Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (311. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.985
Cevap
104
Favori
724.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, şimdi ne diyeyim bilemiyorum ama bu antifiriz ekleme bana niye normal gelmiyor. Bu güne kadar ikisi ford,ikisi fiat toplam 4 adet sıfır araç kullandım Hiç birinde böyle birşeye rastlamadım. Varmı kitapçığında bunun "yeni araçlarda antifiriz eksilmesi olur" diye bir tanımlaması? Şimdi her 300-500 km de su kontrolü yaparız artık.Kapalı sistemde su nasıl eksilir anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Arkadaşlar, şimdi ne diyeyim bilemiyorum ama bu antifiriz ekleme bana niye normal gelmiyor. Bu güne kadar ikisi ford,ikisi fiat toplam 4 adet sıfır araç kullandım Hiç birinde böyle birşeye rastlamadım. Varmı kitapçığında bunun "yeni araçlarda antifiriz eksilmesi olur" diye bir tanımlaması? Şimdi her 300-500 km de su kontrolü yaparız artık.Kapalı sistemde su nasıl eksilir anlamıyorum.

turbo benzinli motorlarda olabiliyormuş hocam 0 araçlarda. sebebini bende bilmiyorum ama sonra tekrar etmiyor, takılmaya pek gerek yok. araç 5000 km daha yaptı sonra. gram azalma yok. üstüne antalya'da bu 5000 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Ekim 2015; 19:28:58 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Araç daha 1,5 aylık. Artık takipde olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Arkadaşlar, şimdi ne diyeyim bilemiyorum ama bu antifiriz ekleme bana niye normal gelmiyor. Bu güne kadar ikisi ford,ikisi fiat toplam 4 adet sıfır araç kullandım Hiç birinde böyle birşeye rastlamadım. Varmı kitapçığında bunun "yeni araçlarda antifiriz eksilmesi olur" diye bir tanımlaması? Şimdi her 300-500 km de su kontrolü yaparız artık.Kapalı sistemde su nasıl eksilir anlamıyorum.

turbo benzinli motorlarda olabiliyormuş hocam 0 araçlarda. sebebini bende bilmiyorum ama sonra tekrar etmiyor, takılmaya pek gerek yok. araç 5000 km daha yaptı sonra. gram azalma yok. üstüne antalya'da bu 5000 km

Arkadaşlar

Bende de min seviyede. Yarın gideceğim servise. Canımı sıktı bu durum.

Neyseki genel bir durum. Tek kişide yok.

Servise de soracağım. Detayları yarın akşam paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada son 2000 km'yi 11.7 litre ile geçirdim. kayınvalide etkisi bittikten sonra (araç rölantide 10 dakika bekliyordu içi soğusun diye, kayınvalide etkisi na bu oluyor ) sıfırlandı km. son 150 km güncel yakıt tüketimi net 11 litre.

ortalama hız 22 km, bunun 20 km'si falan dur kalk trafik. gerisi şehir içi, bolca ışık ama akıcı trafik. klima malum antalya halen açık. sanırım uğraşsam katalog verisi olan 10.1'i tutturacağım.

yalnız ilk başlarda ciddi dur kalk trafikte(ortalama hız 6 km!!!) ortalamam 14 litreydi.
  • insane1907 kullanıcısına yanıt
    Abiler yazmaz olaydim keske. Hemen neden panik yapiyorsunuz . Sifir araba bu. Once normal karsilamak kazim. Devam ederse aksiyon alinir. Servise sor bakalim abicim. Ama alacagin cevap belli. Ekleyip gondrecekler. Bir daha olursa bakariz diyecekler.
    Arabalarin kilometresi ilerledikce nasil yuketimi azaliyorsa bu da onun gibi birsey bence. Aracin tum parcalari zamanla birbirlerine uyum saglarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordlegolas83

Abiler yazmaz olaydim keske. Hemen neden panik yapiyorsunuz . Sifir araba bu. Once normal karsilamak kazim. Devam ederse aksiyon alinir. Servise sor bakalim abicim. Ama alacagin cevap belli. Ekleyip gondrecekler. Bir daha olursa bakariz diyecekler.
    Arabalarin kilometresi ilerledikce nasil yuketimi azaliyorsa bu da onun gibi birsey bence. Aracin tum parcalari zamanla birbirlerine uyum saglarlar.

