Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (407. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
11.000
Cevap
103
Favori
761.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: onat

quote:

Orijinalden alıntı: weapon_ps3

Arkadaşlar son zamanlarda 1.5 veya 1.6 dizel kuga için duyum alan oldu mu ? İnternette baktım herhangi bir gelişmeye rastlamadım.

Makyajlı Kuga için Ekim 2016 öngörülen tarih.

Yenilikler;

SYNC 3
    1.5 Tdci 120 ps Manuel
    Isıtmalı direksiyon
    Elektronik park freni

120 beygir, düz vites, önden çekiş bu arabanın KUGA YA BENZER bir yanı kalmışmı sizce... Kuganın tercih edilmesindeki parametrelerin hepsini mezara gömmüş... saçma bir kurgulama bu arabayı tercih etmem deki bütün ssebepler yok olmuş yenilerde... Bu çapta bir araçta otomatik vites benim için önemli, 4x4 önemli dahada önemlisi çekmeyen bir araç en hoşlanmadığım şeydir... Bu yeni motorlu araca otomatik vites koymamalarının nedeni aracın iyice ağır aksak kalacağı ve 120 beygir dizelin otomatiğe ve 4x4 e yeterli gücü atikliği sağlayamayacağındandır... O zamanda başka bir seçeneği değerlendirmek daha mantıklı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzlucam -- 13 Mart 2016; 10:19:02 >

• selam
    85binde ki 1.6 kugada agir bakim olarak ne gerekir?ikinci el almayi dusunuyorum.
    yada agir bakımında neler kac km de degismesi gerekir?
    tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: buzlucam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weapon_ps3

Arkadaşlar son zamanlarda 1.5 veya 1.6 dizel kuga için duyum alan oldu mu ? İnternette baktım herhangi bir gelişmeye rastlamadım.

Makyajlı Kuga için Ekim 2016 öngörülen tarih.

Yenilikler;

SYNC 3
    1.5 Tdci 120 ps Manuel
    Isıtmalı direksiyon
    Elektronik park freni

120 beygir, düz vites, önden çekiş bu arabanın KUGA YA BENZER bir yanı kalmışmı sizce... Kuganın tercih edilmesindeki parametrelerin hepsini mezara gömmüş... saçma bir kurgulama bu arabayı tercih etmem deki bütün ssebepler yok olmuş yenilerde... Bu çapta bir araçta otomatik vites benim için önemli, 4x4 önemli dahada önemlisi çekmeyen bir araç en hoşlanmadığım şeydir... Bu yeni motorlu araca otomatik vites koymamalarının nedeni aracın iyice ağır aksak kalacağı ve 120 beygir dizelin otomatiğe ve 4x4 e yeterli gücü atikliği sağlayamayacağındandır... O zamanda başka bir seçeneği değerlendirmek daha mantıklı olur...

Kuga gibi bir araçta 1.5 dizel 120 bg tam otomatik 4x4 kombinasyonunu oluşturduğunda bu araçtan ekonomi beklenemez.Sehir içinde en 10 lt. mazot yakar. Kuga dan önceki aracım hyundai i30 dizel otomatikti. Araç 1450 kg civarındaydı ve şehir içinde 4x2 olmasına rağmen atik kullanımda 9 litre sakin kullanımda 7 litre mazot yakıyordu. Ford da bunu çok iyi bildiği için dizel tam otomatik kombinasyonunu yapmıyor belki ileride power shift gelir. Ama bu araç 1.5 dizel tam otomatik şanzumanla hem ekonomi hem performans anlamında üzer. Oyüzden diyorumki ecoboost candır. En azından fazla yaksa bile araba gidiyor diyorsun, bide hem çok yakıp hem dizel diye çok ödeyim hemde gitmemek var.

