Focus ile Cruze arasında kaldım? Hangisini öneriyorsunuz? Kullanıcıların yorumları daha önem arz eder. Vebal altında kalmayacak şekilde yönlendiriseniz sevinirim. %70 ihtimalle benzin/lpg olarak düşünüyorum. %30 da olsa dizel alabilirim.
ikisinide test ettim cruze güvenlik unsurlarıyla focusta ataklığıyla beni tavladı. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Güvenlik olarak Cruze çok iyi ama Focus da çok iyidir.
Cruze da işçilik-malzeme kalitesi iyi değil, Ford daha iyi ama o da çok iyi değil.
Focus performans-tüketim bakımından daha iyidir.
Focus'un ikinci eli daha iyidir.
Cruze'da ESP standart, Focus da opsiyonel ama zoe geliyomuş sanırım TR'ye.
Focus Titanium'da Cruise Control, Far-silecek sensörü, kararan dikiz aynası gibi özellikler standart, Cruze'da varmı bilmiyorum.
Titanium Focus ile Cruze LS arasındaki fiyat farkı 1-3 bin TL kadarsa ben Focus alırdım ama fark 5 bin TL ve üzeriyse Cruze'u tercih ederdim sanırım.
Kesinlikle Focus derim ben arkadaşım, hem performans-yakıt, hem sürüş-güvenlik, hem yedekparça-servis, hem konfor-donanım hem de ikinci el piyasası olarak Focus Cruze'dan daha iyidir. Eğer %30 luk bir ihtimalle de olsa dizel düşünüyorsan kesinlikle dizel öneririm, performans açısından hiç bir eksiği yok artı olarak yarı yarıya yakıt ekonomisi yaparsın. Benzinin ve dizelin fiyatını ve km başına tüketimi düşününce ben dizeli tavsiye ederim. barisozyurt'un da belirttiği gibi Focus'ta ESP yok fakat bazı modeller özel olarak getirtiliyor ESP'li şekilde fakat ülkemizdeki yolları ve trafik durumunu düşünürsen zaten ESP'yi yeterli seviyede kullanabileceğin ortam da yok. Diğer donanımlar olarak Focus daha üstün, zaten bir üst segmentteki Avensis, Laguna, Mondeo, Accord, Passat gibi araçlara referans kabul ediliyor. Karar yine de senin fakat bir Focus kullanıcısı olarak ben sana Focus al derim.
Haklısınız huyu suyu belli olmayan bir kore arabasıyla niye riske gireceğim. Amerikan arabasının servisi, parçası kafam ağrımaz. Bakımla uğraşmak istemediğim, birde full olması için benzinli istiyorum. Ama şöyle bir duyum aldım focus ve cruze sınıfının en çok yakan arabasıymış. Sizce de öyle mi? Benzinli bile kullanırım ama altımdaki focus'un mercedesten çok harcamış olmasıda beni rahatsız eder. Test sürüşü yaptığım beyaz şirket arabası gibiydi, biraz yüksek donanim alsam, rengi değiştirsem o havası gider dimi? Şuanda linea ve focus içinde kaldım. Ford kalitesi tartışılmaz %99 alacağım ford olacak.