Servise bu konu ile gittiğimizde ücret ödemesi vs var mı. Önden randevu felan alınması gerekiyor mu?

Bir de ben bugün garip bir olay yaşadım. Sanki araç arka tekerlekler çekişden çıktı. Dedim ne oluyor araç ne yapsam 4 çekere geçmiyor. Neyse dağlık araziye geçince sonunda gördük de rahata erdik.
  • Servise istediğiniz sorun ile ilgili çekinmeden gidebilirsiniz. Otosan ın en sevdiğim özelliği, 3 yıl boyunca bizim kahrımızı sev seve çekiyor. Garantiden neler değiştirtmedim ki eski aracımda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Servise bu konu ile gittiğimizde ücret ödemesi vs var mı. Önden randevu felan alınması gerekiyor mu?

Bir de ben bugün garip bir olay yaşadım. Sanki araç arka tekerlekler çekişden çıktı. Dedim ne oluyor araç ne yapsam 4 çekere geçmiyor. Neyse dağlık araziye geçince sonunda gördük de rahata erdik.

Otokoç da sorun olmuyo, sürekli maille bişeyler soruyorum müdüre, her mailin sonunda buyrun sabah bekleriz diyo.

Ben yarın öğlen otokoça gidicem, ücret alcaklarını da düşünmüyorum.

Yarın akşam görüşmemizi burdan bildiririm.

İyi geceler..

• quote:

Bencede panik yapmamak lazim. benim araba da 2400 km oldu. Simdi baktim minimumda benim ki de. Cok az antifriz ekleyip takip edilir. Her yeni araçta ortak bir durum anlasilan.

• Yazmasan kimse suya bakmiyor anladilan :-)

• Benim aracımda su eksilmişti.bende direk şişe suyu koymuştum.daha sonra eksilttigine şahit olmadım.kötü tarafı su eksiltme bilgisinin ekranda olmaması.eski astramda hem cam suyu hemde motor suyu için uyarı verirdi.ne yazık ki kuga bu konuda biraz geride....

• quote:

Yazmasan kimse suya bakmiyor anladilan :-)

O derece yani. Nasıl açılacağını bilmediğimden ilk 10 dakika bocaladım dersem yalan olmaz:)

Yalnız ağaç altında kalmaktan dolayı bayağı bir yaprak,tomurcuk vs vardı.
  • onat kullanıcısına yanıt
    işte o yüzden ara sıra kaputu açın.
    yağ su ve hidrolik seviyelerini kontrol etmekte fayda var.
    yeni bir kuganın su eksiltmesi normaldir. ben yağına da baktım. yağda hiç eksilme yok.
    su eksilince panik yapmaya da gerek yok
    ben minimumun altında bin km gittim. hiç bir şey olmaz
    evet su seviyesi uyarısı yok ama gözümüzün önünde hararet göstergesi var.
    istediğiniz zaman kendiniz de ekleyebilirsiniz. turuncu olması lazım sadece.
    eğer su eksiltme devamlı olmuyorsa sorun yoktur. zaten sorun olsa o depoda su kalmaz.
    deponun veya hortumların çatlak olması lazım ki bu ihtimal de çok düşüktür. servis anında değiştirir zaten. garanti bunun için var.

benim anlatmak istediğim. bizim araçlarımız sıfır abicim. ilk 5-6 bin km takip etmek lazım. bakıma kadar beklenmez sıfır arabada.
    ayrıca eskiden sıfır arabaları 3-4 ay sonra bir uğra yağına suyuna bir bakalım derlerdi. ben alırken özellikle sordum. gerek yok, o eskidendi dediler. ama ben bildiğimi okurum. kendim kontrol ederim. bakınız iyiki de etmişim.

minimum altına düşünce siz farkına varmayacaktınız ve birinci yıl bakımına kadar allah bilir binecektiniz öyle.
    işte bu forum bunun için var. ama tek isteğim yerli yersiz kimse panik yapmasın. unutmamak lazım. sakınan göze çöp batar. herşeyden nem kapmam ben. size de bir arkadaş tavsiyesi olarak söyleyebilirim sadece. herkese saygımız sonsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan2623

Benim aracımda su eksilmişti.bende direk şişe suyu koymuştum.daha sonra eksilttigine şahit olmadım.kötü tarafı su eksiltme bilgisinin ekranda olmaması.eski astramda hem cam suyu hemde motor suyu için uyarı verirdi.ne yazık ki kuga bu konuda biraz geride....

