Şimdi Ara

Ford mondeo 1.6 tdci nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
55.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Ben bir ara bayağı inceleyip araştırmıştım mondeoyu olay tamamen torku yakalama meselesi 1750 devirde yakalıyor yani 2000 devirden sonra araç çok iyi gidiyor ben sunroof + beyaz + titaniuma 71.000 tl fiyat aldım sonra insignia baktım 60.000 tl ye 1.4 turbo aldım 11000 tl yakıt yapsam bayağı yakıt yapar bakımı da ucuz hem benzin olarakta lt. farkı olsun olsun 1,5-2 lt olsun her litrede de 40 krş. fark etse max. 10 krş. fazla yakar insignia bu da 11000 tl yi kapatmak için uzun süre...... Satarkende daha pahalıya satarsınız desenizde o iş hikaye değer kaybediyor her araç ciddi ciddi.....

Opel 1.4 lt Turbo Ecotec 140 HP ortalama yakıt tüketimi 5,7 litre / 100 km , benzin 4,35 TL / L 5,7*4.35= 24,8 TL
    Mondeo 1.6L Duratorq TDCi 115PS ortalama yakıt tüketimi 4,9 litre / 100 km , benzin 3,81 TL / L 4,9*3,81= 18,7 TL
    Aradaki fark 24,8-18,7 = 6,1 TL/ 100 km
    ....................................61 TL/ 1 000 km
    ....................................610 TL/ 10 000 km
    ....................................6100 TL/ 100 000 km

Mondeo TDCİ motor hacmi 1.6 litre
    Mondeo TDCİ ortalama yakıt tüketimi 4,9 litre
    Mondeo TDCİ 270 nm tork
    Mondeo TDCİ 0-100 hızlanma 11,9 sn

İnsignia 1.4 lt Turbo motor hacmi 1.4 litre
    İnsignia 1.4 lt Turbo ortalama yakıt tüketimi 5,7 litre
    İnsignia 1.4 lt Turbo 200 nm tork
    İnsignia 1.4 lt Turbo 0-100 hızlanma 10,9 sn

Mondeo 1.6L EcoBoost motor hacmi 1.6 litre
    Mondeo 1.6L EcoBoost ortalama yakıt tüketimi 6,8 litre /100 km
    Mondeo 1.6L EcoBoost 240 nm tork
    Mondeo 1.6L EcoBoost 0-100 hızlanma 9,3 sn

özet olarak İnsignia 1.4 lt Turbo alış maliyeti ve yakıt olarak kıyaslandığında Mondeo dan daha ekonomik geldi

JETTA 1.2 TSI 105 PS Highline 55.800 TL
    0-100 km/s sn. 10,9
    Genel 5,7 litre
    Maks. tork, Nm dv/dk 175 / 1550 - 4100

• Opel Insignia Cosmo 1.6 180 öneririm.

2.eli de Mondeo'ya göre çok iyidir.

Cosmo full donanım + 180 beygir full güç. 1.4 ile de uğraşmayın.

Doğan ile smg05'e plakanızı okutun. Yaşasın kötülük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Opel Insignia Cosmo 1.6 180 öneririm.

2.eli de Mondeo'ya göre çok iyidir.

Cosmo full donanım + 180 beygir full güç. 1.4 ile de uğraşmayın.

Doğan ile smg05'e plakanızı okutun. Yaşasın kötülük.

Yine geçeriz abi problem yok o benzinciye çeker yakıt alana kadar biz geçeriz......

• O zaman en iyisi aracı alınca 120 litre Endurance Yakıt Tankı takmak.

1 depo ile 2000km götürür herhalde.
  • 1,6 dizel mondeo 115 hp 270 nm tork, 1,6 dizel sedan alınabilecek en iyi araç bu kanımca.
    devrini aldıktan sonra cok keyifli kesinlikle bence jettadan hatta onun abisi passatdan çok daha üstün,
    bu dediklerim yanlış anlaşılmasın sonuç olarak passat ta cok tutulan bir model ama, 10 hp 20 nm fark var,
    içi ve dışı güncel kasa passattan daha geniş ve konforlu. tek eksiği otomatik vites 1,6 tdci lerde otomatik vites yok,
    vw 8 ileri vites dsg ye dönüyor, ford şanzıman konusunda bence daha fazla çalışmalı.
    umarım yeni kasası çıkınca 1,6 tdci 130 hp 320nm ve otomatik vites olanağıyla çıkar. o zaman yok satar.
    1 lt benzinli 125 hp güç veriyorsa 1,6tdci 130 hp vermeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansol

