Bu makineden isteğim şu fotoğraf kalitesi iyi olmalı(12mp üstü olsa iyi olur), şarzlı olmalı(li-ion pil sanırım), video kalitesi 1280*720@25 fps olmalı(bu özellikte önerilere açığım), en az 5x optik zoom olmalı. Bellek olarak ne kullanması gerektiği hakkında bir bilgim yok, microSD, SD, sdhc... Ne amaçlı kullanacağıma gelecek olursak fotoğraf çekmeyi seviyorum, genel amaçlı kullanıcıyım, profesyonel değilim yani. Lens konusunda da bir bilgim yok malesef.
    Chip dergisinin bu ayki dergisinde sf.163 deki giriş seviyesi d.f.m listesindeki Samsung ST70 modeli 7. sırayı almış. Bu ürün olabilir belki veya dahi iyi bir makine önersini dikkate alabilirim. Listedeki diğer makineleri satan site bulamadım pek
    Diğerleri: 1.Casio Exilim EX-H15, 2.FujifilmFinepix F80EXR, 3.Casio Exilim H10, 4.Samsung Wb550, 5.Canon Digital Ixus 100 IS, 6.Fujifilm Finepix F70EXR, 8.Casio Exilim EX-Z550, 9.Panasonic Lumix DMC-FS10

Merak ettiğim 2. nokta Samsung ST70 (hepsiburada.com'da 100TL indirimli satılmasından ötürü bu fırsatı kaçırmak istemiyorum) 300TL lik bir makine mi daha ucuza daha iyisi var mı veya biraz daha fazla ödenerek daha iyisi alınabilir mi?
    Önerilerinizi yazarken lütfen + sını da yazın

• F80exr derim ben

listelediklerinize kıyasla daha büyük ve yeni Sensor var. Fotoğraf kalitesi de gayet başarılı

http://urun.gittigidiyor.com/Fujifilm-FinePix-F80-EXR-Y-BAT-SOK-FIYAT_W0QQidZZ32220358
    (satıcıyı tanımıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 25 Kasım 2010; 0:05:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temren

F80exr derim ben

http://urun.gittigidiyor.com/Fujifilm-FinePix-F80-EXR-Y-BAT-SOK-FIYAT_W0QQidZZ32220358
    (satıcıyı tanımıyorum)

Bu ürünü de uzun bir süre takip ettim, çok hoşuma giden bir kompakt makine:
    http://urun.gittigidiyor.com/SIFIR-FUJIFILM-FINEPIX-F200EXR-F200-KARGO-BEDAVA_W0QQidZZ32169396

• F200EXR daha iyidir tabiki evet, Bunda Sensör hem 1/1.6" . benim aklımda 600 lira gibi bir fiyatla kalmış. Şimdi 450'ye görünce s1800 yerine bunu mu alsaydım acaba dedim kendi kendime
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temren

F200EXR daha iyidir tabiki evet, Bunda Sensör hem 1/1.6" . benim aklımda 600 lira gibi bir fiyatla kalmış. Şimdi 450'ye görünce s1800 yerine bunu mu alsaydım acaba dedim kendi kendime

S200exr ile aynı sensörü kullanıyor sanırım. S1800 hakkında pek bir bilgim yok. Yalnız bu cihaz f/p oranı müthiş bir cihaz. Taşıması kolay, çok iyi çekim yapıyor. Arkadaş bu makineyi arıyor bence.
  • F200 EXR nin video kalitesi çok kötü
  • Bu cuma günü BİM markete 12 Mpixel Casio fotoğraf makinesi geliyor , 165 TL alın güle güle kullanın , (sabah gidin öğleye biter .)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • f200exr biraz pahalı değil mi taksitli fiyatı 475i geçiyor bana daha uygun bir model lazım 250-350tl arası olsa iyi olur. F80 exr ise taksitli fiyatı 750 tl civarı bu baya pahaı :) Bim in vereceği makinenin fazla kaliteli olacağını sanmıyorum, 200tl lik ürünü 165e satabilir ama ben daha iyi bir ürün almam gerektiğini düşünüyorum. Makineyi aralıkta alacağım, bu yüzden acele etmiyorum, farklı ürün tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler.
    ""ekleme
    merak ettiğim bir konu:
    Makinenin üzerinde misal lumix fs10 un üzerinde 1:2.8-6.9 ile 5.0-25.0 yazıyor bu iki sayı kümesinin anlamı nedir? Sanırım yorumlardan anladığım kadarıyla ilk gruptaki (2.8-6.0) 2.8 ışık kaynağının gücünün min. limitini, 6.0 max limiti gibi bir şey mi, 0 zifiri kaznlık 10 da çöl güneşi kadar parlaklığı ifade ediyorda bu makine 2.8 ile 6 arasında mı çekim yapabiliyor. Ya da 2. gruptaki 5-25 sayılarıdaki 5 yakın çekim sınırını, 25 uzak çekim sınırını mi ifade ediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 26 Kasım 2010; 16:30:18 >

• Siz ilk 2.8-6.9 değerine bakın diğerinin bir önemi yok.

