Şimdi Ara

Format Sonrası Bataryayı Takınca Bilgisayar Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhabalar geçen gün virüs bulaştığı için laptopa format attım ve win8.1 den win10 a yükselttim fakat bilgisayarı açtıktan sonra 1 dakika içerisinde kendi kendine kapanmaya başladı ben de sorunun bataryadan kaynaklandığını farkettim. Şimdi ne zaman bataryayı taksam kapanıyor formattan önce böyle olmuyordu.Sebebini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Uygun bir zamanda bilgisayara tekrar windows 8.1 kurup aynı sorunun devam edip etmediğini bi kontrol edin.

-Eğer sorun devam ediyorsa işletim sistemi ile alakasız olup, işletim sistemini yükselteceğiniz zamana denk gelmiştir. Yani donanımsal bir sıkıntı vardır. Ya pilde ya da pilin bağlandığı anakart soketlerinde.

-Eğer sorun devam etmiyorsa o zaman çok saçma gibi dursa da windows 10 ile yazılımsal bir uyumsuzluk sorunu var. Sürücü kaynaklı sıkıntılar olabilir. Windows leptoplarda pilin durumuna göre kullanım senaryoları belirlediği için yazılımsal bir uyuşmazlık durumunda misal pilin düzeyini okuyamadığını veya yanlış okuma yüzünden pil şarj seviyesinin düşük olduğunu düşündüğü durumlarda bilgisayarınızın pat diye kapanmasını önlemek için otomatik olarak bilgisayarı kapatıyor olabilir.

Velhasıl öncelikle boş bir zamanda dediğimi bir yapıp sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.