1,6 dizel mondeo 115 hp 270 nm tork, 1,6 dizel sedan alınabilecek en iyi araç bu kanımca.
    devrini aldıktan sonra cok keyifli kesinlikle bence jettadan hatta onun abisi passatdan çok daha üstün,
    bu dediklerim yanlış anlaşılmasın sonuç olarak passat ta cok tutulan bir model ama, 10 hp 20 nm fark var,
    içi ve dışı güncel kasa passattan daha geniş ve konforlu. tek eksiği otomatik vites 1,6 tdci lerde otomatik vites yok,
    vw 8 ileri vites dsg ye dönüyor, ford şanzıman konusunda bence daha fazla çalışmalı.
    umarım yeni kasası çıkınca 1,6 tdci 130 hp 320nm ve otomatik vites olanağıyla çıkar. o zaman yok satar.

Mondeo hp ve tork olarak üstün olsa da performans olarak pek bi fark yok. İsterse 1,6 tdci 150hp koysunlar otomatik olmadıktan sonra dönüp bakan olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

quote:

Orijinalden alıntı: hakansol

1,6 dizel mondeo 115 hp 270 nm tork, 1,6 dizel sedan alınabilecek en iyi araç bu kanımca.

Mondeo hp ve tork olarak üstün olsa da performans olarak pek bi fark yok. İsterse 1,6 tdci 150hp koysunlar otomatik olmadıktan sonra dönüp bakan olmaz.

%100 haklısın sana katılıyorum. umuyorum ford otomatik vites konusunda ürün gammını geliştirecekir.

• Şu laboratuvar koşullarındaki yakıt tüketimleri beni hasta ediyor.

Focus 3 TDCI 95 lik istanbul içi 6,8litre yakıyor.
    İşe 2 viteste gidiyorum
  • Şunuda yazıyımda içimde kalmasın. Clio da bile amortisörlü motor kaputu, Koskoca mondeo da çubuk var, çok saçma. 10 sene önceki mondeoda amortisör var. Jettayı cok eleştirmistim bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

Şunuda yazıyımda içimde kalmasın. Clio da bile amortisörlü motor kaputu, Koskoca mondeo da çubuk var, çok saçma. 10 sene önceki mondeoda amortisör var. Jettayı cok eleştirmistim bu konuda.

hiç sormayın hocam ya.. bende çok takılırım böyle şeylere.. bizde 2001 toledo signo var ondada kaput amörtisörlü yahu.. yeni arabalarda kaputu kaldıracaksında çubuğu takacaksın.. ben kaputu kaldırrımmı kendi kalkıyor yarıdan sonra. artı katlanır aynalar var ve bu araba 2001 model yahu.. hele renault facia resmen adamlar tavana 1 tane tavan lambası zor takmışlar benimkinde 5 tane var..
  • insignia derim
  • tercihiniz manuel aktarma ise mondeo 1.6 tdci candir

• Mondeo kullanıcılarından bir ricam var.  

Arkadaşlar bize aracı anlatabilir misiniz?  
    (2011 ve üzeri makyajlı kasa, 1.6 tdci veya 1.6 ecoboost kullanan arkadaşlardan kullanıcı deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum)  

Özellikle merak ettiğim 2 husus var:  

1- Hem 1.6 tdci hem de 1.6 ecoboost kullanan arkadaşlar litre bazında yakıt tüketimi değerlerini bizimle paylaşabilir misiniz?  

2-Arkadaşlar 1.6 tdci selective ve 1.6 ecoboost selective araçların yol-rüzgar-motor sesi yalıtımları konusunda bizleri bilgilendirebilir misiniz?  

Teşekkürler.

