Şimdi Ara

FORZA 2 - PLATİN SÜRÜM NTSC'YE ÇIKTI! (TÜM EK PAKETLERİ İÇEREN DİSK) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
0
Favori
20.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi iyiHerhalde bu bahsettiğin şöför, endurance yarışlarında işe yarar(vay adi demek birde para alıyor).Bir de şu var;Her yarışda,(pgr'da olduğu gibi)kullanmak için seçtiğimiz arabaya göremi rakip geliyor?Avrupa bölgesindeyim ama american arabalrında fena gözüm kaldıBu yol yardımcısı dediğin olay ne oluyor?Ve ingilizcesi ne oluyor?Yani zorluk seviyesinden kapatacağım için soruyorum.
    NOT:Arkası gelicek

• hayır bunda araba seçimin daralıyor. Mesela adam diyor ki Ferrarri seç de ne seçersen seç. Tabi sen en iyi ferrariyi alırsan fark atarsın.
    Fakat aynı araçların yarışları veya aynı beygir güçlü araçların yarışları da oluyor. Bunlar kan ter akıtıyor resmen. İstersen ilk yarışları durmadan oynayıp paranı yükseltip aracını geliştirip oyunun kolay olmasını sağlayabilirsin.

isimlerini hatırlayamadım ABS STB filan vardır. ABS Freni köklesen bile lastiklerin kilitlenip asfaltta iz bırakmasını dolayısıyla aracın kaymasını önler. Stability Control, arabanın dönüşlerde spin atmasını önler ve yolda tutunmasını sağlar.
    Damage: Simulation yaparsan aracın en ufak birşeyde hasar alır ve bu hasarın parası yarış sonunda kazandığın paradan düşülür. Fakat oyunu ne kadar zor yaparsan o kadar çok para verir yarışlar sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 1 Eylül 2007; 10:05:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

1) A'nın sonuna 3 haneli sayı eklenir. Sen arabanı geliştirdikçe bu sayı 999'a kadar artar daha sonra sınıf atlarsın. Örneğin diyelim ki arabanın ilk hali
    C896 olsun sen buna iyi bir lastik taktın. Fren sistemini değiştirdin bu ranking derecen B234'e yükselir mesela.

bir düzeltme yapayım.
    Harfin yanındaki sayı Harf değiştikçe yükseliyor. Yani her harfte aynı sayı aralığı yok.
    Örnek olarak C289 'dan B150 'e yükselmek mümkün değil fakat C289 'dan B315 gibi bir rakama yükselinebilir.
    Harflerin sayı aralıklarını tam olarak buraya yazmak isterdim ama üşendim.

A999 'a geldikten sonra U999 olup kalıyor. Bu "unrated" demek sanırım. Bunun üzerine artık arabayı ne kadar geliştirirseniz geliştirin seviye U999 olur.
    Bir de R1,R2,R3 ve R4 sınıfları var.

Oyundaki tüm araçları tüm özellikleri ile içeren bir xls dosyası var. Foruma attach etmek isterdim ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.

• şu an elimde xbox 360 var ve forza 2 oynadım kuzenim almanyaya gitti 2 haftalığına benim xbox 360 gt 4 te oynadım forza 2 de yazımda demiştim gt 4 forza 1 den daha iyi sürüş dinamiğine sahip ancak forza 2 den iyi değil dedim çünkü biri yeni nesil diğer ki eski nesil
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

hayır bunda araba seçimin daralıyor. Mesela adam diyor ki Ferrarri seç de ne seçersen seç. Tabi sen en iyi ferrariyi alırsan fark atarsın.
    Fakat aynı araçların yarışları veya aynı beygir güçlü araçların yarışları da oluyor. Bunlar kan ter akıtıyor resmen. İstersen ilk yarışları durmadan oynayıp paranı yükseltip aracını geliştirip oyunun kolay olmasını sağlayabilirsin.

isimlerini hatırlayamadım ABS STB filan vardır. ABS Freni köklesen bile lastiklerin kilitlenip asfaltta iz bırakmasını dolayısıyla aracın kaymasını önler. Stability Control, arabanın dönüşlerde spin atmasını önler ve yolda tutunmasını sağlar.
    Damage: Simulation yaparsan aracın en ufak birşeyde hasar alır ve bu hasarın parası yarış sonunda kazandığın paradan düşülür. Fakat oyunu ne kadar zor yaparsan o kadar çok para verir yarışlar sana.

