Şimdi Ara

Forged Alliance Forever! (RTS) Bakmadan Geçme.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hızlı ve temiz bir rehber hazırlayıp, RTS'ye birazda olsa bulaşmış herkesin kanına girene kadar rehberi, videosu ve elimden geldiğince yardımıyla bu oyunu size oynatmaya çalışacağım.

    Oyun ücretsizdir. Sadece Supreme Commander Forged Alliance'ı biryerden bulup indirip:

    http://www.faforever.com/?page_id=2

    adresindeki etklentiyi kurmanız yeterli. İngilizcesi olan yer bitirir. Olmayan veya olup da hiç zora gelemeyenler için burada tanıtımından, rehberine yavaş yavaş bir sayfa hazırlayacağım.

    Maksat tadı 2007'den beri kaybolmayan bu şaheseri sevenleriyle ve heycanıyla unutturmamak.

    Forged Alliance Nedir?

    Forged Alliance 2007 yılında çıkmış Supreme Commander isimli RTS (Gerçek zamanlı Strateji) oyununun tek başına olan ek paketidir. Bu oyun 1997 yılında yayınlanmış Total Annihilation oyununun ruhundan parçalar bulundurmaktadır.

    Supreme Commander 'ı diğer RTS dünyasından farklı kulan bazı eşsiz özellikleri içinde barındırmaktadır.Bunlar:
     Değişken Ekonomi. RTS oyunlarının çoğunluğundan farklı olaraki sınırlı miktarda kaynakları toplamamaktasınız; ama bunun yerine kaynak üreten binaları kurmaktayız.Bu binalar bize her saniye başına mass ve enerji vermekteler.

     Değişken Askeri Üretim. Fabrikalarınız üzerinde bir gözünüzün takipte olmasına gerek bulunmamakta. İstediğiniz üretim şeklini, istediğiniz üretim döngüsünde sınırsız ünite sıralamasına tabi tutarak üretebilirsiniz.
     Stratejik Yakınlaştırma. Fare tekerleiğini kullanarak harita üzerinde istediğiniz yere zoom yapabilirsiniz. Harita üzerinde bulunan tankınıza ufak bir dokunuşla ulaşabilirsiniz. Bu da bizi minimap'e gerek duymaktan kurtarmaktadır.

     Eşsiz Kaynak Yapısı. Diğer RTS oyunlarının içerisinde "zaman" bir kaynak değildir. Bir ünite X saniyede, belli bir periyodda üretilir. Supreme Commander'da ise o uniteye CİDDEN hemen ihtiyaç duyuyorsanız, üretime yardım ederek üretimi hızlandırabilirsiniz. Aksi olmadıkça eğer yeterli kaynağa sahip değilseniz, üretim devam eder ancak üretimin tamamlanması biraz daha uzun sürecektir.
     Gelişmiş Kullanıcı Arayüzü. Ünitelerinizi devriye yapmalarını sağlayabilir, fabrika türlerine göre, her bir fabrikada üretim yapabilir, hava taşımasını kullanarak istediğiniz şekilde varış noktasına rotalama yapabilirsiniz. Böylelikle tüm dikkatinizi savaş ve stratejinize yönelterek, üssünüzü basit bir şekilde yönetebilirsiniz.

    Mermi Simülasyonları. Bütün balistik mermi türleri fiziksel kurguya uygun olarak simüle edilmiştir. Mermilerden kaçabilir, top mermilerinden veya füzelerden gerçek zamanlı olarak sakınabilirsiniz. Bir uçağa füze çarptığında, bir mermi yüksek atışla uçağa çarptığında veya nükleer füze uçak filomuza çarptığında...Bunların hepsi tam olarak simüle edilmiştir.

    Gerçekten Büyük Harita Boyutları. Oyun her ne kadar küçük miktarda üniteler oynanabilse de çoğunlukla büyük sayıda ünitelerlerden oluşamaktadır. Bu da yüzlerde ünite ölmüşken yüzlercesine emir vermenize olanak sağlamaktadır. Haritalar 25 km2 den 6561 km2 ye kadar büyümektedir !

     Asıl olan strateji, dakika başına ne kadar tuşa bastığınız değil!. Yönettiğiniz büyük ordular, sizin ne kadar hızlı tuşlara basabildiğinizle değil, stratejileriniz sayesinde görkemli bir zafere veya utanç verici bir yenilgiye dönüşmektedir.
     Komple İntel Sistemi. Radarlar, sonarlar, radar bozucular, gizlenen üniteler, gizlenme alanı üreten jenaratörler ve asıl önemlisi tüm bunlar üniteler kaybolmadan olmakta!

    Çok Yönlü Çevresel Savaşlar. Kara, deniz ve havada savaşabilir ve bu savaşlar ormanların, çöllerin içindeki harebelerin, şehilerin veya okyanusun tam ortasında ve yüzlerce farklı seçenekteki haritalarda savabilirsiniz.

    BFU. Cidden büyük üniteler olarak tanımlanan bu üniteler, ayrıca Experimental'ler olarak isimlendirilmektedirler. Yüksek maliyetli, tehlikeli ve göz alıcı! içlerine girdikleri orduya büyük bir güç katarlar.

     Nukleğer silahlar, dev robotlar ve lazerler. Hepsi dehşet verici şeyler. BummM!. Nükleğer silahlarla istediğiniz yeri vurabilir, ağır sınıf topçularla 25km ilerisine ateş edebilir, savaş gemileri, büyük robotlar, su altında kalabilen uçak gemileri, örümcek robotlar ve dahasını hiç bir bilim kurguda görmediğiniz şekliyle burada bulabilirsiniz.

    Forged Alliance oynanabilir yeni bir ırkı, yeni üniteleri ve yeni oyun dinamiklerini içinde barınduran daha önce sergilenmemiş RTS oyunlarının bütün deneyimlerini içinde barındıran ek paketidir.

    Forged Alliance Forever ise forged alliance'ın genişletilmiş hali olup, yeni yamalar, oyun modları, üniteler, ligler ve kendine özgü oyun dinamiklerini içerisinde bulunduran unoffical bir eklentidir.

    Halen ikna olmadın mı? Öyleyse Rake tarafından çekilmiş oyun içi videolara bir göz at. Bütün sahneler oyun içi içeriklerle çekilmiş olup cut-scenes kullanılmamıştır.

    Video 1

    Video 2

    Video 3







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.