< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Formula 1 - 2022 sezonu - Son Yarış - 20 Kasım - Abu Dhabi (34. sayfa)

-
-
Tutkumuz F1twitter
Tutkumuz F1https://twitter.com/F1tutkumuz/status/1518885745246842881?t=rjkHykBbxAkZBWKaxyWffQ&s=19
Dede sağolsun yine müthiş bir açıklama
Saygı sıfır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben bu adamın yorumlarını beğeniyorum. Doğru oldukları için değil. Çok güzel psikolojik oynuyor. Lewis'in tur yemesiyle ilgili yorumu, Ferrari ve Charles'ın hatalarıyla ilgili yorum eminim adresini buluyordur. Twitter'da bakıyorum, millet çıldırıyor. Eminim az da olsa takımları ve sürücüleri de etkiliyordur.
Rosberg de Lewis'e karşı tüm kozunu oynadı bu hafta sonu
-
Aslında hala daha araç olarak Ferrari'nin gerisindeler. Yağmur ve leclerc in acemilikleri gibi hatalar Ferrari nin aracının geriye düştüğü, Redbull un aracını çok geliştirdiği gibi algılandı. Helmut ta bunun farkında. Aslında Ferrari'nin yunuslamaya rağmen daha iyi bir araç olduğunu biliyor. Ama öyle konuşmalar yapıyor ki, Ferrari cephesi sanki kendi araçları çok sıkıntılıymış, Redbull ise herşeyi halletti ve rb araçları daha da geliştireceklermiş kafasına giriyor ve korkuyor. Yani konuşmaları ile psikolojik yıpratma yapıyor ve rakibi pusturuyor.
Ferrari bu zokaya düşüp araç ayarlarını bozarsa işler sarpa sarabilir. Miami yarışında araçlarını hiç ellemeseler ve leclerc sakin kalsa yarışı birinci bitirebilecek seviyede. Ama şimdiden kanat ile oynamaya başladı Ferrari. Umarım dedikleri gibi bu kanat Ferrari'yi daha hızlı yapar. Tam tersi aerodinamik yapısını bozup dengesiz bir araç olursa yapmış oldukları aracı bozmuş olacaklar ve puan kaybedecekler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Saygı ile alakası yok. Bu adamın açıklamaları mental açısından içerideki pilotlara avantaj sağlıyor. Geçen sene çok kez Hamilton'a yaptı. Red bull diğer takımlara göre baya ileride. Ferrari Binotto ile şampiyonluk yakalayamaz.
-
Miamide leclerc yarışı birinci bitirebilecek seviyede değil hocam. Miami GP'de 2 tane ana uzun düzlük var. Bu düzlüklerde honda motoru agresif haritalama nedeniyle düzlüklerde daha iyi. Leclerc Imolada ikinci ve üçüncü sektörde perezi yakalarken uzun düzlükte hava koridoruna rağmen pereze yaklaşamamıştı bile.
Honda motoru sıkıntı çıkarmazsa redbull orada da duble yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 27 Nisan 2022; 23:1:36 > -
Yorumların hep boş kusura bakma da
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıllardır yarış izliyorum boş boş oturarak yarış kazanılmıyor git ötede ağla.
Serhan Acar'dan yarışı izleyip boş yapmanın anlamı yok. Gerçek F1'i öğrenmek istiyorsan git F1 tv al. David Croft ve Martin Brundle bile bu tip şeylerin psikolojik baskı olduğunu yıllardır söylüyor. Senin gibi Serhan Acar'dan izleyenler de bu tip şeylere saygısız diyerek böyle yorum yapıyor.
David Croft ile Martin Brundle kim diye sorsam onu bilemeyecek adam bana boş diyor bana sen kimsin ya
Edit: Ekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 27 Nisan 2022; 23:49:54 > -
Yaşım 35
10 yaşımdan beri f1 izlerim. Serhan acar değil okay karacan ve Fuat Akdağ dan dinleyerek başladım yarışlara. Sana kızmıyorum çünkü bu ülkede herhangi bir spor dalında izleyici olmak taraftar olmak hakaret ve saygısızlık ile yapılıyor. Yine diyorum sen boşsun hatta bomboş
Ben yarışlara kimlerden başladın diye yorum yapmadım. Serhan Acar izleyerek yorum yapıyorsun diyorum önce okumayı öğren. Ben yorumları hakaret ve saygısızlık ile yapmıyorum olan biteni anlatıyorum. Bu tip şeyler mental sağlık üstünlüğü kurar. Hoş mental üstünlük nedir bundan haberin olduğunu bile sanmıyorum. 10 yaşından beri f1 izlemediğin buradan belli yani. Burada bir boş insan varsa her şeyi bildiğini sanan ama hiçbir şey bilmeyen kişi sensin.
-
Mental üstünlük mü o ne demek yahu ilk defa duydum. Allah Allah daha neler öğreneceğiz bu yaştan sonra. Çok sağol beni aydınlattın. Redbull fersah fersah öndedir. Aksini iddia eden hiç birşey bilmiyordur ha birde Albert Fabrega
Çoluk çocuk başımıza bilir kişi oldu iyi mi adına yakışır şekilde sana Ken Block
O kadar yorumun içinden "Red bull öndedir" anlamını çıkarmış
35 yaşına gelmişsin daha ne dediğimi anlamıyorsun. Bazı şeyleri anlaman için kitap okuman gerekiyor.
