Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.682
Cevap
8
Favori
437.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kestirmen yeterli....onun yenisini almaya gerk yok....bizde 99 ghia ya böyle yaptık
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazy7560

Merhaba arkadaşlar,

Aracımın baskı balatasını değiştirdikten sonra 1. vitesten 2. vitese geçerken sorunlar yaşamaya başladım.
    Baskı balata değişikliğine gitmeden böyle bir sorunla karşılaşmadım.
    Sorunum arada bir nüksediyor. 1 den ikiye geçerken sanki bir şey vitesi tutuyor bırakmıyor, Bir ustaya sordum senkromenç ten olabilir dedi, bir diğeri baskı balatayı yapan iyi yapamamıştır dedi.
    Bu konu hakkında bilgisi olan veya böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Bu arada bir; motor ve şanzıman soğukken yani sabah ilk hareket anında oluyorsa sorun yok.. Şazıman yağının soğuk sebebiyle katılaşmasındandır..
  • Mehmet abi,
    Bu sorun araç soğukken yok.
    İşin aksi tarafı, ısınınca meydana geliyor nadir de olsa....

quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Aracımın baskı balatasını değiştirdikten sonra 1. vitesten 2. vitese geçerken sorunlar yaşamaya başladım.
    Baskı balata değişikliğine gitmeden böyle bir sorunla karşılaşmadım.
    Sorunum arada bir nüksediyor. 1 den ikiye geçerken sanki bir şey vitesi tutuyor bırakmıyor, Bir ustaya sordum senkromenç ten olabilir dedi, bir diğeri baskı balatayı yapan iyi yapamamıştır dedi.
    Bu konu hakkında bilgisi olan veya böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Bu arada bir; motor ve şanzıman soğukken yani sabah ilk hareket anında oluyorsa sorun yok.. Şazıman yağının soğuk sebebiyle katılaşmasındandır..

• quote:

Orjinalden alıntı: bozkurt87

arkadaslar aracıma sis farı taktırmak istiyorum. 2001 model aracım orjinal serviste takılanlar visteon marka diye duydum internetteki araştırmalarım sonucunda bu marka sis farlarını 50 ytlye buldum ama sadece sis farları war baskada bişi yok. Ben bunu alsam Alttaki çerçeveyi kesip mi takcaklar tozluk ayak vs gerekiyormu bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

o fiyata sadece sis farımı yoksa arka kapağıyla beraber mi iyi br elektrikçi sabitleyebilir ben çift taraflı bantla sabitledim ama dikkat et farın içine su girince pek hoş olmuyo :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

quote:

arkadaslar aracıma sis farı taktırmak istiyorum. 2001 model aracım orjinal serviste takılanlar visteon marka diye duydum internetteki araştırmalarım sonucunda bu marka sis farlarını 50 ytlye buldum ama sadece sis farları war baskada bişi yok. Ben bunu alsam Alttaki çerçeveyi kesip mi takcaklar tozluk ayak vs gerekiyormu bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

o fiyata sadece sis farımı yoksa arka kapağıyla beraber mi iyi br elektrikçi sabitleyebilir ben çift taraflı bantla sabitledim ama dikkat et farın içine su girince pek hoş olmuyo :D

x

sadece sis farı arka kapak vs hiç bişey yok başka fiyat nasıl sizce

• sadece sis tane olarak 35 ile 50 arası çifti 50 ye bence iyi
  • İnsanın GHİA'sı olmaya görsün, ne sis farı ile uğraşırsın ne tampunu kestirmeyle Allah hepinize esp'lisini nasip etsin.(2000 motorlu olsun)
  • quote:

Mehmet abi,
    Bu sorun araç soğukken yok.
    İşin aksi tarafı, ısınınca meydana geliyor nadir de olsa....

Ayarsızdır.. Belki yaylar bozulmuştur.. Baktır bence.. Aklıma gelen en basit çözümler bunlar..
  • Arkadaşlar bu konuda fikirleriniz çok onemli ozelliklede mehmet abi senin....

Aracım 2001 focus ve farlardan hıc memnun değilim ve xenon taktırmak istiyorum.. Ancak xenonu şu anki farlara taktırıp durumu daha kotu hale getırmek ıstemıyorum sonuc olarak farlarım merceksiz!!! Angel eye far guzel olur ama maliyet acısından ve onlarında merceklerının ıyı olmaması dolayısıyla ne yapcagımı bilmiyorum... Gecenlerde nette focus st farı buldum uzun bi pazarlık sonucunda farların cıftını bana 90 ytlye bıraktılar bu fiyat gayet güzel bence yalnız 2001 araca st farı takılabilir mi ve bu farda xenon nasıl durur???

