Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
439.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR KUMANDALI TEK ANAHTARIM VAR.YEDEK ANAHTARI EN UCUZ NEREDE ÇIKARTTIRABİLİRİM. BİRDE ŞİFRESİNİ DE DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM TOPLAM MALİYETİ NE OLABİLİR.
  • www.kilitix.com'a bak.Kumandasız olan 100 ytl demişlerdi.Googleden immobiliserli anahtar yapımı falan diya araştır, mecidiyeköyde bir yer var orada da 40 ile 100 ytl arası eğişir arabayı görmemiz lazım dediler
  • herkese selamlar..

son günlerde radyo da sorunlar yaşamaya başladım. radyo üzerindeki 1-2-3-4-5-6 ya bastığım da(hafızadaki radyo frekansları) radyo tamamen kapanıyor.(tabii her zaman değil) açmak için düğmeye dokununca açılmıyor. en az 15 saniye beklemek gerekiyor. ses de bir problem yok. diresiyondan kumanda ederken kapanma sorunu yaşamıyorum. aynı şekilde teyp de kaset varken de sorun yok. sadece 1-2-3-4-5-6 radyo istasyon hafızalarına dokunun ca kapanıyor... benzer sorun yaşayan arkadaş oldu mu? problemi nasıl aşabileceğimiz konusun da bilgi sahibi olan arkadaş var mı?

bir de bildiğim kadarıyla radyo-teyp in kodunu servis haricin de de temin edebiliyoruz. bunu nasıl yapıyorduk.. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

2005 focus collection hb
  • tne arabayı çok iyi fiyata bakım yaptırmışsın,
    Az önce Ankarada Ford servislerinden birisini aradım debraj baskı balata bilya değişimi için 950 YTL fiyat verdiler. Çok uçuk bir rakam sanırım. Birde ön akislerden ses geliyor galiba bilyalarda sorun var.
    Arkadaşlar Ankarda Focustan iyi anlayan bir özel servis tavsiyeniz varmı yukarıda bahsettiklerimi kaça yaptırabilirim.
    Araç 125000 de 120000 bakımı yetkili serviste yapılmış bunu yetkili servisten öğrendim.
    120000 yapıldığına göre triger ve diğer kayışlar değişmiştir herhalde değilmi, 120000 de neler değişiyor acaba.
    Çok soru sordum ama aranızda çok yeniyim bağışlayın.

quote:

Orjinalden alıntı: tne

YA BENİM USTA 120.000 BAKIMINDA 10/40MAGNATECH 8DOĞRUMU YAZDIM BİLMİYORUMDA:) ) KOYMUŞ MOTOR YAĞI OLARAK.BUNDA BİR SORUN VAR MI? YAĞDAN HİÇ ANLAMAM, 5 30 , 10 /40 BİLMEM NE OLDUĞUNU.
    BU ARADA SİZE BİR DETAY:
    120.000 BAKIMINDA YAPTIRDIKLARIM
    TRİGER SET OLARAK DEĞİŞTİ
    VANTİLATÖR KAYIŞI VE BİLYALARI DEĞİŞTİ
    HAVA, YAĞ FİLTRELERİ
    BUJİLER
    DEVİRDAİM.
    4 TEKER BALATA,
    ÖN SİLECEKLER,
    MOTOR YAĞI,
    (MANUEL) İÇ AYNA AYAR KOLLARI DEĞİŞTİ.
    ROT BALI VEYA KOLU (ÜSTÜNDEN İKİ HAFTA GEÇTİĞİ İÇİN USTA HATIRLAYAMADI)DEĞİŞTİ
    FREN HİDROLİĞİ, ANTİFİRİZ EKLENDİ
    ROT BALANSA GİRDİ
    MALİYET:790 YTL

• Geçmiş olsun benzine yine zam gelmiş
    Yeni ayarlama ile Ankara'da OPET, POAŞ VE BP bayilerinde kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2,70 YTL, Shell bayilerinde ise 2,69 YTL oldu.

