Şimdi Ara

For döngüsü şartında NULL kontrolü - C#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk başta normal null şeklinde yazıp denedim herhangi bir sıkıntı yoktu ancak o null değeri ile "\0" aynı şeyler değilmişçesine şart sağlanmadı. Yani benim dizimin içinde "\0" değerleri var ancak null yazsam es geçiyor "\0" değeri ile kontrol yapınca da hata veriyor. Nasıl çözebilirim bu durumu?

For döngüsü şartında NULL kontrolü - C#

Tamam arkadaşlar şimdi gördüm hatamı ancak null ve '\0' değerleri hala birbiriyle aynı şey değilmiş gibi duruyor, bu kısmı anlatırsanız sevinirim.

Ek olarak aynı hata mesajı ile başka arkadaş da karşılaşırsa diye etiket olarak kalsın burada.

Operator '!=' cannot be applied to operands of type 'bool' and 'char'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 29 Haziran 2014; 16:09:16 >

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Şimdi birkaç hata gördüm ama ne yapmaya çalıştığını tam bilmediğim için emin değilim tam:

1--> i < main_stone şimdi bu ifadede main_stone bir char arrayı yani o karşılaştırmada charın ASCII değeriyle i yi karşılaştırır.

2--> for döngüsünde birden fazla koşul o şekilde kullanılmaz, hatayı bu yüzden alıyorsun büyük ihtimalle, şöyle yaparsan çalışması lazım:

for(int i =0; ( i < main_stone) && ( main_stone != '\0'); i++){

....

}

olmazsa şunu denersin:

for(int i =0; ( i < main_stone) && ( !main_stone.equals('\0'); i++){

....

}

3--> bana döngünün mantığında yanlışlık var gibi geldi ama dediğim gibi kodladığın programın işleyişini bilmediğimden doğruda olabilir.Eğer isteiğin sonuçları alıyorsan sorun yok...

• CatchFire kullanıcısına yanıt
    O problemi hallettim, sebebi dediğin gibi iki farklı koşul ifadesini yanlışlıkla tek seferde yazmam. Editlemiştim zaten. Ancak hala Null değeri ile '\0' değeri aynı değil gibi davranıyor dolayısıyla '\0' değerini kullanıyorum, teşekkürler. 1. maddedeki bilgi için de teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.