dogru hocam simdi aklıma geldi öyleydi. bu arada senin focus hakkında yorumlarının bir çogunu okudum. bence forumun focus experisin hocam. bulabilirsem 2002-2003 gibi bir ghia hayırlısı ile alacagım inş. karar verdim. sagol.
quote:
Orjinalden alıntı: romwar dogru hocam simdi aklıma geldi öyleydi. bu arada senin focus hakkında yorumlarının bir çogunu okudum. bence forumun focus experisin hocam. bulabilirsem 2002-2003 gibi bir ghia hayırlısı ile alacagım inş. karar verdim. sagol.
Estağfurullah... Şimdiden hayırlı olsun diyelim... Benim tavsiyemde ghia'dır...
Ben de düşük model ghia yerine yüksek model ambient ya da comfort tavsiye ederim..Alabiliyorsanız yüksek model ghia alın tabi..
quote:
Orjinalden alıntı: x15
Ben de düşük model ghia yerine yüksek model ambient ya da comfort tavsiye ederim..Alabiliyorsanız yüksek model ghia alın tabi..
evet hocam haklısın. 2003 model bi ghia ile 2003 model ambiante arasında 1.500-2000 ytl civarında oynama var. cd calar celik jant cd calar etkili tabi bunda. ancak comfort konusunda çok bilgisizim. comfort ambiante ile ghia arası bi model galiba. bilgin var mı açıklasan biraz. biraz da onu araştırayım. 1 hafta içinde almam lazım fikirlere açığım. burası çok yararlı oldu bi arkadaşla burası sayesinde bağlantıya bile geçtim sagol simdiden
quote:
Orjinalden alıntı: romwar
quote:
evet hocam haklısın. 2003 model bi ghia ile 2003 model ambiante arasında 1.500-2000 ytl civarında oynama var. cd calar celik jant cd calar etkili tabi bunda. ancak comfort konusunda çok bilgisizim. comfort ambiante ile ghia arası bi model galiba. bilgin var mı açıklasan biraz. biraz da onu araştırayım. 1 hafta içinde almam lazım fikirlere açığım. burası çok yararlı oldu bi arkadaşla burası sayesinde bağlantıya bile geçtim sagol simdiden
ben olsam ghia dan şaşmam...satarkende rahat satarsın.... aynı kasa ise.. yüksek model alıp ambiante almaya değmez..
Arkadaşım 99-2001 arası focusların Ambiante Gp ve Ghia lar arasında çok fark yok. Ama 2002 sonrası Ghialarda byaya fark var. Bazı arkadaşlar yolda görürsün üzülürsün demiş. Ghia nın ambiante Gp lerden farkı sadece Jantları ve arka kapı camlarının elektirikli olması. Bazılarında ise bej döşeme ile elektirikli sürücü koltuğudur. Hatta 2000 ve aşağısı Ghialar da 2 hava yastığı varken Amb. 2001 Ambiante Gp lerde 4 hava yastığı vardır. Eğer 20 bin üzeri para çıkara bilirsen 2004-2005 üstü Ghia tavsiye ederim. 3 bin fazla ver 2004-2005 almanı tavsiye ederim.
Düşük model düşünüyorsan Benim aracım satlık çok temiz bütün bakımlarını yaptırdım. Düşünürsen uygun fiyat yaparım. İlan İmzamda Mevcuttur.
İyi Geceler Dilerim.
quote:
Orjinalden alıntı: karaaagac
Arkadaşım 99-2001 arası focusların Ambiante Gp ve Ghia lar arasında çok fark yok. Ama 2002 sonrası Ghialarda byaya fark var. Bazı arkadaşlar yolda görürsün üzülürsün demiş. Ghia nın ambiante Gp lerden farkı sadece Jantları ve arka kapı camlarının elektirikli olması. Bazılarında ise bej döşeme ile elektirikli sürücü koltuğudur. Hatta 2000 ve aşağısı Ghialar da 2 hava yastığı varken Amb. 2001 Ambiante Gp lerde 4 hava yastığı vardır. Eğer 20 bin üzeri para çıkara bilirsen 2004-2005 üstü Ghia tavsiye ederim. 3 bin fazla ver 2004-2005 almanı tavsiye ederim.