Tamam gayet iyi anladım şimdi.Zaten damage'ı simulasyon da tutuyorum oyunun tadına varmak için, career'e başlarken zorluk seviyesini en zor'un bir altı seçtim.Çoğu sürüş destekleyici kapalı zaten.Ufak ufak modifiye işlerine de başladım ve paint olayının free ve beleş olması çok iyi yani tek renk olan ferrari gibi arabaları bile çok güzel renklere boyayabiliyoruz ve motiflerde çok hoş.Araca jant nereden alıyoruz?(Pek detaylı incelemedim de upgrade ve modifiye olayını).Birde şöyle ucuz yollu stabil bi araba tavsiye ediverin bi zahmet.20.000$-50.000$ arası.

Ben nasıl böyle bir araba yapabilirim?Resimleri live'dan mı indirmek gerekiyor?

• Hayır dostum onlar el yapımı. Decals bölümünden yapmışlar. Üçgen , Kavis , Spiral , Daire gibi şekilleri kullanrak yapıyorlar bu resimleri. Gerçekten inanılmaz. Jantları tekerlek kısmından yapabilirsin. Lastik filan da orada değişiyor. Lastiğin kalınlığı da önemli kalın oldukça yol tutuşun artıyor.
  • İyi diyorsunda insan nasıl yapar gözü, kulağı?Biz ot gibi oynuyoruz resmenHerhangi bir youtube videosu felan varmı bize fikir verecek ve yaratıcılığımızı zenginleştirecek?Bunu sormamın sebebi şu:FİGHT NİGHT ROUND 3'de mike tyson'ı bire bir yapan bir eleman vardı ve youtube'a koymuştu unuttum şimdiİlker birde şöyle ucuz yollu 20.000.50.000 arası araba tavsiye et, hızlı yol tutuşu iyi olan.Biraz kariyer yapayım sonra arcade pistleri açayım ardından pist zamanları koyarız inşallah sonra modifiye felan.Gerçi bugün çok hoş bir BMW yaptım siyah üstü turanj damalı felan.İyice sardı oyun 360'da gerçek araba yarışı oyununa susamışım haberim yokmuş.Eee nerde ps2'de ki o bolluk oynadığım önünde oynamadığım arkamda

• yA ARKADAŞLAR BİŞEY SORCAM FORZA YI BAYADIR OYNUYORUM 34 LEVEL OLDUM fakat beygir gücü var ya araba özelliklerinde power ın karşısında yazan hani "hp"(horse power) diye gösterilen o simge(hp) bende kw olarak gösteriliyo başlarda hp idi ama sonra kw ye dönüştü benimde kafam karıştı dolayısıyla yıllardır arabaların beygir gücüne bakarım bu şekilde kw yazınca arabayı iyi analiz edemiyorum.Ayrıca hp ve kw kavramları birbirinden sayı olarak farklı gösteriliyor.Örnek vermek gerekirse 500 hp 373 kw ediyor.Oyunun başında arabnın gücü(power) hp yani beygir olarak gösteriliyodu ve böyleyken hiç bir problem yoktu ama şimdi kw oldu kafamda allak bullak oldu menüden falan düzeltilebiliyor mu benim gibi gösteren başka biri var mı cevap beliyorum....
  • dostum gidip paralarını arbalara yatırma bak ben 34 level dayım daha hiç araba satın almadım hep kazandığım arabalar zaten ilk aldığın araba yı kalan bütçenle modifiye et girebildiğin yarışa gir gerisi çorap smküğü gibi geliyo birden mr,fr,ff çekişli arabalar falan kazanıyon sonra hopp markalar şampiyonası oradan kazandıpnı bütçenle modifiye edip club yarışları oradan regional şampiyonası falan kendi kendine gidiyo oyun;) bu arda yukarıdaki derdime de deva arıyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: KURT85

