Şimdi Ara

Formasyon hakkında bilgiye ihtiyacım var ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, ben itü deniz ulaştırma işletme müh. öğrencisiyim. Okula 1,5 sene kadar ara vermiştim gemi kaptanı olarak çalışıyordum. Şimdi okula dönüp son dönemimi de bitirip mezun olmayı ve kpss ile gemi yönetimi (güverte) öğretmeni olarak atanmayı istiyorum. Formasyon almam gerekiyor ama formasyon hakkında hiç bir bilgim yok.

Formasyon bölüme göre değişiyormu? Denizciler ve gemi müh. için 9eylül ve yıldız teknik formasyon veriyormuş diye okudum bir yerde, formasyon için böyle bir bölüm ayrımı varmı? Yoksa herhangi bir üniversiteden alabiliyormuyum?

Diğer bir merak ettiğim ise formasyon kursuna nasıl kayıt olacağım, kimi yerde ales e girmelisin diyor, kimi yerde öss giriş puanı diyor (2008 girişliyim ozamanki puan sistemi başkaydı), kimi yerde not ortalaması diyor. Yurt dışında olduğum için Yıldız' ı arayıp bilgi alamadım bilen arkadaşlar söylerse çok sevinirim.

Diğer öğrenmek istediğimde bu formasyonun süresi?? Kimi yerde 1 yıl kimi yerde 1 dönem kimi yerde bir yaz (3 ay) gibi programlar gördüm. Son dönemimle paralel olarak halletmek istiyorum bu işi mümkünmüdür?

Son olarak bilmem gereken önemlli birşey varsa anlatırsanız minnettar kalırım. Yani bu diplama ile öğretmen olmak için gereken ne varsa...

Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Öncelikle öğrenmen gereken formasyon alırsan öğretmen olabilir misin? Olabiliyorsan formasyon zamanlarını takip etmelisin.
    Formasyon bölüme göre değişiklik göstermekle birlikte ortak derslerde vardır. Formasyon kısaca öğretmenlik bilgisi diyebiliriz.
    Her üniversite formasyon vermeyebilir. Son 7 8 yıldır çok az üniversite sayılı öğrenci kabul ederken daha yeni biten formasyon eğitimine ciddi alım yapıldığını biliyorum.
    Doğal olarak kontenjanından çok olması formasyon alabilme ihtimalini artıracaktır. Kabul şartları üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilir. Başvuru şartlarını incelersin bununla ilgili.
    Formasyon süresi de değişkenlik gösterebilir. Son formasyon süresi ekim ocak aylarıydı sanırım.
    Yardıma ihtiyacın olursa ya da aklına takılan bir konu mesaj atabilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.eformasyon.com
  • merhaba formasyon bölüme göre farketmez ,yani atıyorum sen biyoloji mezunusun ama yanına ilahiyatı da açıktan bitirmişsin , ve daha önceden biyoloji mezunu iken formasyonunu almışsın bu tek belge ile elinde ilahiyat lisans belgesi de olmak koşulu ile her iki branşa da atanmak için kullanılabilir. ancak formasyon verilirken kontenjan paylaşımı nedeniyle bölüme göre yerleştirme yapılır. fakat eğitim sırasında butun bölümler aynı eğitimi alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şorurbelli -- 24 Nisan 2015; 2:00:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    odyoloji hakkında bilgisi olan?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.