Şimdi Ara

Forumun gereksiz günlüğü - %80 2017 Adayı içerir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzatmadan yazıyorum YGS1 60K yaklaşık 1001 postta neden böyle olduğunu yazmışımdır şu an hiç yazasım gelmedi Buraya her gün ne yaptığımı yazmaya çalışacağım.Devamlılığı inşallah olur, ders çalışmamın devamlılığı olursa burayı boş geçmem zaten fakat mezun kalma psikolojisi iyice gevşetti beni sadece seneye yatırım olur diye çalışıyorum bir mucize olmaz ise. Öncelikle evde aktif olarak ders çalışmaya uyku süremi kısarak başlıyorum. Bizim temel lisenin sistemi gereği pazartesi-salı-çarşamba etütler oluyor sabahları. Genelde 10.20 gibi başlar, etütler isteğe bağlı soru çözdürme dersleri bunlar. Ben genelde almıyorum 12 de normal okul dersleri başlıyor.Diğer günler perşembe-cuma 10.20 de, cumartesi de 9.30 da başlıyor okul. Uyku saatlerini sabah 4-5 den 10'a kadar gibi ayarladım bugün ilk testi yapıyorum.

12 Nisan itibariyle Kalan konular ve elimdeki kitaplar:

MATEMATİK: İntegral Alan-Hacim hesabı, Türev max-min bitmek üzere fonksiyonlar kaldı. Matris-Determinant-Dizi-Seri. Dersi bitirme hedefi Mayıs başı

Kitaplar:
    Apotemi Limit : Başlamadım tekrar için almıştım
    Apotemi Türev : 1. türevin geometrik yorumunu yaptım en son
    Apotemi İntegral :%30 bitti heralde yeni başladım)
    Apotemi Trigo : En son 1. kısım bitmişti tekrar için aldım en kısa zamanda bitiririm

Karekök LYS: 11. sınıf konularını buradan bitiriyorum sonra 10. sınıfa geçicem önce ağırlığı 12 ye verdiğim için bu kitaba tam giremedim. Mayısa kadar türev-integral hariç bu kitabı bitirmeyi düşünüyorum.

Bilfen LYS: İçi boş YGS den önce aldım ve çözmedim bu saatten sonra çözmem zaten kalırsam mezuna öyle çözerim veya türev-integraline bakarım.

GEOMETRİ :

Konu eksiği yok. Analitik kısmında biraz sıkıntılar var.

Kitaplar:
    Elimde Birey B ve Karekök LYS var. İkisini de sene başı aldım ve ikisini de çözmedim.Bireyde Analitik yok, Karekökten analitik tekrarı yapıp Bireyden de dörtgenleri bitirmeyi düşünüyorum zayıf kısımlarım bunlar fakat hiç zaman ayırasım gelmiyor geometriye. Yani yapılması gerekeni analitik harici 2 yıldır yapmış olmam lazımdı gibi hissediyorum. 2 ayda çok ağırlık veremem versem de ibretlik bir iyileşme söz konusu olmaz gibi.

FİZİK:

Konu olarak direkt Güvender SB den yazarsam Atomun Yapısı-Özel Görelilik-Yıldızlardan Yıldızsılara-Nükleer Fizik- Atomlardan Kuarklara ve Fiziğin Doğası konu başlıklı yerler kaldı
    Herhalde Mayıs başı bitmiş olur.

Kitaplar:
    Güvender LYS: Bu kitap için 15 günlük bir hedef koymuştum sarktı baya. 1-1.5 haftada bitirmeyi düşünüyorum yaklaşık 800 soru falan kaldı 12 Nisan itibariyle. Dersi bitirme hedefi Mayıs başı

Karaağaç Optik ile ilgili 2 fasikül: YGS den önce alıp çalışmıştım biraz tekrar yapıcam unutmuşum.

Apotemi Elektrik-Manyetizma: Yeni aldım komple elektrik tekrarını buradan yapıcam 700 soru var toplamda.

KİMYA:

Hız ve Kimyasal denge bitti en son. Çözeltilerde dengeye geçiliyor sanırım Asit Baz falan filan kaldı üstüne bir de Elektrokimya ve diğer dandik şeyler var. Dersi bitirme hedefi Mayıs başı

Kitaplar:

Simetri LYS: Çözmeyi düşünmüyorum -zaten 700 sayfaya yakın çözülmez- evde buldum geçen sene almışım sanırım buradan 10-11 konu tekrarını yapıcam

Palme LYS: Bu kitap %20 de fakat tamamını bitirmek için 1 ay veriyorum kendime.

