Fusion Dizel' den şaşmayın derim... Herşey bir yana; özellikle 1.6 tdci ' nin yakıt ekonomisi bir yana... Karşılaştırıyorum aynı ortamda dizeli olanlarlarla seat' ın 1.4 ünden de peugeot 307 nin dizelinden de renault clio 1.5 den de daha az yakıyor... Saydığım araçlarla aynı yolu katettik ve Fusion 1.6 dizel lux en az yakan oldu. 100 km de. 4.3 litre daha ne olsun. Sırf bu yüzden bu araç alınır arkadaşlar. Yok şurasından ses geliyor, yok burasından ses geliyora takılmayın. Düz yolda acayip konforlu bir araç. Şehir dışında keyifle sürün. Ses gelme olayı daha çok mahalle aralarındaki tümseklerden kaynaklı... Bu da bu yükseklikteki bir araç için oldukça normal. Araç alma zevk işi. Zevkler ve renkler de elbette tartışılmaz. Ancak bence "Bu aracı alan pişman olmaz". Allah kaza bela vermesin. Keyifli sürüşler. Sevgi ve saygılar....
arkadaşlar 1.4 tdcı ın benzin pompasını değişen varmı geçen kış soğuklarda?
quote:
Orjinalden alıntı: mertkaan29
Fusion Dizel' den şaşmayın derim... Herşey bir yana; özellikle 1.6 tdci ' nin yakıt ekonomisi bir yana... Karşılaştırıyorum aynı ortamda dizeli olanlarlarla seat' ın 1.4 ünden de peugeot 307 nin dizelinden de renault clio 1.5 den de daha az yakıyor... Saydığım araçlarla aynı yolu katettik ve Fusion 1.6 dizel lux en az yakan oldu. 100 km de. 4.3 litre daha ne olsun. Sırf bu yüzden bu araç alınır arkadaşlar. Yok şurasından ses geliyor, yok burasından ses geliyora takılmayın. Düz yolda acayip konforlu bir araç. Şehir dışında keyifle sürün. Ses gelme olayı daha çok mahalle aralarındaki tümseklerden kaynaklı... Bu da bu yükseklikteki bir araç için oldukça normal. Araç alma zevk işi. Zevkler ve renkler de elbette tartışılmaz. Ancak bence "Bu aracı alan pişman olmaz". Allah kaza bela vermesin. Keyifli sürüşler. Sevgi ve saygılar....
Mert hocama aynen katılıyorum."Bu aracı alan pişman olmaz." tabi ne aradığını biliyorsa
merhaba, 55.000 km olan fuson aracıma dün 4 adet lastik aldım, bridgestone turanza 195 60 15 (toplam 540 ytl) ve eski lastiklere göre çok fark ettirdi. sarsıntı ve ses daha da azaldı. tavsiye ederim.
Evet arkadaşlar, konfor açısından lastik havaları önemli.... Ben halen orjinal lastikleri kullanıyorum hankook sanırım. Başlangıçta tüm lastiklere 34 hava basmıştım. Ses miktarında artma olmuştu. Daha sonra önlere 30 arkalara 32 hava vurdum, ses de bayağı azalma oldu... Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Tüm Fusion' cular lastiklere vurmuş oldukları hava miktarını açıklasın ve bir karşılaştırma yapalım. Saygılar....
İyi günler bende 1.4 dizel fusion arıyorum izmir içinden 50 bini geçmesin istiyorum 2005 ve üstü model.fiyat hakkında bilgi verirmisiniz bide satan olursa ulaşırsa sevinirim.