-
Oooo yaşıtım birini buralarda görmek sevindirici. Okay karacan a ayrı sempatim var benim. Döneminden midir, o zamanki yaşlarimizdan mıdır bilmiyorum ama onun anlatımı ile izlerken çok keyif alıyordum. Aman aman Sebastian vettel owww diyişi aklıma gelince gülümserim bazen.
Hele eski dönemlerdeki anlatimlarinda yaşıyordu sanki yarışı. Kendisininde keyif aldığını hissettiriyordu bize. O yüzden okay karacan favorimdir benim. Maç spikerliği o kadar keyif vermezdi ama formula 1 anlatımı çok baskaydi. Serhan acar da güzel anlatım yapıyor. Ben bu spikerlerin keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Bu adamlar gidince yerlerini dolduracak adamlar çok zor çünkü.
Schumi dönemlerinde schumi ye her ne kadar saygı duysamda o dönemler favori araçlarım hep ferrariydi ama pilot olarak kimi raikkonen ciydim. Agrasif sürmesine rağmen sakinliği, güçsüz araçlarla akıllıca ve kritik hamleler yapması Ferrari sevdalısı olmama rağmen kimi raikkonen ci yaptı beni. Keşke kimi Ferrari ye gelse neler yapar diye içimden geçirirdim. Seneler sonra gerçekleşti ama o eski kimi ruhu yoktu o zamanda.
Şu anda formula 1 i hala seviyor ve izliyorum ama o dönemler pilotlar çok şey değiştirirdi. Araçların mekanik olması ve pilot ellerine bakması daha heyecanlıydı. Şu an ise elektronik zımbırtılarla, heryeri teknoloji dolu araçlar ile iyi pilot kötü pilot farkı anlaşılmıyor artık. Sıradan bir pilot uçan kaçan bir araç ile mükemmel bir pilot gibi görünebiliyor. Bana göre eski dönemler pilotların dönemiydi. Günümüz ise araçların dönemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 28 Nisan 2022; 1:6:0 >
-
-
Çok haklısınız hocam insan her zaman maziyi özler ama bencede tadı bambaşkaydı. Okay Karacan yarış haftası bilgiler verir ne oldu bitti öğrenirdik. F1 racing dergisi kovalar alabilirsek dünyanın en mutlu adamı olurduk 98-2001 arası schumacher hakkinen rekabetinde inanılmaz yarışlar izledik. Tr de f1 in NTV sayesinde kitle kazandığı dönemlerdir. Palio reklamı için Schumacher Türkiye'ye geldi canlı vermişti televizyon başına kitlenmistik şimdi ulaşmak basit ve değersiz. Yorumunuz için teşekkür ederim siz yazınca mutlu oldum
Dünyanın en iyi aerodinamistlerinden birisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabah işe giderken twitter'da denk gelmiştim de şimdi bulamadım. Imola'daki verilere göre Charles, Perez'den daha hızlı; Max ise 0.16 ya da 0.18 sn kadar Charles'dan daha hızlıymış. Üstelik RB, şu noktaya iki güncelleme ile geldi, Ferrari'nin daha iyi bir araç olduğu çok bariz, ki Helmut Marko da bence bunun farkında, algı yaratmaya çalışıyor.
-
Ben teşekkür ederim hocam ne demek. TR de bu tarz kitleye hasret kaldım valla. Diğer ülkelerde eskilerden beri F1 izleyen kitle hala daha bu aktiviteler ile uğraşırken, bizim F1 tutkunu nesil maalesef hayat şartlarının zorlukları ile uğraşmaktan F1 e zaman ayıramaz hale geldiler. Çoğunluğu bu yüzden kaybettik. Ya da kendi evinde sessiz sedasız izler haldeler.
Bir de eskiden bu tarz şeylere erişim zorluğu konusunda çok haklısınız. Eskiden ulaşmak zor olduğu için belki de çok daha kıymetli ve özeldi. Şimdi isteyen istediği yarışa ulaşabiliyor. Sosyal medya ile istediği pilot ile etkileşime girebiliyor.
Bazen Avrupa da yaşadığımı düşünüyorum. Avrupa da yaşayan bir sıradan vatandaş Avrupa daki herhangi bir yarışa rahat bir şekilde gidip gelebiliyor. Oturduğun ülkede yarış varsa bin arabana git izle gel. Diğer Avrupa ülkelerinde yarış olursa, atla trene izle geri dön. Ya da atla aracına izle geri gel. O yüzden Avrupa da F1 daha keyifli olmalı diye düşünüyorum. Bizde ise İstanbul gp gelecek mi ? Gelse bilet fiyatları alım gücüne göre çok uçuk. İlk geldiği zaman gittiğimi kar sayıyorum.
Neyse konu konuyu açıyor. F1 tarihinden girdim, ekonomiden çıktım gene :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 30 Nisan 2022; 0:30:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X