Bu durumları degerlendırmenızı ıstıyorum ogrencı oldugum ıcın mınımum malıyetle guzel bısıler yapmak ıstıyorum ve yenı olmam dolayısıyla sızın gıbı ustatlardan fikirlerinizi bekliyorum

bu arada farlar 2004 focus st den cıkma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt87 -- 9 Ocak 2009; 2:07:49 >
  • quote:

Arkadaşlar bu konuda fikirleriniz çok onemli ozelliklede mehmet abi senin....

Aracım 2001 focus ve farlardan hıc memnun değilim ve xenon taktırmak istiyorum.. Ancak xenonu şu anki farlara taktırıp durumu daha kotu hale getırmek ıstemıyorum sonuc olarak farlarım merceksiz!!! Angel eye far guzel olur ama maliyet acısından ve onlarında merceklerının ıyı olmaması dolayısıyla ne yapcagımı bilmiyorum... Gecenlerde nette focus st farı buldum uzun bi pazarlık sonucunda farların cıftını bana 90 ytlye bıraktılar bu fiyat gayet güzel bence yalnız 2001 araca st farı takılabilir mi ve bu farda xenon nasıl durur???

Bu durumları degerlendırmenızı ıstıyorum ogrencı oldugum ıcın mınımum malıyetle guzel bısıler yapmak ıstıyorum ve yenı olmam dolayısıyla sızın gıbı ustatlardan fikirlerinizi bekliyorum

bu arada farlar 2004 focus st den cıkma

Yanlış hatırlamıyorsam bu konuda fordcluptr'de bir konu vardı.Bulabilirseniz size yardımcı olur sanırım.

• Bu arada benimde bir sorum olacak.
    Sabahları kontağı açtığımda "don" uyarısı veriyor.(Hani şu yol bilgisayarı yanındaki silecek suyu ışığı varya, işte onun yanındaki ışık) Antifiriz ekledim ama halen bu uyarıyı veriyor.Acaba bu uyarı dış ısı 5 derecenin altında olduğunda standart olarak eriliyor mu, yoksa benim araba bana birşeyler mi söylemek istiyor?
  • arabanın günahını alma, sadece buzlanma uyarısı veriyor, bu soğuklarda normaldir.
    quote:

Orjinalden alıntı: tiner

Bu arada benimde bir sorum olacak.
    Sabahları kontağı açtığımda "don" uyarısı veriyor.(Hani şu yol bilgisayarı yanındaki silecek suyu ışığı varya, işte onun yanındaki ışık) Antifiriz ekledim ama halen bu uyarıyı veriyor.Acaba bu uyarı dış ısı 5 derecenin altında olduğunda standart olarak eriliyor mu, yoksa benim araba bana birşeyler mi söylemek istiyor?
  • sadece buzlanma uyarısı tiner. 4 ve altındaki derdecelerde buzlanma olabilir diye uyarı verir.
    bu arada ne oldu yeni city işi.
  • Cevap için teşekkürler, içim rahatladı.

City'yi merakla bekliyorum kardeş
  • Selam arkadaşlar!

Uzun süredir(yaklaşık 1,5 senedir)C segmenti ikinci el bir araç bakıyoruz...Geçen sene uzun uzadıya yaptığım araştırmalar sonucunda Focus üzerine yoğunlaşmaya karar verdik.Hala da öneri isteyen arkadaşlara şiddetle öneririm.Herneyse şu sıralar iş ciddileşti gibi,04 34000'de Comfort bulduk.18bin istedi,henüz pazarlık yapmadık.Araç çok temiz gördüğüm kadarıyla,hatta tertemiz ilk olarak kapı kollarının içine baktım bariz görünen çizik yoktu.Vites kolu sıfır gibi direksyonda öyle hiçbir deforme yok.

Araç aklımıza yattı fakat 1.3Lpg'li Corolla kullanıyoruz şuan.Fazlasıyla ekonomik,zar zor para yetiştirebildiğimiz bu Focus'un yakıtı ve vergisiyle nasıl başa çıkacağımız ayrı bir konu.Bunları gözardı ettikten sonra aklıma birkaç şey takıldı danışayım dedim.Öncelikle babam arabaya binip çalıştırdığında içeri aldığı sesten şikayet etti.Biraz sesli gibi dedi ama ben devri görmedim sonuçta ilk çalıştığında devir yüksek oluyor.Birde yeni çalıştığı için biraz fazla ses çıkarabilir diye düşündüm fakat yine de düşünmeden edemiyorum.Motor sesini 96 Corolla ile kıyaslayabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.Gönül isterdi ki Ghia olsun ama bunu bile alıp almayacağımız şüpheli,umarım ben de bir Focus kullanıcısı olabilirim en kısa zamanda.Ayrıca sakin bir arkadaş şehiriçi,şehir dışı yakıt tüketimini paylaşabilir mi?(Mümkünse ili unutmayalım,ben Denizli'deyim...)Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 11 Ocak 2009; 19:12:59 >