Düşük model düşünüyorsan Benim aracım satlık çok temiz bütün bakımlarını yaptırdım. Düşünürsen uygun fiyat yaparım. İlan İmzamda Mevcuttur.
İyi Geceler Dilerim.
sagol dostum ancak başka bir arkadaşın arabasına bakıyorum 2002 ve üstü düşünüyorum bakalım artık nasip ne olacak
quote:
quote:
2003 ambient yok..Ambient serisi 2002 de bitti..Bu seri en baz donanımı ifade ediyor ancak bunların güvenlik paketli olanları var, gp diye geçer bunlar da abs ve en az 2 hava yastığı bulunuyor..Comfort 2002 den itibaren sunulmaya başladı..Bunlarında ambientlardan pek bir farkı yok..
2002 de focus makyaj gördü..2002 model olan focusların bir kısmı makyajsızdır..2001 dahil ghialarda yol bilgisayarı, cd ve otomatik klima yok..4 hava yastığı sis farı kadife döşeme maun kaplama 190/60/r15 lastik krom kaplamalar kol dayaması ve çelik jant var..
Ben 2002 ghia alacağıma yaklasık 600 ytl daha az vererek 2004 comfort aldım..Comfortlar makyajlı kasanın baz donanımı oluyor..2004 comfortlarda abs-ebd standart..Bazılarında 2 cam bazılarında 4 cam otomatik oluyor..Yine kimileri 2 airbagli kimileri 4 airbagli oluyor..Lastikler 185/65/r14 çelik jant yok..2002-2003 comfort alacaksan bunlarda abs standart değil..Bu yuzden GP li olmasına dikkat et..
Bir de ghia- comfort arası olan collection modeli var..Bunlarda comforta ek olarak sis farı ve çelik jant var..
İlle ghia diyorsan bütçene göre 2002 olanlarına yoğunlaş derim..Bunların donanımı fazla..Eğer İstanbuldaysan fiyat daha düşük olacağından temiz bir 2002 ghiayı 18500 e rahat bulabilirsin..Eğer model yüksek olsun km daha düşük olsun dersen aynı paraya 2004 ya da 2005 comfortta alabilirsin..Yahut 19-19500 a 2004 collection..
99/2002 arası 1.6 Ghia larda sis farı yok hatta bazı 2002 lerde de yol bilgisiyarı ve sis farı yok. Kadife döşeme ve bej renkli döşemede her Ghia da yok. Ben bu focusların donanımını anlayamadım. Herhalde sıfır alınırken şu şu olsun diye yazdırıyorlar ona göre çıkıyor. Geçenlerde pazarda bir 2005 Comfort gördüm araba da yol bilgisarı vardı. Arkadaşıma 2005 başka bir comfort aldık benim 2001 Anbiante Gp ondan daha dolu onun sadece arka camları otomatik ama hava yastıkları falan daha azdı. Yani hiç belli olmuyor hangi modelde ne ne olduğu. Ayrıca makyajlı olanlar eskilere göre biraz daha değişik gibi geldi. Direksiyonları sanki elime daha ince, ön göğüs plastiği daha farklı en önemlisi bizim arkadaşın 2005 focus benim 2001 focus kadar seri ve hızlı değildi. Motorda bir değişiklik var mı bilmiyorum ama benim 2001 daha hızlı ve daha iyi çekiyor. Aracı bilgisayarda kontrol ettirdik bütün bakımları tamamdı hatta araç 30 bin de idi.
İyi Geceler Dilerim.
Evet modellerde belli bir standart yok sipariş üzerine üretilmiş gibi hepsi..Örneğin benim gördüğüm bir ghia da krom vites topuzu varken göğüste maun kaplama yoktu..Kadife döşemede olmayabiliyor her ghia da..2001 öncesi ghialarda gövde rengi yan çıtalar yok dış kapı kolları da krom kaplama değil..Yalnız bu modellerde sis farı standart diye biliyorum ben..
eski kasa ile yeni kasa arasında performans farkı var mı bilmiyorum ancak ağırlık farkı varsa belki olabilir..Yoksa motor ve teknik veriler aynı..Arabam.com daki test sonuçlarına baktığımız zaman da yeni kasa daha performanslı görünüyor..
