Şimdi Ara

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!) (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
421.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oscar1

herkese merhaba ;

1 hafta önce ÖTV indirimi bahanesi ile 2010 model 1.4 tdci fusion sahibi oldum . aracı 27.100 tl. ye aldım . Henüz 240 km. oldu :)

İlk izlenimlerim :

BU araç standart binek bir otomobilden çok farklı . Yüksek konumlu bir defa ,
    yüksek süratlerde 150 -160 güvenli değil. nedeni , araç yüksek olduğundan seyir halindeyken altına aldığı hava akımı nedeni ile sağa sola hafifte olsa oynama eğiliminde . aman dikkat :))
    forumlarda belirtildiği gibi içeri çok ses alma falan yok bence .
    hız arttıkça bile içeri giren ses çok makul seviyelerde bence .
    kasislerde arkada oturanlar biraz zıplayabiliyor :) ama çok fazla rahatsız edici boyutta değil.
    işçilik sınıfına göre iyi .
    bagajı en sevdiğim yanı . yüksek yükleme eşiği sayesinde hertürlü eşyayı rahatlıkla yerliştirebilirisniz.
    hele o ön yolcu koltuğunun öne doğru yatıp sehpa olması özelliğine bayıldım :))
    ses sistemi çok zayıf . ilk işim adam gibi hoparlör takmak olacak .
    cd çaları maalesef mp3 çalmıyor.
    gelelim en önemli konuya . 1.4 tdci 68 hp sizi koltuğa yapıştırmaya yetiyor. 2000 devirdem sonra turbo gerçekten ben varım dercesine görevini iyi yapıyor. çekişi süper .
    bütçemi zorlayarakta olsa bu modeli tercih ettiğim için çok memnunum şimdilik.
    Zaten 27.100 tl. ye alınabilecek en iyi dizel 2010 model araç fusion .

herkese saygılar sunuyorum ..

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın evet araç yüksek olduğu için yüksek süratlerde malesef sağa sola yatma eğilimi gösteriyor . Konfor malesef çok düşük 68 hp nin yeterli olduğunu düşünmüyorum en az 75 hp olmalıydı buna rağmen arabamı seviyorum. Tekrar hayırlı olsun dostum.

• Bugün box taktım alt devirlerde fazla fark yok ancak üst devirlerde bayağı fark etti bakalım ilerleyen günlerde kullandıkca anlayacağız aradaki farkı .
  • sayın ntuzkan ,

mesala kaç km den sonra farkı hissedebiliyorsunuz ? çekiş eskiye göre ne kadar arttı ? birde yakıt sarfiyatındaki farkı hesapladınız mı acaba ?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oscar1

sayın ntuzkan ,

mesala kaç km den sonra farkı hissedebiliyorsunuz ? çekiş eskiye göre ne kadar arttı ? birde yakıt sarfiyatındaki farkı hesapladınız mı acaba ?

teşekkürler.

Merhaba dostum powerbox ı takalı henüz 2 gün oldu nekadar yakıt yakar onu ilerki günlerde hesaplayabilirim. Çekişi sorarsanız özellikle turbo devreye girdikten sonra sanki arabanın arkasından extra bir güç sizi itiyor hissi veriyor. Benim takıldığım aletin üstündeki ayar vidası toplam 25 tur ben bu ayarı 12 tur yaptım en sağlıklısı hangisi onu bilmiyorum şunu biliyorumki ayarı arttırdıkca egzoz dumanı artıyor.
  • Selam arkadaşlar,
    Yaklaşık 3 yıldır ford fusion kullanıcısıyım. 2004 model benzinli 1.6 lux 55300 km'de. Ancak konfor açısından çok fakir bir araç, virajlara çok yavaş hızda girsen bile sürücü koltuğu seni tutmuyor, savruşturuyor. Çok fazla tıkırtı geliyor göğüslükten, gürültüye karşı çok hassas olduğumdan beni çok rahatsız ediyor. Artılarından bir kaçı yüksek araba oluşu, sağlam olması ve kolay kolay yolda bırakmaması. Ama yine de satmaya karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macmaneman

Selam arkadaşlar,
    Yaklaşık 3 yıldır ford fusion kullanıcısıyım. 2004 model benzinli 1.6 lux 55300 km'de. Ancak konfor açısından çok fakir bir araç, virajlara çok yavaş hızda girsen bile sürücü koltuğu seni tutmuyor, savruşturuyor. Çok fazla tıkırtı geliyor göğüslükten, gürültüye karşı çok hassas olduğumdan beni çok rahatsız ediyor. Artılarından bir kaçı yüksek araba oluşu, sağlam olması ve kolay kolay yolda bırakmaması. Ama yine de satmaya karar verdim.

Merhaba arkadaşım bende 2004 fusion kullanıyorum benim arabada bahsettiğin sesler yok ama virajlarda güven vermiyor birde süspansiyon çok sert bunlar dışında fena değil.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Ford FUSİON 1.6 2010 model almayı düşünüyorum. yeni poloyuda düşündüm.fiyatları çok yakın.fakat fusion daha bi aile arabası gibi.kullanıcı olarak sizlerin düşüncelerininde olumlu olması fusiona yöneltti beni doğrusu.polo daha küçük ve spor.fakat performansı konforu nasıl bilemiyorum.
  • Merhaba arkdaşlar Fusion 1.4 tdci motorlarda intercooler uygulaması yapan arkadaşlar varmı. Biliyorsunuz peugeot larda aynı motor var ve intercooler kullanılmış dolayısıyle motor 75 beygir. Giren havayı soğutursak bir kaç beygir artışı sağlamış oluruz.
  • Merhaba,
    1.6 TDCI motorun servis bakım aralığı 15.000 km.
    Benim araç garantide olduğu için yetkili serviste bakım yaptırıyorum.
    12.12.2008 Yetkili servis fiyatlarını yazayım.
    75.000 bakımı (Yağ, filtreler, ön balata takımı) 320 TL tutmuş. 75 TL balatalara yazmışlar.
    Demekki 250 civarı bir fiyat tutar yetkili serviste.
    Özel servislerde sanırım 150-200 arası halledersiniz.
    Özel servistede yaptırsanız 1.6 motor için bazı filtrelerin yan sanayisi yok. Forddan almak zorundasınız.
    Yağ olarak 5W30 yağ kullanılmış.