İyi diyorsunda insan nasıl yapar gözü, kulağı?Biz ot gibi oynuyoruz resmenHerhangi bir youtube videosu felan varmı bize fikir verecek ve yaratıcılığımızı zenginleştirecek?Bunu sormamın sebebi şu:FİGHT NİGHT ROUND 3'de mike tyson'ı bire bir yapan bir eleman vardı ve youtube'a koymuştu unuttum şimdiİlker birde şöyle ucuz yollu 20.000.50.000 arası araba tavsiye et, hızlı yol tutuşu iyi olan.Biraz kariyer yapayım sonra arcade pistleri açayım ardından pist zamanları koyarız inşallah sonra modifiye felan.Gerçi bugün çok hoş bir BMW yaptım siyah üstü turanj damalı felan.İyice sardı oyun 360'da gerçek araba yarışı oyununa susamışım haberim yokmuş.Eee nerde ps2'de ki o bolluk oynadığım önünde oynamadığım arkamda

• İlker, bunlar senden mi?Şimdiye kadar hiç bir araba oyununda(gran turismo da dahil)tekerlek olayına hiç önem vermedim.Fakat forzada öyle bir lüksüm yok.Açıklayayım:Normal bir beygir gücünde orta halli bir CLİO'ya sahibim(daha bir çok arabam var) gayet güzel yarışlar kazandım bu araba ile fakat başka yarışlar için upgrade yaptım ve arabanın hızı doğal olarak artış gösterdi ve tekerler kaya kaya gidiyor.Şimdi;Tekerleri hangi yarış türüne bakarak değiştirmeliyim?Yani mesela ilk yarışlar varya amatör yarışların bir altı,henüz oradayım diye örnek alalım.O bölgenin yarışlarına göre hanfi tekeri tercih etmeliyim?LE MANS arabaları hariç diğer arabalar için tüm tekerlekler ortakmı?Yoksa bir pist örnek vereyim, tsukuba pistinde gerekli olan tekerlek her araba için aynımı?Uzun yol yarışlarından bahsetmiyorum o sonraki konumuz
    NOT:Az biraz karışık oldu ama anladınız siz onu

• Her araç için lastikleri yapıldığı maddeye göre hassaslığında farklılık gösterir. Mesela Racing Tire Compound alırsan yol tutuşu artar. lastiğin genişliğini artırırsan yol tutuşu artar. Aldığı lastiğin markası da önemli. Mesela Yokohama lastiğin yol tutuşu AVON marka lastiklere göre daha az fakat lastiğin aşınarak özelliğini kaybetmesi olayı Yokohamada 2 kat daha uzun. Kısaca AVON daha iyi yol tutuyor fakat Yokohama daha çok dayanıyor.
    Kısa yarışlar için AVON uzun yarışlar için Yokohama lastik öneririm. Diğer markalar var birsürü fakat ben bu iki marka arasında seçim yapmanı öneririm.
  • 1)Sen bütün lastik markalarını deneyerek mi tecrübe ettin yoksa yazılı metin felan varmı böyle "türkçe"oyunla ilgili?
    2)Birde teker boyunu yükseltmek arttırıyormu yol tutuşunu yoksa düşürüyormu?
    3)Jantları boyamak gibi bir şansımız varmı?
    4)Bu kiralık şöförler ne kadar adi çıktılar en üstteki japon olan yarışçıyı seçeyim dedim.Biraz fazla para alır ama garanti olur dedim.Yarış bitince ne göreyim tüm parayı cebe indirdi PUŞTbunda dikkat edilmesi gereken şey ne peki?
    5)Şu modifiye olayına aklım takıldı fena yaw.Şöyle bir youtube videosu felan varmı animasyon felan yapan?(Bu arada az evvel yüklediğin resimler sanamı ait?)
  • Lastik markalarını gösterince zaten GRİP (TUTUŞ) ve ne kadar uzun dayandığını gösteren barlar var.
    Jantları tabiki boyarsın istediğin her renge. Kiralık şöförlere birşey diyemeyeceğim hiç seçmedim gerek kalmadı
    Ama ne kadar komisyon alacağını yazıyordu ona dikkat et.