aklındaki araba eger focus yada cruze dışında bisey olacaksa hyundai i30 ayda opel astra öneririm. gelelim focus cruze karşılaştırmasına . focus un da cruze da benzinlileri sizi üzer yakıt tüketimleri ciddi cebe zarar. kasa saglamlığı acısından focus daha üstündür, motoru kendisini ispatlamıştır, sağlamlık yönünden özellikle ön alt takım olarak daha üstündür, yaygın servis ağı mevcuttur, parça sıkıntısı bekleme süresi kısadır, ikinci eli cruze göre daha iyidir son olarak iç malzeme kalitesi daha başarılır iyidir demiyorum bak :)
ikisininde yakıtı fazla servis ağının yaygınlığı konusuna gelince opelin servis ağı nekadar yaygınsa cruze un servis ağı da okadar yaygın çünkü servisleri ortak... cruze un hangi donanımına bakıyorsunuz bilmiyorum ama plus paketlsi focus titaniumla eşittir tek fark cruze da CC YOK focusta ise ESP VE TCS YOK senin gibi bende 2si arasında kalmıştım aralıkta hatta toyotada düşünmüştüm nasip cruze muş ...ayrıca cruze da opel motoru vardır ecotec malzeme kalitesi neye göre düşük buldunuz anlamıyorum gayet hoş ve kaliteli duruyor ...cruze plus paketli olanını 36 37 bine alırsınız rahat focus titanium nekadar bilmiyorum...bence linea yı hiç düşünmeyin derim
Cruze sanki passat gibi, ne bileyim laguna gibi üst sınıf duruyor. Focus bildiğin focus. Ne bileyim ucuz volkswagen polo ile pahalı hyundai genesis gibi duruyorlar. Cruze focus'tan kat kat kalite ama hyundai gibi diğeri ise buram buram kalite kokan düşük volkswagen gibi. Ben kalite istiyorum focus gibi araba istiyorum cruze gibi. Bu arada çünkü cruze gibi arabaya neden 1,6 motor konulur ki? Bu kadar yanlış bir politika olmaz ki. Araba can çekişiyor
Bu arada çünkü cruze gibi arabaya neden 1,6 motor konulur ki? Bu kadar yanlış bir politika olmaz ki. Araba can çekişiyor
Devletimizin uyguladığı yüksek vergi politikaları nedeni ile en çok rağbet gören motor hacmi 1,6 ve daha alt gruplar. Belki gün gelir Insignia'da bulunan 180hp'lik 1.6 turbo motoru kullanırlar. Ozaman keyifli olur ama Opel satışını bozmamak için bir müddet izin vermez sanırım.
Saygılarımla.
motor konusunda haklısınız maalesef ülkemizdeki vergi politikalrı yüzünden 1.8 benzinli ve 2.0 dizel 150 beygir cruze dan mahrum kalıyoruz ..yalnız bazı arkdaşlar 3000 km den sonra performans değişikliği olduğunu söylüyorlar .aslında bu tamamen yazılımla ilgili birşey sanırım egzoz gazı emisyon oranları yüzünden.yoksa 113 hp 153nm torkluk arac böyle olmaz.cruze görünüş olarak çok etkileyici içi olsun dışı olsun insanlar geçerken arabaya illki bakıyorlar ama görünüş için de araç alınmaz. cruze un 2. eli muamma çünkü çok yeni bir model focus ise 3.kasaya geçmek üzere (2011 de olabilir). tercih sizin..ben tercihimi cruze dan yana kullandım sırf esp ve tcs yüzünden çünkü ileride bu donanımlar standart olacak ve satarken elinişzde koz olur 2006 da abs li 2 airbag li getz almıştım satarken alıcıların sorduğu şeylerden biri de abs varmı oldu.biliyorsunuz şuan hemen hemen bütün araçlarda abs standart ..focus un yol tutuşu sınıfındakilere göre daha iyidir ama esp li ve espsiz araçların videolarını izlemenizi tavsiye ederim aslında nekadr gerekli bir donanım olduğunu anlarsınız
dediğim gibi passatlarda bile 1.4 motor kullanılıyor. bu arabadaki 1,6 çok ayıp ya.
BUNU BEKLEMENİ tavsiye ederim bu ne ya dehşetül vahşet olmuş ulee bunu seneye piyasaya sürerlerse kafayı yerim ben sonunda focus hb nin arkayı düzeltmişler
üstadım çok para isterler ona. Megane III'ü çok istiyordum (gerçi o zaman param yoktu) gelince üzüldüm çok para istediler bomboş arabaya. Ben aslında ne yalan söyleyeyim Chery'nin jip'ini istiyorum. Hayatımda hiç jip kullanmadımda sahibide olmadım. Memur değilim ama memur gibi aklım arabamda olmasın istiyorum. ILTERIS45 sen cruze ls mt kullanıyorsun. Ben aile hayatı olan biriyim. Bana kalsa alacağım hyundai accent era ama eşim 4 aylık hamile. Çocuğumu ve eşimi güvenle taşımak istiyorum. Airbag, abs, koruma barları çok önemli benim için. Lüks şatafat peşinde değilim. Dişimle tırnağımla kazandığım paramla araba almak istiyorum. Dünyanın en pahalı arabasını alıp en pahalı yakıtla gezmek istemem (malesef ülkemde böyle). Sokağa atılacak paramda, ucuz canımda yok. Bir miktar birikimimiz var, bir miktarda kredi çekeceğim. Alacağım araba 35, 36 geçmesin. Gocunmam güvenilir olduğuna emin olsam logan yada sandero bile alırım. Bir far motoru için 300 - 400 veremem.