• Ya arkadaş kaç zaman önce yazdık ta bir allahın kulu cevap vermemiş,

mondeo 1.6 tdci (115 hp) selective

bu aracın yakıt tüketimi ne kadar gerçek kullanımda (litre bazında şehir içi/ şehir dışı)

araç içi yol sesi, motor sesi, rüzgar sesi vs. nasıl?

bilgilendirebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayarmc

Ya arkadaş kaç zaman önce yazdık ta bir allahın kulu cevap vermemiş,

bu aracın yakıt tüketimi ne kadar gerçek kullanımda (litre bazında şehir içi/ şehir dışı)

merhaba hocam 1 senedir kullanıyorum yakıt işi göreceli kullanıma bağlı olarak değişiyor ortalamam genelde 6lt.
    ses seviyesi motor sesini pek almıyorum sadece yol sesi geliyor.gerçektende f-p aracı.tavsiye ederim.alıp satan birisi iseniz tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

quote:

merhaba hocam 1 senedir kullanıyorum yakıt işi göreceli kullanıma bağlı olarak değişiyor ortalamam genelde 6lt.
    ses seviyesi motor sesini pek almıyorum sadece yol sesi geliyor.gerçektende f-p aracı.tavsiye ederim.alıp satan birisi iseniz tavsiye etmem.

yaşa kardeşim sağolasın bilgilendirme için,

alıp satmak için değil, binmek için düşünüyorum.

1.6tdci selective mi yoksa 1.6 ecoboost mu almalıyım diye araştırma halindeyim. 2. elde şu anda ikisi arasında da 15 bin civarı fark var. Hangisini almak daha mantıklı diye araştırıyorum.

6 litre ise gayet güzel bi veri, fabrika verisine yakın.

• quote:

Merhaba benim 2008 model 1.6 125ps mondeom var.
    Abimde 2012 s60 1.6 dizel otomatik vites var.
    İki aracı da tanıyorum.Mondeo çok güzel araç.Park için boyutları biraz büyük bunu herkes söyler sanırım.
    Eğer buyuk şehirde iseniz bunu dikkate almalı.
    S60 da dizel ünite çok başarılı.Aynı yolda ben 6.4 ortalama yakıt tüketirken s60 5 lt civarı tuketiyor.
    s60 biraz dar tabi Mondeo ya göre.
    F/P olarak mondeo yu öneririm.
    Yol sesi mondeo da biraz daha fazla var.tabi yıl ile ilgili olabilir.
    Ben Aralık 2014 de aldım.
    Uzun yol için çok iyi.
    Benimki titanium.selective i çok beğeniyorum.keşke onu almış olsaydım.

• quote:

Orijinalden alıntı: soner76

quote:

Merhaba benim 2008 model 1.6 125ps mondeom var.
    Abimde 2012 s60 1.6 dizel otomatik vites var.
    İki aracı da tanıyorum.Mondeo çok güzel araç.Park için boyutları biraz büyük bunu herkes söyler sanırım.
    Eğer buyuk şehirde iseniz bunu dikkate almalı.
    S60 da dizel ünite çok başarılı.Aynı yolda ben 6.4 ortalama yakıt tüketirken s60 5 lt civarı tuketiyor.
    s60 biraz dar tabi Mondeo ya göre.
    F/P olarak mondeo yu öneririm.
    Yol sesi mondeo da biraz daha fazla var.tabi yıl ile ilgili olabilir.
    Ben Aralık 2014 de aldım.
    Uzun yol için çok iyi.
    Benimki titanium.selective i çok beğeniyorum.keşke onu almış olsaydım.

bilgilendirme için teşekkür ederim.

Araç büyük diyen çok oluyor da ben de büyüğüm 186 boy, 110 kg :)) o yüzden küçük araçlarda pek rahat edemiyorum, aile de kalabalık oluyor, sağa sola gidiyoruz, bagajı büyük vs. o yüzden aracın büyük olması benim için büyük avantaj + park konusundaysa zaten şu anda da sedan araç kullandığım için ve pek sorun yaşamadığım için mondeo'da da problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

bazen bizim araç buraya sığmaz deyip daha büyük park yeri aradığım oluyor ama bu bence sorun değil. önemli olan araç içinde kendini nasıl hissettiğin.

yakıt olarak 1.6 eb benzinli beni üzer mi, üzmez mi en çok onu düşünüyorum ve onu araştırıyorum.

• bayarmc B kullanıcısına yanıt
    2008 model 2.0 tdcı mondeom vardı 1.6 lt motoru bende düşündüm almayı ama tüketim olarak aralarında 1 lt tüketim farkı var vergiden dolayı ekonomik olsun isterseniz 1.6 düşünülebilir fakat performns olarak bindiğim araçlar içinde 320 d hariç en güzeliydi diyebilirim
  • felakettin kullanıcısına yanıt
    2.0 TDCİ şehir içi yakıt tüketimi nasıl peki?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.