Şimdi Ara

2007 Ford Focus 1.6 Tdci Trend Cvt Şanzıman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [font="Times New Roman"]Merhaba Arkadaşlar.

    Merhaba arkadaşlar.

    Başlıkta belirttiğim model aracımı mart ayında bir takasa istinaden aldım. O günden bu güne beni yolda bırakmadı. Hal i hazırda hala kullanmaktayım. Yakıt açısından ekonomikliği ve gücünden gayet memnunum.
    Sorunum şu.
    Aracımda aldığım günlerde daha az olan ve şu sıralar iyiden iyiye kendini hissettiren vınlama şeklinde uğultu sesi. Yolda giderken hani geri vitese takarsınız da bir vınlama sesi duyulur işte bu ses aracın çalışması ile başlıyor ve hareket ettikçe artıyor. Durakladığım da ses kesiliyor harekete geçildiğinde yine başlıyor. Tiptronik modda da durum aynı. Geri viteste bu sesi duymuyorsunuz. Rolantide 20 sn kadar sonra yine başlıyor hareket etsem de etmesem de bu ses hep var. Tabi ileri kalkış ve geri kalkışta da vurmalar başladı. Evvelde trafikte giderken sadece durma seviyesine yaklaşınca muhtemelen 1. Vitese geçişte vurma oluyordu. Aldığım günden beri 90 km üzerinde titreme var. Yetkili servis titremenin şanzıman kaynaklı olduğunu söyledi. Hatta daha da artacak dedi.
    Özel ford servisi sesin şanzımandan geldiğini ve yetkili servise götürmem gerektiği sonucuna vardı. Yetkili serviste şanzıman dağılmış dedi. Yetkili servis kronik sorun olduğunu şanzımanın sökülüp otosana gönderileceği ve yetkisiz kişiler şanzımana yağ değişimi ya da tamirat anlamında bir müdahale etmediyse otosan tarafından revize etmek suretiyle yenileneceğini belirtti. (Ücretsiz)Yetkisiz ellerden geçip geçmediğini onlar anlarmış. Aracı perşembe çetaş ford büyükçekmece servisine teslim edeceğim. Teslim etmemi takiben 10 15 gün süresi içinde ikame araç tahsiz edeceklerini ve bir kaç ay sonunda yeni şanzımanın gönderileceğini söylediler.
    Bu süreçten geçmiş sorun yaşamış arkadaşların yada aracımın bu sorunun kaynağının alternatif tespitini yapabilecek birileri var ise beni bu konuda aydınlatabilirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cirakf55 -- 15 Haziran 2017; 10:53:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.