Şimdi Ara

Ford çalışanları dış iskelet kullanmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Dış iskeletler genellikle yürüme güçlüğü çeken bireylerin yürümelerine yardımcı olmak veya askerlerin hareket kabiliyetini artırmak üzere geliştirilse de son dönemde bazı şirketler, çalışanları için yeni dış iskelet modellerini test ediyor. ABD'nin önde gelen otomobil üreticilerinden Ford da bu şirketlerden biri. Geçtiğimiz yıl iki tesiste EksoVest isimli dış iskeleti test etmeye başlayan Ford artık 7 farklı ülkedeki 15 üretim tesisindeki çalışanların EksoVest'i kullanacağını duyurdu.


     

    Ağırlık kaldırmada destek sağlayacak 

    Çalışanların vücudunun üst kısmını kavrayan EksoVest, 1.52 metre uzunluğunda ve 1.93 metre genişliğinde. Kullanıcının her bir koluna 2.26 kg ila 6.9 kg arasında destek sağlayan EksoVest böylece kullanıcıların sürekli olarak tekrarladığı ağırlık kaldırma görevlerini daha kolay bir hale getiriyor. Daha önce gördüğümüz bazı dış iskeletlerdekinin aksine herhangi bir motor barındırmayan EksoVest, sadece yay desteğini kullanıyor.


     

     Ağırlık kaldırma temelli hareketlerin sıkça tekrarlanması sonucunda yorgunluk ve iş kazalarının meydana gelebildiğini belirten Ford, EksoVest ile çalışanların işlerinin kolaylaşacağını ve iş stresinin de azalacağını vurguluyor. Giyilebilir robotik ekipmanlar tasarlayan Ekso Bionics şirketi tarafından geliştirilen EksoVest'in ilerleyen dönemlerde Ford'un diğer üretim tesislerinde de kullanılması bekleniyor. 










  • Elon Musk görmesin redbull + bu iskeletten kullanmaya başlar.

  • "ΕΞΩ" dış.
  • Ford gibi eski bir şirketin bu alanda ilk adımı atması çok manidar, devamıda gelir.

  • sürekli tekrarlanan orta ağırlıkta hareketlerde mavi yakalı çalışanlarda kalıcı sakatlıklar oluyor.ISG açısında çok önemli bir noktaya çözüm çıkarmışlar.yaylı olduğu için de maliyeti aşağı çekmişler.başarılı.
  • artenis kullanıcısına yanıt
    O soruyu soranlara şunu demek lazım günlük hayatta pc veya telefon kullanıyormusun. Bitcoin hakkında soru sorduğuna göre PC kullanan biri ve PC başında mutlaka su, çay veya kahve içmişliği vardır. Kullandığı bilgisayar gavur malı. Yerli diye kullandığı bilgisayarların bile içinde ki tüm parçalar yabancı malı.

    Yani böyle sorular sorarak komik duruma düşüyorlar. Helal mal helal olmayan mal işine girerlerse o işin içinden çıkamazlar. %100 helal mal diye bir şey yok çünkü yediğin ekmeğin bile üretiminde kullanılan buğdayın tohumu yabancı mal.
  • haylaz__ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın o soruyu sorması gayet doğal. Yazdığın yorumun konuyla ve bu başlıkla alakası yok. Şu forumlara adam gibi yorum yazmayı öğrenin artık. Bu konular sizlerin reklamınızı yapacağınız yerler değil.

    İlla bu yorumu yazacaksan git tarih ile alakalı bir konuya yaz veya konu dışı bölümüne başlık aç orada yaz. Kısaca sanane diyemezsin. Boşuna başlıkta yorum kirliğine yol açıyorsun.

    Tarihle ilgili veya Fatih Sultan Mehmet ile ilgili bir konuya gelip birinin futbolla veya bir araba markasıyla alakalı yorum yazması senin hoşuna gider mi bir düşün ondan sonra ne demek istediğimi anlayacaksın. Ha anlamazsan da o zaman yazık derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 9 Ağustos 2018; 11:39:11 >
  • Çok doğru kişileri bloklamışım yahu, her konuda bunlar sorun çıkartıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haylaz__

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Tartışmayı (kavga değil bunu parantez içinde açıklıyorum çünkü anlaşıy ve toplumda görgülü konuşma sonun var yorumlarında bariz) bilmeyen biri olarak teşhis edildiğin için seni muhatap alıp açıklama yapıyor ama sen alalade ve külhanbeyi kıvamında kaçamak cevaplar veriyorsun bu ayıp denilebilecek bir durumdur. Lütfen topluluk edep ve öğretilerine uyalım efenim sevgiler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.