Apotemi Organik: Bunu geçen hafta tekrar amaçlı aldım 1-2 günde yarısını geçtim, boş bir zamanda bitirmeyi planlıyorum. Bence güzel kitap sıfırdan çalışılmayacaksa.

BİYOLOJİ:

Konular okulda YGS den önce bitti, şu sıralar 2. tekrar bitti bitecek. 3. tekrara geçilir herhalde. Henüz soru çözmedim ben okulda dinlediğimle idare edebiliyorum şu an. Hedef 20-23 net civarı zaten.

Kitaplar:

Palme A-B KA ve Palme A-B SB : A yı sanırım YGS den önce çözmem lazımdı fakat dediğim gibi hiçbir kitap çözmedim sene başından beri zaten 4 ya da 5 yanlışım vardı pişmanım. A yı bu saatten sonra çözmem herhalde konuları az çok biliyorum. B kitabını diğer 4 dersi hallettikten sonra çözerim Mayıs ortasından sonra.

Apotemi Sistemler: Konuları kulak dolgunluğuyla biliyorum çok detaya da gerek görmediğim için bu konuda Apotemiye güvenerek bu kitabı aldım. Böyle baba konuları açıp simetridir, palmedir oralardan çalışmak korkutucu geliyor. Kitabın arkasındaki 780 soruluk Konu anlatımlı soru bankası ibaresi çözmek için korkutucu gelmiyor. Haftada 100-150 soru olmak üzere bu da bir ara biter inşallah

DENEMELER

Elimdekiler: Apotemi 10 Mat Denemesi, Denge 20li Mat Denemesi, Apotemi 10 Fen Denemesi. henüz başka fen denemesi almadım Palme ve Denge almayı düşünüyorum.

GÜNCEL SONUÇLAR

Son denemeyi okulda olduk üstünde elmas serisi yazan bir denemeydi yayın bilmiyorum.

Mat 37D 5Y (Trigonun unuttuğum levelinden 3 soru vardı, İntegral-Türev çalışmadığım yer 6 boş)
    Geometri 23D 7B (6 analitik boş)
    Fizik 20D 5Y 5B ( 6 Soru görmediğim konu)
    Kimya 19D 3Y (8 boş görmediğim veya henüz tekrar etmediğim konulardan)
    Biyoloji 20D 8Y ( Dediğim gibi kulak dolgunluğuyla işaretleyip çıkıyorum)

Evdeki denemeler şu an için Denge çözüyorum.

Mat 30-40 arası İntegral-Türev-Trigo ve Matris Determinant dizi-seri görmediğim yerlere göre değişiyor. Eksik yerlerim belli en kısa zamanda +40 sabitlerim diye düşünüyorum.

Geo 20-28 arası değişken. Analitiğe bağlı. Bunda da düzeltmem gereken konu belli +25 e sabitlemem yakındır.

EDİT BÖLGESİ

12 Nisan Salı-

• Apotemiyi tercih etmendeki sebep nedir? Geçmiş yıllarda bu kadar popüler değildi, inceleme fırsatım olmadı henüz.

Tavsiye: Günlük editlerini kısa tutmanı öneririm.
  • Coll Morr C kullanıcısına yanıt
    Günlük editler kısa olur heralde hocam çalışma süremle orantılı olarak Ben bilgisayara bu şekilde programımı planlarımı atıp düzenlediğim için copy-paste oldu çoğu kısım zaten. Apotemiye gelirsek ben açıkçası geçtiğimiz senelerdeki konulardan ve mezunlardan aldığım tavsiyelerle seçtim. Önce okulda konuyu görüp 1-2 basit kaynaktan soru çözüyoruz. Ondan sonra apoteminin işi başlıyor, sıfırdan başlamak için uygun değil sanırım.Fakat kaliteli. Mezun olsam tamamı çözümlü kitaplara yönelirdim sanırım. Fen dersleri için daha iyi alternatifler vardır muhtemelen dediğim gibi sıfırdan çalışmadığım için ne alsam fark etmezdi bana amacım baba konuları fasiküllerden tekrar etmek.
  • Takip edelim başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez hocam durumlar aynı sayılır

• EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    butun konulari bitirmissin zaten neye agliyorsun anlayamadim?

ben de 65k yim biyoloji disinda diger derslerin butun konulari duruyor. fizik kimya sifirdan ogreniyorum konulari. herhalde butun konulari biliyor olsam sadece test cozecek olsam 2 ay 20k ya falan cekerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 12 Nisan 2016; 11:57:08 >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Dostum hedefim keşke 20k olsaydı. Veya hak ederek 60k olsaydım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.