Herkese merhabalar 20-21 bin ytl civarında bir araba almayı planlıyoruz babamla ford fusion kafama çok takıldı hoş bir araca benzi yor tüm forumu okudum. şu an elimizde 2001 model kuş serisinden kartal1.6 ie LPG li araç var baya sıktı artık onun yüksekliğini aratmayacak bir araca benziyor fusion siz değerli fusion kullanıcıları ne dersiniz 1.4 tdci kaç model alınabilinir bu8 fiyata memnun kalırmıyız acaba bide masraf açıyormu bu arabalar çok merak ediyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
quote:
Orjinalden alıntı: technologist
Herkese merhabalar 20-21 bin ytl civarında bir araba almayı planlıyoruz babamla ford fusion kafama çok takıldı hoş bir araca benzi yor tüm forumu okudum. şu an elimizde 2001 model kuş serisinden kartal1.6 ie LPG li araç var baya sıktı artık onun yüksekliğini aratmayacak bir araca benziyor fusion siz değerli fusion kullanıcıları ne dersiniz 1.4 tdci kaç model alınabilinir bu8 fiyata memnun kalırmıyız acaba bide masraf açıyormu bu arabalar çok merak ediyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Maks. performans isterseniz 1.6 TDCI tavsiye ederim. Genel olarak 0 araç tavsiye ederim. Ben aracı alalı 4 ay civarı oldu ve 10.000 km yi geçtim. Araç memnunum. Altı yüksek bir araç, bozuk yollarda diğer araçlardan daha hızlı gidebilirsiniz. Torku yüksek olduğu için yokuşlarda gitmek bana çok zevkli geliyor. Şahane tırmanıyor. 0 1.6 TDCI Lüx 32 civarıdır sanırım. 1.4 TDCI 2005-2006 civarı söylediğiniz fiyata bulabilirsiniz. Ama 2. elde çok dikkatli olmak lazım. Turboyu da dikkate almak lazım. Acaba nasıl kullanmış. Saygılar...
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Süspansiyonun sert olmasından dolayı çok sallıyor mu araba bozuk yollarda ?
quote:
Orjinalden alıntı: technologist
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Süspansiyonun sert olmasından dolayı çok sallıyor mu araba bozuk yollarda ?
Tabi ki altı yüksek olduğu için süspansiyonu daha sert. Dengeyi sağlamak ve savrulmayı engellemek için bu şart. Bundan dolayı bozuk yollarda fazla sarsıyor. Asrfaltta yol tutuşu vs. bence çok iyi.
ayhan arkadaşım aracının resmini koyabilirmisin?
quote:
Orjinalden alıntı: serdar1646
ayhan arkadaşım aracının resmini koyabilirmisin?
Aracın resmini hiç çekmedim. Neden ?www.ford.com.tr/fusion deki açılıştaki araç. Fırtına grisi...
o mavi değilmi yahu?
Ayhan Hocam bence de o araç mavi. Bu arada benim araç da fırtına grisi. LAstik havalarını tartışmaya açtım ama, kimseden ses yok ? Yorumlarınızı bekliyorum??? Saygılar....
Arkadaşlar Selam 2004 TDCI 75000 Km civarı full depo ile (45Lt) yaklaşık 700 - 750 Km yol gidebiliyorum. 4 senedir normal bakımlar dışında bir problem yaşamadım. Yalnızca bir keresinde yakıt var iken çalışmıyordu oto servis çağırdığımda enjektör memesinde mi ne motorda bir takım o-ringlerde kaçak olduğu ve hava yaptığı için mazot geri kaçmış elle pompasından yakıt pompalayıp yakıt girişi sağlanması sonucu çalıştı ve serviste sorunlu o-ringleri değiştirttim.
Araç bu... Açılıştaki araç mavi ama site içinde resmi var...
Arjantin 4x4 versiyonunda 205 x 65 -15 Lastik var, şık duruyor arazide karda kışta kendince kullanışlı olur burda millet jiplerde hava atmaktan binek tarzı 4x4 nedense Türkiye'de pek yaygın değil olsada fiyatlar ne olurdu acaba. Ama yinede bu türler üretilmeli veya ithal edilmeli nede olsa fusionlar almanya'dan geliyor (benim 2004 tdci öyle idi).
Bunlar Arjantin versiyonu.
Bu arada çeki demiri taktıran arkadaşımız varmıdır, Bauhausta 900 ytl ye geliyor fikri olan? Teşekkürler.