İstanbul'da ise OPET, POAŞ ve BP bayilerinde 2,71 YTL satılan kurşunsuz benzin, Shell bayilerinde ise 2,70 YTL'den alıcı buluyor.
  • gebs senin araç dizel ondan 5-30 dan farklı bşr yağ olabilir servise bir sor ona göre dışarıdan falan değiştir...
    maydin 76 debriyaj setine çok fiyaat çekmişler serviste 600 ytl die biliyorum iyice araştır
  • quote:

herkese selamlar..

son günlerde radyo da sorunlar yaşamaya başladım. radyo üzerindeki 1-2-3-4-5-6 ya bastığım da(hafızadaki radyo frekansları) radyo tamamen kapanıyor.(tabii her zaman değil) açmak için düğmeye dokununca açılmıyor. en az 15 saniye beklemek gerekiyor. ses de bir problem yok. diresiyondan kumanda ederken kapanma sorunu yaşamıyorum. aynı şekilde teyp de kaset varken de sorun yok. sadece 1-2-3-4-5-6 radyo istasyon hafızalarına dokunun ca kapanıyor... benzer sorun yaşayan arkadaş oldu mu? problemi nasıl aşabileceğimiz konusun da bilgi sahibi olan arkadaş var mı?

bir de bildiğim kadarıyla radyo-teyp in kodunu servis haricin de de temin edebiliyoruz. bunu nasıl yapıyorduk.. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

2005 focus collection hb

Güvenlik amaçlı çıkartıp cebinize koydunuz kısımda temassızlık var büyük ihtimalle. Kontaklarını temizleyip yerine sıkıştırmanız lazım. 2005 lerde sıkça karşılaşılan bir problem. plastik parçalar biraz laçka sanırım. üretim hatası.

• DOSTLARIM YEDEK ANAHTAR İÇİNwww.otoanahtar.com aracılığı ile Erenköyde yüksel teknik diye biryer buldum. Fiyatı çok iyi geldi. kumandalı için 120 ytl kumandasız için 85 ytl dediler. Az çok bilgisi olanlar özellikle kumandalı fiyatı görünce inanmayacaklardır. Bu firmayı duyan bilen bir arkadaş varmı acaba aranızda? ve ne kadar güvenlidir sizce??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricconi

herkese selamlar..

2005 focus collection hb

teybin cıkarilabilen ön panelinin altındaki konnektörlerde temassızlık varsa kapanma ve açılmama yapabilir. 2-3-4-5 tuşlarının bulunduğu paneli 2tuşunun sol üst köşesindeki tırnağı çekerek çıkartıp paneldeki ve teybin üzerindeki konnektörleri fazla bastırmadan temizlersen sorun çözülür. temizlemek için kurşun kalem silgilerini kullanabilirsin, dediğim gibi fazla bastırıp konnektöre zarar verme

• Orjinalden alıntı: maydin76

tne arabayı çok iyi fiyata bakım yaptırmışsın,

gel buraya seninkinide yaptıralım kardeş
  • quote:

Orjinalden alıntı: hpehlivan

quote:

Orjinalden alıntı: ricconi

herkese selamlar..

2005 focus collection hb

teybin cıkarilabilen ön panelinin altındaki konnektörlerde temassızlık varsa kapanma ve açılmama yapabilir. 2-3-4-5 tuşlarının bulunduğu paneli 2tuşunun sol üst köşesindeki tırnağı çekerek çıkartıp paneldeki ve teybin üzerindeki konnektörleri fazla bastırmadan temizlersen sorun çözülür. temizlemek için kurşun kalem silgilerini kullanabilirsin, dediğim gibi fazla bastırıp konnektöre zarar verme

sorun ayrılan parçanın(2-3-4-5) temassızlığından kaynaklanıyormuş... aynı model bir aracın parçasını taktımm hiç sorun olmadan çalıştı ve kapanma yapmadı.

sözkonusu parçanın yenisini alabilirmiyim diye servise sorduğumda ise; "malesef beyefendi, tek parça olarak temin edilemiyor, teybinizi tümden değiştirmeniz gerekiyor" diye cevap aldım. bilgilerinize...

• Arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar.Bilmemek kadar kötü bişey yok Bu arabanın kendi alarmı var galiba ! Bugün kapılar kilitliyken anahtarla bagajı açtıgımda alarm ötmeye başladı çok şaşırdım.....Benim aracın alarmı yoktuki...Herhalde benim bilmedigim fabrika çıkışı bi alarmı var.

Nasıl kurulur hangi durumlarda çalışır bileniniz varmı...???