Aynen, bende de astra vardı, aynı konuyu ben de dile getirmiştim daha önce.

• 70 bin km her ışıkta zevkle 0-100 denemesi yaptığım 235km son hız gördüğüm 2011 mondeo hala tıkır tıkır çalışıyordu motor suyu hiç eklenmedi sadece yağ vs.. tam olarak aynı motor olmasada sonuçta ikiside 1.6 ecoboost bence güvenilir bir motor :D en azından benim içim rahat.. Ama bende arada bir kaputu açıp suyu kontrol ediyorum min. çizgisi üstünde sanırım tam olarak kutunun birleşim yerinde yani olması gereken yerde duruyor.
  • quote:

quote:

Yazmasan kimse suya bakmiyor anladilan :-)

O derece yani. Nasıl açılacağını bilmediğimden ilk 10 dakika bocaladım dersem yalan olmaz:)

Yalnız ağaç altında kalmaktan dolayı bayağı bir yaprak,tomurcuk vs vardı.

bende kontrol etti, 1500 km de su eksilmiş. bi ara forda uğrayım bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: insane1907

quote:

quote:

Otokoç da sorun olmuyo, sürekli maille bişeyler soruyorum müdüre, her mailin sonunda buyrun sabah bekleriz diyo.

Ben yarın öğlen otokoça gidicem, ücret alcaklarını da düşünmüyorum.

Yarın akşam görüşmemizi burdan bildiririm.

İyi geceler..

Ben ford yetkili serviste sogutma suyunu ucretsiz tamamlattim. servis ustasi sifir aracta sogutma suyunda baslangicta azalma olabiliyor yorumunu yapti.

• WuTang41 W kullanıcısına yanıt
    Bingo

• quote:

Bingo

Evet arkadaşlar,

Öğlen yenibosna otokoçtaydım.

Bizzat beraber kontrol ettik soğutma suyu olayını..

Aracı kaldırdık altına baktık hiçbir kaçak çatlak yok.

Servis yetkilisi herkese yapılan yorumu yaptı, mekanik aksamların araca alışması sırasında soğutma suyunda azalma olabiliyor. Yalnız min seviyesinde olması azaldığı anlamına gelmez dedi.

Neyse üstüne suyu tamamladık. 1-2 ay takip edin dedi.

Laf lafı açtı, şu yeni sync2 ekranlar konusuna getirdim lafı.

Yeni ekranın ne zaman geleceğini bizim kugalara uyumlu olacak mı gibi muhabbetlere daldık.

Serhat bey geldi bu işlerle bizzat ilgileniyormuş.

Dedim bu yeni ekranın bazı ülkelerde bizim kasa ile satışa sunulduğundan bahsettim.

Buradaki grubumuzdan bahsettim, hatta biraz daha ileri gittim, toplu alım yapabileceğimizden bahsettim.

Yaptığı açıklama, öncelikle ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi yok.

Ama daha önemlisi gelse de bizim kugalara takılamayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Sebebi ise sync beyni aracın içinde. Takılan ekranda değil. Dolayısıyla beyni değiştirmek gibi bir durum olamayacağı için uyum göstermeyeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Yeni kugalar aynı kasa olsa da donanım olarak üretim aşamasında yeni beyinle çıktığından sıkıntı olmadığını belirtti.

Ama ben inanmak istemediğim için ben bir şekilde takılabileceğine inanıyorum dedim.

Kendisi yurtdışı ile yazışacak.

Ayrıca çok düşük bi ihtimal uysa bile fiyat 4 ve üstü mertebelerde olacağını belirtti.

Ben de fiyatta anlaşırız bi şekilde dedim

Neyse biraz içimi kararttı ama benim hala inancım var kugadaşlar..

Bilgilerinize.

• 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.