• bu tarz yedek parca siteleri epey var galiba, uzun zamandir bisey almak gerekmedigi icin arastirmamistim... baska bi araca parca icin netten fikir edineyim derken . banner reklamla gozuktu.
    kuga icin cok secenek cikmadi ama fren balatalari vs secenekleri var

www.aloparca.com
    FORD KUGA Kapali arazi arabasi 2013 1.6 EcoBoost 4x4 Yedek Parça Fiyatları | Aloparca.com
    https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/FORD/KUGA/Kapali_arazi_arabasi/2013/1.6_EcoBoost_4x4/134

• quote:

Orijinalden alıntı: pacer

bu tarz yedek parca siteleri epey var galiba, uzun zamandir bisey almak gerekmedigi icin arastirmamistim... baska bi araca parca icin netten fikir edineyim derken . banner reklamla gozuktu.

https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/FORD/KUGA/Kapali_arazi_arabasi/2013/1.6_EcoBoost_4x4/134

Fren balatalarını daha yeni değiştirdim.Bu konu ile ilgili tecrübelerimi paylaşayım bir kere kesinlikle 2013 sonra kuga fren balatası yazan ilanlara itibar etmeyin mutlaka şase numarasından sorgulatın.Çünkü satıcı ford ların balataları birbirine uyduğu için eski kasa kuga veya c max balatası verebiliyor.Benimde başıma gelen bu oldu iki defa getir götür işiyle uğraştım.Ben Bosch markayı tercih ettim arkalar focusIII ile aynı fiyat 70 tl ispanya üretimi. Önler 145 lira ve oldukça büyük bir balata ve sadece tourneo ile aynı olduğu söylendi.TRW nin de fiyatları Bosch ile hemen hemen aynı.Piyasada ayrıca orjinal motocraft ürünleride var önler 300 arkalar 120 tl.Ate diye bir marka var genelde ford fabrika çıkışında bunu kullanır fakat bunun benim araca uyumlu balatalarını piyasada bulamadım sadece servislere verildiği söylendi.
    Sanayide balata değişimi için tekelek başına 20-25 tl gibi bir ücret alınıyor bilginize.
    Benim aracım 32 binde önler bitmek üzereydi arkalar tamamen bitmişti.
    Bana toplam maliyeti 4 tekerlek 70arka+145ön+80 içlik 295 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: loadingmaster

quote:

bu tarz yedek parca siteleri epey var galiba, uzun zamandir bisey almak gerekmedigi icin arastirmamistim... baska bi araca parca icin netten fikir edineyim derken . banner reklamla gozuktu.

Fren balatalarını daha yeni değiştirdim.Bu konu ile ilgili tecrübelerimi paylaşayım bir kere kesinlikle 2013 sonra kuga fren balatası yazan ilanlara itibar etmeyin mutlaka şase numarasından sorgulatın.Çünkü satıcı ford ların balataları birbirine uyduğu için eski kasa kuga veya c max balatası verebiliyor.Benimde başıma gelen bu oldu iki defa getir götür işiyle uğraştım.Ben Bosch markayı tercih ettim arkalar focusIII ile aynı fiyat 70 tl ispanya üretimi. Önler 145 lira ve oldukça büyük bir balata ve sadece tourneo ile aynı olduğu söylendi.TRW nin de fiyatları Bosch ile hemen hemen aynı.Piyasada ayrıca orjinal motocraft ürünleride var önler 300 arkalar 120 tl.Ate diye bir marka var genelde ford fabrika çıkışında bunu kullanır fakat bunun benim araca uyumlu balatalarını piyasada bulamadım sadece servislere verildiği söylendi.
    Sanayide balata değişimi için tekelek başına 20-25 tl gibi bir ücret alınıyor bilginize.

Rica etsem kolaylık olması adına aldığınız balataların bire bir linkini ya da modelini buraya yazabilir misiniz? Ben de yakında balataları değiştirmeyi planlıyorum. Bir de bu balataları alıp sanayide değiştirsem garanti adına bir sorun olur mu? 60000 bakımım çok yaklaştı. Yarın birgün servisin sistemine belli bir km sonra balata değişimi diye uyarı düşer de sonra sıkıntı çıkartırlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: UnReAL_BoY

quote:

quote:

www.aloparca.com
    FORD KUGA Kapali arazi arabasi 2013 1.6 EcoBoost 4x4 Yedek Parça Fiyatları | Aloparca.com

Rica etsem kolaylık olması adına aldığınız balataların bire bir linkini ya da modelini buraya yazabilir misiniz? Ben de yakında balataları değiştirmeyi planlıyorum. Bir de bu balataları alıp sanayide değiştirsem garanti adına bir sorun olur mu? 60000 bakımım çok yaklaştı. Yarın birgün servisin sistemine belli bir km sonra balata değişimi diye uyarı düşer de sonra sıkıntı çıkartırlar mı?