2001 ghia hb otm.
  • kumandadan kapıları kilitleme düğmesine bir defa bastığında kapılar kilitlenir ikinci basışta dörtlüler iki kez yanıp söner ve alarm aktif hale gelir. kumanda yoksa anahtarı ilk çevirmenle kapılar kilitlenir ikinci defa aynı yöne çevirmenle alarm çalışır(yanlış bilmiyorsam böyle olmalı) birde kumandadan kilitleme butonuna bikaç saniye kadar basılı tutarsan açık olan camlarda kapanır, aynı şekilde açma butonunada basılı tuttuğunda dört cam birden açılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hpehlivan -- 23 Şubat 2007; 22:31:12 >
  • VALLA Hİ BEN BU ALARM İŞİNİ BİLMİYODUM ACABA BİZİM ARABADA DA VARMIDIR GHİA 2000 SEDAN
  • Ghia'sa muhtemelen vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topolojikemre

gebs senin araç dizel ondan 5-30 dan farklı bşr yağ olabilir servise bir sor ona göre dışarıdan falan değiştir...
    maydin 76 debriyaj setine çok fiyaat çekmişler serviste 600 ytl die biliyorum iyice araştır

evet bence de çok fazla, anlamadığım birşey 120.000 bakımını aynı servis yapmış, debajkaçırıyorsa 120.000 de neden yaptırmadılar. (şimdi 125.000) Yakıt tüketimi çok geldi ondan olabilir diye düşündüm, ankarada BOSCH serviste testte söylemişlerdi debrajın kaçırdığını, ama ben anlayamıyorum kaçırdığını.
    ankarada iyi bir özel servis bulmam lazım kimseden öneri gelmedi,
  • şu yağ olayını iyice bir araştırmak gerekiyor anlaşılan.orjinal anahtarı öyle 120 milyona falan yapıyorlarsa hiç durma yaptır.yedeğini bile o fiyata yapmıyorlar.ben bir kaç kere yaptırayım diye araştırdım servis dışında hep aynı cevabı aldım.daha focus un şifresini kıran makine gelmedi falan filan diye.ama anlaşılan yapıyor amcamlar.belki modeldende farkeder bilemiyorum
  • YEDEK ANAHTARLA İLGİLİ YUKARIDA YAZDIĞIM MESAJLA İLGİLİ SES ÇIKMADI. ACABA BEN BOŞUNAMI HYECANLANDIM FAZLADAN
  • Arkadaşlar merhaba forma göz atarken performans artırıp yakıt tasarrufu saglamak için katalitik konverktörü söktürmek isteyen bi arkadaş vardı acaba ne yaptı......Lütfen aşagıdaki bilgiyi bi okuyun.Yakıt tasarrurfu sağlamak için soludugumuz havayı dünyada sadece biz Türkler zehirliyoruz herhalde ...Bu aracı yapanlar havayı temiz tutmaya çalışıyor aynı zamanda bizde biraz duyarlı olsak bu konuda belki torunlarımızda o zaman soluyacak temiz hava bulabilir.Bakın küresel ısınmanın zararlarını bu yıl hepimiz görüyoruz İstanbula hala yağmur yağmıyor.Bakalım çevreyi kirletenler bu yaz su yerine tasarruf ettikleri benzini mi içecekler...

KATALİTİK KONVERTÖR (KATALİZATÖR): Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmek için araçlara takılır. Seramikten yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplı katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir. Dizellerde ayrıca is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem ve EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi bulunur. Bazen performans arttırmak için katalitik dönüştürücünün iptali gündeme gelmektedir. Bu işlem araca ek güç sağlasa da çevreyi kirletmesine neden olduğu için kaçınılması gereken bir durumdur. Aracın egzozundan zararlı gazlar çıktığında bundan yine en çok kendimiz ve yakınlarımız zarar görür. Son olarak, katalizör ile katalizatör arasındaki dikkat edilmesi gereken farklılık: katalizör, katalitik etki sağlayan madde demektir, katalizatör ise katalitik etki sağlayan cihaz. Katalitik konvertör yerine katalitik dönüştürücü de denilebilir. Böylece herkes anlayabilir

• kapı camlarında alarm yazısı olan focuslarda orijinal alarm var fakat sesi çok az çıkıyor üstelik normal kornayla aynı dat dat diye bir ses.ayrıca kapıyı kumanda veya anahtarla kilitlediğinizde devreye giriyor ikinci kilitlemeye gerek kalmıyor.Bizzat denedimde:) içinde otururken kapıyı kiltleyip içerden açınca ötüyor:)
    Ama yazın klima hortumu kopmuş onun için gittiğim elektrikçi alarmın hassasiyet ayarını bulamadı.Nasıl olduğunu bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.