Bakım sonrası fiyat yazarsanız, özel servis fiyatlarını da öğrenmiş oluruz.

Not: 15.000 bakım aralığı tozlu Türkiye yolları için hava filtresine uzun geliyor. 7.500 de bir hava filtresini temizlemekte ve mümkünse değiştirmekte fayda var. Zaten 7500 km de bir hava filtrenizi kontrol edin gözle göreceksiniz durumu.

Selamlar
  • selam.
    fusion comfort modelinin sıfırının 1.6lık versiyonu spot piyasada kaça gidiyor acaba bilen var mıdır?
  • Dizel Fusion 1.4 mü yoksa 1.6 mı tavsiye edersiniz.
  • Daha önce hiç sıfır otomobil almadım.
    Bir hafta içinde Ford FUSİON alacağım. sıfır oto alırken nelere dikkat etmeli?neler beklemeliyim?walla çok acemiyim!
  • Tabiki 1.6 dizel al. 1.6 dizelin yakıt tüketimi 1.4 ile aynı. 1.4 68 beygir 1.6 105 beygir. 1.4 güçlü ve atik fakat 1.6 çok daha güçlü ve atik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccanturk

quote:

Orijinalden alıntı: cakir61

Tabiki 1.6 dizel al. 1.6 dizelin yakıt tüketimi 1.4 ile aynı. 1.4 68 beygir 1.6 105 beygir. 1.4 güçlü ve atik fakat 1.6 çok daha güçlü ve atik.

1,6 tdı nin sıfırı varmı? Ben üretimden kalktığını duymuştum. Benim araç 2006 TDI, arkadaşımın 1.4 TDI arasında çekişte dağlar kadar fark var. Yazın klima açıldığında rampalarda 1. vitese düştüğnü söylüyor.
    Eğer sıfır varsa 1.6 TDI al.Satarkende zararın fazla olmaz.

1.4 TDCİ Rampada klima açık 1.vitese mi düşüyor!!!???
    Eğer durum gerçekten böyle ise 1.4 motoru hiç düşünmemek gerekiyor.
    Ama dizel 1.4 motor rampada 1.vitese düşmesini aklım almıyor.
    Bende 97 model corsa swing(60 BG) vardı o bile rampa klima açık hiç bir zaman 1. vitese düşmedim.
    Torku bu kadar yüksek araçta bu durum biraz garip.
    1.4 kullanan arkadaşlar görüşleriniz nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 14 Ekim 2009; 19:55:09 >

• kayınpederde 2006 1.4 dizel var. Arabanın yakıt ekonomisi cok iyi ayrıca araba yuksek fakat onun dısında o fiyata alınmayacak bir araba bence 30 uzerine biraz daha koyularak baska marka arabalar alınabilir.
    Eger aracın ismi ford fusion degilde kia fusion olsa arac en fazla 23-24 eder
  • benide yazın 2007 model 1.6 siyah ;)

http://img193.imageshack.us/img193/2725/fusionxi.jpg
  • Orijinalden alıntı: cakir61

Tabiki 1.6 dizel al. 1.6 dizelin yakıt tüketimi 1.4 ile aynı. 1.4 68 beygir 1.6 105 beygir. 1.4 güçlü ve atik fakat 1.6 çok daha güçlü ve atik.
    [/quo

dizelle benzinin fiyat farkı çok yok. ben 10000 sonrası lpg taktırayım diye düşünüyorum.o yüzden dizel düşünmedim.zaten dizeli de bayiden sordum.yok.1.4 ü var.
  • Ankara da siyah renkte 1.6 Lux Benzinli fusion arıyorum.
    Bulduğumda gruba beni de ekleyin. Aracı alırsam mesaj yazarım...
    varsa önerebileciğiniz Ö.M atarsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar,
    2004 model 1.6 benzinli 56000 km de olan ford fusion aracımı geçen hafta 16900 tl ye satarak aranızdan ayrılmış bulunuyorum. 2006 model laguna 2 privelege aldım. sağlıcakla kalın.
  • Slm Arkadaşlar 29 000 de 2007 Benzinli Fusion um var.aracımdan memnunum ama bir sorunla karşılaştım sizlerle paylaşmak istedim ve önerilerinizi de bekliyorum.

Bazen Araçla 1-2 yada geri viteste giderken duruyorum , haliyle yeniden kalkmak için vitesi boşa almaya çalışıyorum ama alamıyorum vites takılıyo yerinden oynamıyo debriyaj dan ayağımı kaldımam gerekiyo ama araç viteste normal olarak stop ediyo. yeneiden debriyaja bastığımda normal geçiyo vites anlamadım niye;

Birkaç sorum olacak ama yardımcı olursanız sevinirim
    1-aracın sıkıntısı nedir sizce çok masraf açarmı?
    2- Aracın garantisi daha bitmedi servis garanti kapsamında bakabilirmi?
    3-Ankarada tavsiye edebileceğiniz Ford servisi varmı?

Şimdiden Çok Teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.