Cruze güzel araba.Çok beğeniyordum.Alacaktımda.Testinden sonra vazgeçtim.Ağır geldi bana araba.Gittim 2. alternatifim focus benzinli titanyum aldım. Hafif çıtırtısı var :) Ama kendimi güvende hiisettiğim bir araba.Birde focus alacaksanız trend felanla uğraşmayın.3 bin fazla kredi çekin titanyum alın. Trend alan bir çok kişiden duydum bu cümleyi "keşke en başta titanyum alsaydım"
zaten dediğim gibi madem paraya kıyacağım sade araba almam. bu arada i30da şekil olarak küçük kibar taze ama bekar değilim artık. O yüzden ford focus ve cruze arasında kaldım. büyük araba sağlamdır.
sen de ben gibisin desene .allah bağışlasın . ben de bagaj olayından dolayı değiştirdim arabayı malum bebek olunca arabasıydı pusetiydi derken birsürü eşya oluyor..güvenlik konusuna gelince cruze sınıfının rekor puanını aldı euro ncap testlerinden yani güvenlik konusunda sıkıntısı yok ama focusunda yoktur. bütcene uygun olanını seçmen en güzeli bence ama 35-36 ya focus titanium alınamaz heralde..tüm cruzelarda güvenlik donanımı aynı plus ile baz model arasında güvenlik donanımı açısından fark yok sadece far sensorleri kararan dikiz aynaları elektronik iklim kontrollü klima ve grafik ekran gibi farklar var ben o yüzden ls aldım ve aralıkta baya indirim vardı 33500 e aldım metalik renklisini suan da 34 e alınabilir ls donanımlı cruze.düşük fiyat ve güvenlik benim için 1. sıradaydı ve tercihimi cruzedan yana kullandım
aralıkda benzinli titanyum sedan,metalik 36 bine satıldı. Şimdi listede 39 bin görünüyor bu araba ama bastır aynı paraya alırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: muratcool
Cruze sanki passat gibi, ne bileyim laguna gibi üst sınıf duruyor. Focus bildiğin focus. Ne bileyim ucuz volkswagen polo ile pahalı hyundai genesis gibi duruyorlar. Cruze focus'tan kat kat kalite ama hyundai gibi diğeri ise buram buram kalite kokan düşük volkswagen gibi. Ben kalite istiyorum focus gibi araba istiyorum cruze gibi. Bu arada çünkü cruze gibi arabaya neden 1,6 motor konulur ki? Bu kadar yanlış bir politika olmaz ki. Araba can çekişiyor
hyundai genesis gibimi, hyundai genesis hayalimdeki araçlardan biri, buaraçlarla isminin yanyana anılması bile mümkün değil. 200 milyarlık araç, Antalyada tanıtım amaçlı getirmişler orada gördüm mükemmel bir araç, çok lüks tü logosu mercedes olsa 400 milyardan aşağı satılmaz o araç.
Focus Titanium 5 Kapılı 1.6 benzinli 115 beygirliği 36,400 olur diyorlar nasıl sizce fiyat?
quote:
Focus Titanium 5 Kapılı 1.6 benzinli 115 beygirliği 36,400 olur diyorlar nasıl sizce fiyat?
İyi bence. Ucuz diye nam salan Cruze LS de pazarlık olmadan 36.000 civarı diye biliyorum.
Arkadaşım 3 yıl aralıksız Focus TDCI kullandıktan sonra Cruze'a geçtim. Sana bu konuda en faydalı olacak kişiyimdir. Focus dizel almaya niyet edersen ki fiyatı yüksek, gidişi, yakışı süper. Bununla beraber gürültülü bir araba. Benzinli alıp LPG takacağım dersen hiç düşünme git Cruze al derim ben sana. Rahatlığı, sessizliği ve güvenlik donanımı ile Focus'tan çok daha iyi. Yukarıda Kore malı gibi tabirler kullanılmış fakat bu araç Kore malı değil, Avrupa'da Astra ile aynı fabrikada üretiliyor. Kullanılan motor ilk dönem Insignia'larda şu an ise yeni Astra'da kullanılan motor ile birebir aynı. 1 ayda 5.000 km yaptım, yakıtı hariç sıkıntım yok. Aldığım araçlardan birine LPG takıldı, daha yeni motor olmasına rağmen 190 kuruşa indi yakıtı. Benden bu kadar. Sorun olursa seve seve cevaplarım.