1: ....- .... gibi olan kısım. Bu diyafram lensten ışığın geçtiği açılıp kapanan deliktir. Diyafram değeri ne kadar küçük olursa deliğin çapı büyür. Böylece delikten daha fazla ışık girer. Buda karanlık ortamlarda daha net aydınlık foto çekmeni sağlar.

Ayrıca yakındaki nesnenin net, uzaktakilerin bulanık olmasını sağlar. Bu da fotoya hoş bir hava katar
    Orada görülen değer 2.8 değeri zoom yapılmadan diyaframın açıklık oranını ifade eder.

6.9 değeri ise max. zoom da diyaframın açıklık değerini ifade eder.

• Arkadaslar ben de yakin bir zaman da fotograf makinasi almayi planliyorum. Konu kalabalıgı olmasin diye buraya yaziyim dedim. Fiyat araligi aynen 400 440 kadar cikabilirim. Fotografla professiyonel olarak ilgilnemiyorum ama hd video çekebilmesi ve pilsiz olmasi benim icin önemli. Siz ne önerirsiniz? Bir de netten kolay temin edilebilirse iyi olur.
    bi kac tane eklemistim ama sepete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gregom -- 27 Kasım 2010; 21:12:04 >
  • İçlerinden sadece canon ixus 105 i tavsiye ederim.

Sebebi diyafram oranları güzel ve 28 mm geniş açı objektif kullanıyor. Sensör işlemcisi iyi. 4x optik zoom bir - si değildir. Zoom a o kadar takılma. Bu makine iyi.

Samsungları geç. Sony nin o modelinin lensi ve diyafram oranları kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Kasım 2010; 21:40:29 >
  • Şimdilik şu ürünler arasında kaldım :
    1. Sony Cybershot DSC W360 -- 399tl
    2. Panasonic DMC-FS10eg -- 299tl
    3. Sony Cybershot DSC W350 -- 379tl
    4. Sony Cybershot DSC W380 -- 449tl (biraz pahalı )

bıuu, kardeş senle diğer siteden konuşsak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 27 Kasım 2010; 22:49:52 >
  • farketmez okko.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Kasım 2010; 23:02:26 >
  • peki yukarıdaki 4lüden önerin ne olur?
  • w380 bariz önde. Ama o paraya az daha koyar panasonic lx3 alırdım.

Bilmiyorum diğer arkadaşlar da incelesinler.

Aşağıdaki konuları incele istersen.

http://resim.donanimhaber.com/m_43027775/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43027775

http://resim.donanimhaber.com/m_42690450/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42690450

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Kasım 2010; 23:34:23 >
  • yukardakiler'den Panasonic DMC-FS10 seçerdim
    quote:

Orijinalden alıntı: kayisikent

peki yukarıdaki 4lüden önerin ne olur?
  • Durum onu gösteriyor da panaromik foto olmaması can sıkıcı :(
    Sony w360 ile 350 nin fs10dan farkı nedir, fs10 demenizin sebebi nedir demek istiyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 27 Kasım 2010; 23:25:12 >
  • kayisikent o kadar önemlimi programlada yapılır panaromik uzun pozlama Min shutter 60sec panasonicde
    tripot gece çekimleri iyi olur.
    quote:

Durum onu gösteriyor da panaromik foto olmaması can sıkıcı :(
  • quote:

Durum onu gösteriyor da panaromik foto olmaması can sıkıcı :(
    Sony w360 ile 350 nin fs10dan farkı nedir, fs10 demenizin sebebi nedir demek istiyorum :D

Çok büyük bir performans farkı yok. Sadece fiyat farkı var. Geçen bimekste fs 10 239 tl idi. Yine böyle bir kampanya olursa kaçırmamak lazım. w360 ın lcd ekranı daha büyük bu arada.
  • Tamam o zmn ben Elektroworld, bestbuy, darty, gold, bimeks, mediamarkt ve teknosaya bakmaya başlayayım, Fs10 alayım. Haftaya kadar en ucuz nerdeyse ordan alırım artık, Aranızda Ankara da olup bu ürünü kampanyalı satan biryer bilen varsa söylesin lütfen, Denizli de olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 27 Kasım 2010; 23:39:50 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.