Bildiğim kadarı ile fren balataları garanti kapsamına girmiyor yada garantiyi etkilemiyor.Muadil bir fren balatasının size verecegi en büyük zarar eğer çok kalitesiz ise disklerinizi bozar veya ses yapar.Fakat markalı bir ürün alırsanız sorun çıkmaz.Ben aracı aralık ayında 30 bin bakımını yaptırdım balatalarım bitik olduğu halde bana bilgi vermediler inanın lastikçim fark etti ne kadar işleri ile alakalılar anlayın.

www.otosupermarket.com
    Ford Kuga Fren Balatası Ön [2013 Sonrası] (BOSCH) | BOSCH Fren Balatası | OtoSuperMarket.com
    http://www.otosupermarket.com/Ford-Kuga-Fren-Balatasi-On-2013-Sonrasi-BOSCH,PR-112371.html

www.otosupermarket.com
    Ford Kuga Fren Balatası Arka [2013 Sonrası] (BOSCH) | BOSCH Fren Balatası | OtoSuperMarket.com
    http://www.otosupermarket.com/Ford-Kuga-Fren-Balatasi-Arka-2013-Sonrasi-BOSCH,PR-108617.html

Ben bu ürünü satın aldım, satıcı çok ilgili bir yanlışlığa sebebiyet vermemek için mutlaka temasa geçip şase numaranızı verin.Size uygun balatayı göndersinler.Model yılına göre balata değişebilir.

Bu arada sizin araç 60 binde ilk balata değişimi olamaz değilmi ikincidir herhalde diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarı ile fren balataları garanti kapsamına girmiyor yada garantiyi etkilemiyor.Muadil bir fren balatasının size verecegi en büyük zarar eğer çok kalitesiz ise disklerinizi bozar veya ses yapar.Fakat markalı bir ürün alırsanız sorun çıkmaz.Ben aracı aralık ayında 30 bin bakımını yaptırdım balatalarım bitik olduğu halde bana bilgi vermediler inanın lastikçim fark etti ne kadar işleri ile alakalılar anlayın.

http://www.otosupermarket.com/Ford-Kuga-Fren-Balatasi-On-2013-Sonrasi-BOSCH,PR-112371.html

http://www.otosupermarket.com/Ford-Kuga-Fren-Balatasi-Arka-2013-Sonrasi-BOSCH,PR-108617.html

Ben bu ürünü satın aldım, satıcı çok ilgili bir yanlışlığa sebebiyet vermemek için mutlaka temasa geçip şase numaranızı verin.Size uygun balatayı göndersinler.Model yılına göre balata değişebilir.

Bu arada sizin araç 60 binde ilk balata değişimi olamaz değilmi ikincidir herhalde diye düşünüyorum.

Bu benim ilk balata degisimim olacak. Su an 56 bin kmdeyim. 54000 de lastikleri degistirirken baktirmistim. 2-3 mm kadar kalmıştı. Yani yarim cm den azdi. Ama artik degistirmem gerekiyor. Balata müşirleri bağlı olmasına rağmen henüz uyarı da vermedi. Balata omrunde kullanim çok etkilidir o yuzden büyük farklılıklar olabilir. Ben dur kalklar dışında freni hemen hemen hic kullanmam ve salınımının bitmesini beklerim. Yaşadığım şehirde trafik ve kirmizi isik da olmadigi icin uzun bir takip mesafesiyle gitmek zorunda kaliyorsunuz zaten.

• loadingmaster kullanıcısına yanıt
    onemli bilgiler, tesekkurler

benim de degistirmem gerekiyor, 25 bin km de, ama istanbuldayiz , belki onun da etkisi var.

siz balatalari yukarda verdiginiz linkten satin alip , sanayide bi yerde sadece taktirma islemi mi yaptiniz ?

yoksa fren balatalarini da goturdugunuz yerde temin ettiler de siz sonradan taktıklari markaya gore netten bakinca bu linklerdemi gordunuz ?