• arkadaşım bende 2000 motor lpg'li ghia var.İstanbul şehir içi kış şartlarında 11 litre benzin harcıyor yol bilgisayarın göre.1.6larda ortalama 1 litre az ykar.1o litre de sen.1o litre benzin=12 litre lpg demektir.12 x 1.62 (1.62 istanbulda aygaz lpg litre fiyatı) =19.44.Yani yaklaşık eski parayla 190-200 bin lira yakar.Denizli trafiği ile istanbuluda sen karşılaştır.Tahminen 180 falan yakar lpg de.Hakkında hayırlısı olsun, Allah gönlüne göre versin.
  • Slm arkadaşlar :
    Bugün çorludan ist.sabiha gökçen havaalanına gidip döndüm,gidişte ve dönüşte ist.içinde trafikde vardı,çıkarken 50 TLlik gaz almıştım,360 km de gaz bitip benzine geçti...50.00 TL/360=139.39 kuruş,sizce nasıl durum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekaramete

Slm arkadaşlar :
    Bugün çorludan ist.sabiha gökçen havaalanına gidip döndüm,gidişte ve dönüşte ist.içinde trafikde vardı,çıkarken 50 TLlik gaz almıştım,360 km de gaz bitip benzine geçti...50.00 TL/360=139.39 kuruş,sizce nasıl durum

bence güzel.tabi kullanım şeklinizde önemli
  • çok iyi bir değer, yaklaşık değer veren arkadaşlar olmuştu, bence ideal
    quote:

Orjinalden alıntı: ekaramete

Slm arkadaşlar :
  • focusların biraz sesli olduğu doğrudur, rölantide çalışırken japon arabalarından seslidir. ama sürüş anında izolasyonu yeterlidir, yol sesini japon kadar fazla almaz. dediğin gibi sabah soğukta çalıştıysa daha da gürültülüdür. ama kesinlikle sorun çıkaracak bir gürültüsü yoktur, garanti verebilirim. yakıtı 1.3 corolladan fazladır ama tüp taktırırsanız aynı değerlere ulaşırsınız. şehir dışında benzinle 110-120 ile gidersen yaklaşık 16-17 ykr yakarsın. şehir içinde ise yaklaşık 25 ykr yakarsın (ama dur kalk trafikte durum değişir), tüplü değerleri, tüp kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Selam arkadaşlar!

Uzun süredir(yaklaşık 1,5 senedir)C segmenti ikinci el bir araç bakıyoruz...Geçen sene uzun uzadıya yaptığım araştırmalar sonucunda Focus üzerine yoğunlaşmaya karar verdik.Hala da öneri isteyen arkadaşlara şiddetle öneririm.Herneyse şu sıralar iş ciddileşti gibi,04 34000'de Comfort bulduk.18bin istedi,henüz pazarlık yapmadık.Araç çok temiz gördüğüm kadarıyla,hatta tertemiz ilk olarak kapı kollarının içine baktım bariz görünen çizik yoktu.Vites kolu sıfır gibi direksyonda öyle hiçbir deforme yok.

Araç aklımıza yattı fakat 1.3Lpg'li Corolla kullanıyoruz şuan.Fazlasıyla ekonomik,zar zor para yetiştirebildiğimiz bu Focus'un yakıtı ve vergisiyle nasıl başa çıkacağımız ayrı bir konu.Bunları gözardı ettikten sonra aklıma birkaç şey takıldı danışayım dedim.Öncelikle babam arabaya binip çalıştırdığında içeri aldığı sesten şikayet etti.Biraz sesli gibi dedi ama ben devri görmedim sonuçta ilk çalıştığında devir yüksek oluyor.Birde yeni çalıştığı için biraz fazla ses çıkarabilir diye düşündüm fakat yine de düşünmeden edemiyorum.Motor sesini 96 Corolla ile kıyaslayabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.Gönül isterdi ki Ghia olsun ama bunu bile alıp almayacağımız şüpheli,umarım ben de bir Focus kullanıcısı olabilirim en kısa zamanda.Ayrıca sakin bir arkadaş şehiriçi,şehir dışı yakıt tüketimini paylaşabilir mi?(Mümkünse ili unutmayalım,ben Denizli'deyim...)Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 12 Ocak 2009; 21:41:37 >

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.