1)Mayo Clinic'te staj yapmış ya da herhangi bir şekilde bulunmuş biri var mı? Türk doktorları sevdiklerini biliyorum ve üniversitenin başından itibaren burası odaklı çalışmak istiyorum. Birkaç sorum olacak bu yüzden 2)Üniversitede MD phd yapmış ya da tıptan sonra tıp doktorası yapmış olan biri var mı? Ankara tıptayım MD phd düşünüyorum ama bu konuda bilgili olan birine rastalayamadım. Eğer varsa aklıma takılan şeyler var Şimdiden teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forumda hiç
-
-
Buraya böyle sorular ağır gelir. Ceng'in astronomik çekişi hakkında düşünceleriniz veya ankarazipzip robot mu gibi konular açarsanız cevap alabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hadi 1 tur up
-
Bunları ingilizce araştırın bence hocam burda zor :D
Linkedinden dediğiniz kliniğe falan bakabilirsiniz çalışanların profilleri vardır belki oradan türklerle contact kurabilirsiniz
-
ankara tr mi ing mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MD ne miracle doctor mu
Nisa Cem OrenyoutubeDr. Ayca Dundar (Iowa State University-Radyoloji) ile Amerika'da doktorluk, USMLE ve match sureci ileilgili konustuk. Kendisi tum ictenligi ile tecrubelerini bizlerle paylasti. Dr. Oren: Email: cemorenradiologist@gmail.com Web: www.eoselflearning.com Insta: Nisacemoren Twitter:@oren_cemhttps://www.youtube.com/watch?v=dKJYNgwDkmc
-
Çok teşekkür ederim herkese. LinkedIn ve twitterda Kısaca Kimdir hesabından birkaç Türk buldum mayo clinicten. Md phd programına da okulumdan ve hacettepeden birkaç kişi ile kontak kurmaya karar verdim.
Hocam tr. Siz her hafta beni unutuyorsunuz sonra tekrar tanışıyoruz hahahah
hocam md-phd yi iyice araştırdım. hatta cleveland üni de tıp okumuş bir doçentle iletişim kurdum. kendisi türkiyede bilimin yeterli olmadığını ve amerikanın türkiyedeki yapılmış phd yi fazla ciddiye almadığını. üniyi bitirip amerikada phd yapmamın çok daha yararlı olacağını anlattı. tıp eğitiminin uzaması benim için hiç önemli değil ancak. sonrasında yurt dışında araştırma yapmak istediğim için phd nin niteliği benim için oldukça önemli
-
Teşekkürler hocam. Siz de researche yönelmek istiyorsunuz galiba. Hacettepe tıptasınız sanırım. Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz üniversite ve devamında?
evet hocam, ilk senenin çok yoğun olmadığını duydum. ilk sene (Eğer hazırlığı atlayabilirsem) ingilizcemi olabildiğince geliştirmeye çalışıp ingilizce bilimsel makaleler okumaya çalışacağım bolca. ilk 3 sene olabildiğince ortalama kasıp, hocalarla iletişim kurmaya çalışıp belki yaz için stajlara başvurup 3. sınıfın sonunda da usmle sınavına başvurmaya çalışacağım, çalışmalarımı da ona yönelik hazırlayacağım muhtemelen. usmle i kazanabilirsem de amerikada phd yapmak için fırsat kovalayacağım. şimdilik bu şekilde düşündüm ancak hepsi varsayımlar üzerine kurulu elbette. siz nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A4A86A6F0 -- 21 Ağustos 2022; 15:0:12 > -
Hocam özünde ben kanserciyim o yüzden nihai hedefim MD Anderson. Ben böyle bir sonuç için çalışmadım aslında ben Çukurova Erciyes gibi bir perifer için hazırlandım. Oralarda da bu büyük tıplar kadar imkan olmadığı için TUS kasıp koç patolojide uzmanlık yapacaktım. Devamında koçun imkanlarını kullanıp yurt dışındaki araştırma merkezlerinden birine girmeyi planlıyordum. Fakat ankara bana da sürpriz oldu ve sunduğu fırsatları kullanmaya karar verdim. Özellikle mayo clinic zaten çalışmak istediğim bir yerdi ve birkaç profumuzun kontağı varmış, orada staj peşinden koşacağım. Şimdi türkiyede uzmanlık fikrinden biraz daha uzağım ama usmle'e de uzağım maalesef. Ben aslında daha mbg biyoloji mezunlarının yolunu izliyorum denebilir tıp doktorluğundan ziyade. O yüzden üniversite hayatını elimden geldiği kadar iyi geçirip önüme çıkan tüm fırsatları değerlendirmek istiyorum.
Sizinle tanıştığıma da çok memnun oldum, researche yönelmek isteyen çok az insan tanıyorum.Okullarımız karşı karşıya, bana uçak yapıp yollarsınız hocam :D iletişimde kalalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam aslında ben de usmle i denklik için almayı istiyorum, çünkü usmle siz phd yapılabilecek okullar sınırlıymış. Tus tan ben de uzağım ama daha kısa bir yoldan gitme şansım varsa denemek isterim.Benim de yıllardır hedefim kanser veya genetik üzerine çalışmalara katılabilmek, benzer hedeflere sahip biriyle karşılaşmak sevindirdi, yolumuz açık olsun hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Buraya böyle sorular ağır gelir. Ceng'in astronomik çekişi hakkında düşünceleriniz veya ankarazipzip robot mu gibi konular açarsanız cevap alabilirsiniz
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X