Araç 8000 km ye geliyor. Filtre değişimi yapmak lazım.

Hava filtresinde standart harici K&N veya AEM filtre kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini aktarabilir mi?

Araç 8000 km ye geliyor. Filtre değişimi yapmak lazım.

Aynı şekilde ben de bu markalardan alıp kendim değiştirmek istiyorum ama kullanan arkadaşlar memnuniyetini yazsa çok iyi olacak..
  • ya arkadaşlar,

her kalkışta gaza bastığımda koltuğumdan gelen inceden bir gırc sesi beni deli etmeye başladı. nerden geliyo tam da bulamadım açıkçası. belliki koltuğun bir bileşeninden geliyor.

var mı başına gelen. bu sesi nasıl ortadan kaldırırım. sanırım trim sesleri bunlar oluyor.

Orijinalden alıntı: insane1907

ya arkadaşlar,

her kalkışta gaza bastığımda koltuğumdan gelen inceden bir gırc sesi beni deli etmeye başladı. nerden geliyo tam da bulamadım açıkçası. belliki koltuğun bir bileşeninden geliyor.

var mı başına gelen. bu sesi nasıl ortadan kaldırırım. sanırım trim sesleri bunlar oluyor.

Siz bir de benim gibi asfaltı olmayan berbat bir şehirde yaşayın da o zaman görün trim seslerini. Bu arabayı satmak istememdeki en büyük etken, bitmek tükenmek bilmeyen trim sesleridir. Keşke motorum yansa şanzımanım dağılsa da trim sesi olmasa... Malesef yapacak birşey yok gibi. Servis de farkında ama trim sorunları garanti kapamına girmiyormuş ve zaten bu sesi çok zor kesersiniz diyorlar. Trim sesleriniz zamanla çok daha artacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

ya arkadaşlar,

Siz bir de benim gibi asfaltı olmayan berbat bir şehirde yaşayın da o zaman görün trim seslerini. Bu arabayı satmak istememdeki en büyük etken, bitmek tükenmek bilmeyen trim sesleridir. Keşke motorum yansa şanzımanım dağılsa da trim sesi olmasa... Malesef yapacak birşey yok gibi. Servis de farkında ama trim sorunları garanti kapamına girmiyormuş ve zaten bu sesi çok zor kesersiniz diyorlar. Trim sesleriniz zamanla çok daha artacak.

anladım.. ben de değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası ama ufaklıklar biraz daha büyüsün..

aslında merak ediyorum kugacılar araçlarını değiştirdiklerinde bundan sonra ne alacaklar..

benim favorim 3.20ied m paket.. bir yandan da GLA200 AMG bakıyorum.

herkes fikirlerini yazabilir mi?

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    E250 CGİ 2011 model hayalim 2 yıl sonra ancak alırım ama nasipse.Bence mercedes e den başlar diğerlerine hiç bulaşmayın c serisi gla falan hikaye.BMW 3.20 iyi ama bagajda arabanın içide oldukça dar.Dr arkadaşta var 2011 e 250 şehir içi 11 lt nin altını hiç görmedi1.8 motor bilginiz olsun ekonomik bir araçda değil.
    Not:Motor 2.0 mış pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 16 Mart 2016; 15:11:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

E250 CGİ 2011 model hayalim 2 yıl sonra ancak alırım ama nasipse.Bence mercedes e den başlar diğerlerine hiç bulaşmayın c serisi gla falan hikaye.BMW 3.20 iyi ama bagajda arabanın içide oldukça dar.Dr arkadaşta var 2011 e 250 şehir içi 11 lt nin altını hiç görmedi1.8 motor bilginiz olsun ekonomik bir araçda değil.

şimdi baktım biraz 2011 modeline, 45 yaş ve üstü için sanki biraz. ilerde ben de düşünebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-dostlar-otomativ-2011-mercedes-e-250-cgi-blueeffieciency-281917733/detay şu aracın aynısı onunki 823 binde 125 bine aldı çok uygun sıkışmış adam tek parça boya oda tamponda.Arabanın hası derim başka hiçbirşey demem.

823 bin mi??

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    823 binde olsa araç 30.000 tl falan eder.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.