2002 öncesi Ghia larda sis farı ve yol bilgisayarı yok sadece 2.0 motorlu 2002 öncesi ghia larda sis farı ve yol bilgisayarı standart hatta bazı 1.6 2002 ghia larda da sis farı ve yol bilgisayarı yok. Yani 2002 öncesi 1.6 ghialarda sis farı ancak kendin taktırmıssan vardır.
quote:
quote:
quote:
2003 ambient yok..Ambient serisi 2002 de bitti..Bu seri en baz donanımı ifade ediyor ancak bunların güvenlik paketli olanları var, gp diye geçer bunlar da abs ve en az 2 hava yastığı bulunuyor..Comfort 2002 den itibaren sunulmaya başladı..Bunlarında ambientlardan pek bir farkı yok..
2002 de focus makyaj gördü..2002 model olan focusların bir kısmı makyajsızdır..2001 dahil ghialarda yol bilgisayarı, cd ve otomatik klima yok..4 hava yastığı sis farı kadife döşeme maun kaplama 190/60/r15 lastik krom kaplamalar kol dayaması ve çelik jant var..
Ben 2002 ghia alacağıma yaklasık 600 ytl daha az vererek 2004 comfort aldım..Comfortlar makyajlı kasanın baz donanımı oluyor..2004 comfortlarda abs-ebd standart..Bazılarında 2 cam bazılarında 4 cam otomatik oluyor..Yine kimileri 2 airbagli kimileri 4 airbagli oluyor..Lastikler 185/65/r14 çelik jant yok..2002-2003 comfort alacaksan bunlarda abs standart değil..Bu yuzden GP li olmasına dikkat et..
Bir de ghia- comfort arası olan collection modeli var..Bunlarda comforta ek olarak sis farı ve çelik jant var..
İlle ghia diyorsan bütçene göre 2002 olanlarına yoğunlaş derim..Bunların donanımı fazla..Eğer İstanbuldaysan fiyat daha düşük olacağından temiz bir 2002 ghiayı 18500 e rahat bulabilirsin..Eğer model yüksek olsun km daha düşük olsun dersen aynı paraya 2004 ya da 2005 comfortta alabilirsin..Yahut 19-19500 a 2004 collection..
istanbuldan 18 e 2004 comfort mu aldın dostum. comfortu düşünmeye başladım ben de verdigin bilgilerden sonra. yüksek model düşük km mantıklı geldi bana da
Bende de 2004 comfort var. O fiyata temiz ve az km.li 2004 comfort bulabilir misin bilmem? Bulursan iyice bir baktır. Bana şu an kafadan 20 bin veren var ben satmıyorum. Aracımdan memnunum çünkü.
quote:
istanbuldan 18 e 2004 comfort mu aldın dostum. comfortu düşünmeye başladım ben de verdigin bilgilerden sonra. yüksek model düşük km mantıklı geldi bana da
Hayır ben Ankara'dan aldım..Yaklaşık 19 bin ytl ye, temiz ve boyasız..Tabii kışın piyasa tam ölüyken almıştım ve aslında normal bir rakam..Şimdi de piyasa canlı değil..İstanbul'da fiyatlar bin ytl daha ucuz ve genelde istenen fiyatların hemen hemen bin ytl ye kadar pazarlık payı vardır..
güzel araba hb olsa hiç düşünmezdim ama hb daha çok hoşuma gidiyor. teşekkürler linkler ve açıklamalar için. 1000 ytl pazarlık ihtimalinin olması doğru gerçekten öyle.
hb güzel tercih benim seçimim de hb oldu ama bulması biraz daha zor kolay gelsin..
plakası kapalı olan ilanlara dikkat edin
quote:
Orjinalden alıntı: fcs44
ben de onu merak ediyorum neden plaka kapanır ? bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?
aracın borcu oluyo yada şirket adına felan oluyor geçmişte büyük kazalar felan yaptıysa plaka dan çıkabiliyor. ben arabamı alırken plakayı sigortacı arkadaşıma sorgulattım neyi var neyi yok çıkarttı.tabi bütün plakası kapalı olan ilanlar için gecerli degil bu söylediklerim...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: fcs44
ben de onu merak ediyorum neden plaka kapanır ? bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?
Ya kötü niyetli kişilerden korunmak için ya da köyü niyetli olunduğu için kapatılıyor... Artık plakalardar tüm araç geçmişi görülebiliyor...