Şimdi Ara

Format Atmama Rağmen Bulaşan Virüs...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ne yaptıysam artık bende bilmiyorum ya virüsten yada hard disk den öncelikle bilgisayara 3 kez format attım yine aynı oluyor formatı atıyorum driverleri yükliyorum bilgisayar kasıyor google chromede sürekli sayfa hatası veriyor firefoxda da öyle sayfa kapanıyor ardından bazen kilitlenip reset atıyor birde hard disk çıkartıp tekrar takmıştım arkadaş dedi hard diski aynı yerine koy titrerse hata verebilri demişti şuan kasanın içinde düz olarak duruyor çözüm ne olabilir şimdiden teşekkürler birde exe ler hata verebiliyor

• virüsün ismi "sality" mi acaba?

arkadaşım büyük ihtimal format atarken tam olarak diskini biçimlendirmiyorsun bu gibi durumlarda format sırasında tüm diskleri sıfırlaman ve tekrar biçimlendirmen gerekiyor.. ayrıca önceki sisteminde herhangi bir cd/dvd çekip yazmışsan onların hepsini atacaksın hatta flashdisk felan taktıysan onuda takmayacaksın..

eğer sorunun devam ediyorsa virüs büyük ihtimal mbr'ye yerleşmiştir bu durumda işin çok zor bununda yöntemleri var ama bilmiyorsan hiç bulaşma tanıdığın yetkili bir servise göster derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 9 Ocak 2012; 14:37:48 >
  • bakıcam kardeş bu format atarken 8 mb kadar yer kalıyor orayamı bulaşmıştır ?
  • oraya zaten dokunamazsın... sen normal biçimde dediğimi yap.. sonra gene aynı sorun oluşuyorsa buraya yaz.
  • Windows 7 kurulumu harddiske hızlı biçimlendirme uyguluyor. Ben temiz kurulum için XP cd si ile boot edip harddiske yavaş biçimlendirme uyguluyorum. Yaklaşık 1-1:30 saat sürüyor ama temiz kurulum oluyor. Hızlı biçimlendirme ile normal biçimlendirme birbirlerinden farklıdır. İsterseniz bir de dediğim yöntemi yapın, ya da harddiskinizi arkadaşınızın pc sine bağlayıp disk yönetiminden biçimlendirin. Eğer böyle yapacaksanız kesinlikle iyi bir antivirüs programı olması lazım arkadaşında
  • arkadaşım öncelikle internet kablosunu çek ve adslye reset at ve internet kablonu takmadan;
    hardiskinde önemli bilgin yoksa tamammını biçimlendirip, bölümleyip( c: , d:) kuruluma geç
    kurulumda 8mblık kısımdan şüpelenme oraya bulaşabilir mi hiç.
    kurulum bittiğinde driverleri orjinal cdsinden kur yada
    virüssüz başka bir bilgisayardan orjinal sitesinden indirdiğin driverleri formatlanmış temiz bir flasha yükleyip kurabilirsin
    en son antivirüs kurup internet kablonu tak tamamdır
    virüs formattan sonra da devam ediyorsa harddiskten değilse(ki fdisk ediyorsun değildir) adslden(yada apdaki başka bilgisayardan) olabilir.
  • Önemli olan dosyalarını ayrı bi harddisk e yedekleyip Harddisk'in tamamına format atmayı deneyebilirsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format atarken aldığım hata
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HDD Low Level Format Tool kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata3077

merhaba arkadaşlar ne yaptıysam artık bende bilmiyorum ya virüsten yada hard disk den öncelikle bilgisayara 3 kez format attım yine aynı oluyor formatı atıyorum driverleri yükliyorum bilgisayar kasıyor google chromede sürekli sayfa hatası veriyor firefoxda da öyle sayfa kapanıyor ardından bazen kilitlenip reset atıyor birde hard disk çıkartıp tekrar takmıştım arkadaş dedi hard diski aynı yerine koy titrerse hata verebilri demişti şuan kasanın içinde düz olarak duruyor çözüm ne olabilir şimdiden teşekkürler birde exe ler hata verebiliyor

Windows kurarken,bütün bölümleri sil,yeniden oluştur.C-D ne varsa sil,yeniden oluşturduktan sonra virüs,mirüs kalmaz,yüklediğin sürücü ve yazılımları yeniden indir,farkında olmadan cd veya usb'den virüsü bulaştırıyorsun,windowsu kurmadan önce kasperkiyi indir,windows kurulumu bittiği gibi kasperkiyi yükle,sonra ne kuracaksan kur

• ComboFix ile tarat birde,resim koyabilirsen daha iyi olur.
  • sality killeri pc ye kurdum tarama biraz ilerliyor belirli bi bölümde pc kendine reset atıyor
  • Combofix ile taratıyorum no apss gibi bir hata geliyor sürekli tamam tamam diyorum tarama 5 dk ya bitiyor log gelmiyor bende anlamadım
  • virüs yüklediğin programlarıda bozuyor bence...

diskleri sıfırlaman gerekiyor..
  • hocam ne yaptınız öle ya low level format diyen bile çıkmış :D salitiden ve diğer birçok virüsten kurtulmanın yolu bence çok basit bir bilgisayarcıyım ben ve hergün en az bir tane virüs yüzünden makina geliyor yapılacak işlem basit

yedeklerini d ye alıyorsun

c yi biçimlendirip sistem kuruyorsun

d ye kesinlikle girmeden önce

internetten güçlü bir anti vir benim önerim

kaspersky demosu yada microsoft essential indiriyorsun kuruyorsun güncelliyorsun

2 kez taratıyorsun cımcık gibi oluyor tabiri caiz ise sonra diğer driver yedek vs ne varsa gir d nede paşalar gibi

bilgisayrınada bulaşan virüse göre ya gizli hale geliyor yada exe ler uçuyor :)

ekleme: 2 kez taramamın sebebi bazı durumlarda system volume ye atıyor bazı dosyaları 2. defa tarandığında onlarıda bulup çıkarıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce_1 -- 11 Ocak 2012; 15:17:06 >

• Sality Virusu System Volume'ye Yerleşir.

C-D Yavaş Biçimlendirerek Format At.

Flash Felan Kullanma.

Avira'yı Kur Pc'ye Orjinal Sıtesınden Bak İşine Ondan sonra :)
  • Eğer formatlamadan önce flaş disk , harici takdıysan onlara da güle güle de
  • Virüs Programı Kurdurmuyorki Kaspersky Zar Zor Yükledim Exe si bulunamıyor diyor açmıyor avastı yüklüyorum pc nizde yüklü diyor olmamasına rağmen pc yi ele geçirdi virüs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordcuyufordlayanfordcu -- 12 Ocak 2012; 14:34:42 >
  • kardeşim max blast 4le hdd yı sıfırla anlatımını istiyorsan yollayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Winston

kardeşim max blast 4le hdd yı sıfırla anlatımını istiyorsan yollayım

İyi Olur Bekliyorum Kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Winston

kardeşim max blast 4le hdd yı sıfırla anlatımını istiyorsan yollayım

Bu uzun süren bir işlem ve sağlam hard diskte kullanmak sakıncalı değil mi
    Live cd (mini xp ) ile format daha kolay olmaz mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.