Profesyonel Yapılış Video 1

Profesyonel Yapılış Video 2

Yeni Başlayanlar Video 1

Yeni Başlayanlar Video 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 2 Eylül 2007; 15:24:20 >

• Heheh ilk video sağlammış abi küçük kızı bırakıp işi büyütmüş sonra.Kesin bunlar sanat okulu mezunu ya da anime ile uğraşan profesyonel insanlar veya ressam gibi bir şey olması lazım.Başka alternatifi yok.Bende neden 1000 tane slot var diyordumTamam bir kaç yüz tane kullanılır ama adamlar tüm slotları doldurmuş neredeyse.Biz en fazla 3-5 çizgi+damalı sütunlar veya alev deseni gibi absürd şeyle çıkarıyoruz.En fazla nazar boncuğu takıyoruz porsche'a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 2 Eylül 2007; 16:14:01 >
  • Ya ilker neler yapıyor adamlar bunu görmüşmüydün?(not:edipleyip yeni başlayanlar videosu eklemişsin.Abicim animasyon tasarımına yeni başlayanlar içinmi:=)

• Bunlar da benim 350Z ile denemelerim.
    Japonlarin yaptigi animelere hayranim ama öylesini yapabilmek için bi 40 fırın ekmek yemek lazım...

Bu arada yapılan dizaynı katalogda kaydedip başka araçlara kopyalama özelliği var ama bu sanırım aynı markanın aynı modeli bir araca uygulanabiliyor sadece.
    doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmrmrmr -- 2 Eylül 2007; 16:19:05 >

• Evet Paint düzeninizi farklı kaydet diyebiliyorsunuz.
  • Valla bravo çok güzel yapmışsın,ellerine sağlık.Ne kadar sürede yaptın acaba?Benim son koyduğum videoya bir göz at sonra şok ol.Üstelik koyduğum video 4 parçanın sadece bir tanesi.Gerçekten profesyonel anlamda bu işi bilmek lazım öyle motifler çıkarmak için.Fakat bu paint olayı bizim ufkumuzu genişletti önümüzü açtı.Artık tüm araba yarışlarında bunu arayacağız.Ayrıca 350z'de sembol bir araba oldu.Şu jantlar paint bölümünde mi boyanıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KURT85

Valla bravo çok güzel yapmışsın,ellerine sağlık.Ne kadar sürede yaptın acaba?Benim son koyduğum videoya bir göz at sonra şok ol.Üstelik koyduğum video 4 parçanın sadece bir tanesi.Gerçekten profesyonel anlamda bu işi bilmek lazım öyle motifler çıkarmak için.Fakat bu paint olayı bizim ufkumuzu genişletti önümüzü açtı.Artık tüm araba yarışlarında bunu arayacağız.Ayrıca 350z'de sembol bir araba oldu.Şu jantlar paint bölümünde mi boyanıyor?

evet jantlar paint'ten boyaniyor ama önce orjinal janttan ayri bir jant alman lazım (upgrade'den)
    ne kadar sürede yaptığıma gelince yaklaşık 1 saatimi aldı.
    aslında cok basit bi paint işi bu ama ben de cok acemiyim.

350Z ise benim hayalimdeki araba
    kendisi fakir porsche'u olarak biliniyor.
    www.z.com

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.