Şimdi Ara

focus kumandalı anahtarım bozuldu:(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anahtar kapılara kumanda etmiyordu. Servise gittim pili bitmiş dedi. Bugün yeni pil aldım yine kumanda çalışmadı. Tekrar servise gittim o da baktı ve kumandanın bozulduğunu söyledi. Elektrikçiye de kumandayı gösterdim ama bişey yapamadı. Kumandalı anahtarı servisten yaptır dediler. En az 300 YTL isteyeceklerini söylediler. Zaten benim sol kapı kilidinde de sorun vardı. Yani şoför mahallinden kapıyı manuel olarak açtığım veya kilitlediğim zaman diğer kapılar kilitlenmiyor ve açılmıyor. Bu şekilde ben bu anahtarı nasıl kullanacağım?
    Sol kapı kilidini değiştirmek de bayağı tuzlu olur. Arabaya alarm taktırıp onun kumandası ile kapıları kumanda etmeyi düşünüyorum. Sizin önerileriniz nedir?

• 300 Ytl masraftan kaçarken arabadan olmayın.....
  • İstersen 60-70 Ytl ye ayrı bir alarm taktıronun kumandasından kitler açarsın öbürünüde sadece kontak olarak kullanırsın. Ama ben orijanilini yaptırmandan yanayım. 300 Ytl biraz pahalı geldi. Konya ford servisinde kumandalı anahtarı 180 Ytl demişlerdi.Sonuçta sana yeni kontak kodlamayacaklar sadece yeni kumanda yapacaklar. Anahtarcılara da bakmanı tavisiye ederim 140- falan kumandalı anahtar kodluyor. Ayrıca iyi bir elektronikçiye göster yapmaları lazım.

İyi Geceler Dilerim...
  • hocam ben sana başka bi tüyo vereyim-bazılarına biraz üçkağıtçıca glebilir ama.eğer kaskon varsa git karakola zabıt tuttur,pazarda alıs veriş yaparken-veya otobusteyken aracımın anahtarı çalınmıs dıye.fark etmedım de-taa eve gitiğimde fark ettim.zabtı tuttur sonra o zabırla kaskona git.arabanın kumandasız olan anahtarını da yanında gotur,diğerini(kumandalıyı) çaldılar de.ücretsiz hem immobilizerini değiştirsinler-hemde anahtarlarını.kumandan da çalışmış olur.bu işe yarar mı diye sorma-daha 20 gün önce ben yaptırdım.toplamda 420 ytl hesap cıkardı servis-ama bir kuruş para vermedim tabii
  • abi kaskom yok, geçen sene vardı, aracın yedek anahtarı yoktu. onun için bile sahtekarlığa başvurmadım. Bi yerden çıkar.
    Kapı kilidinin tamirini araştıracağım. Ya da kumandalı anahtarın yedeğini yaptıracağım ve manuel kullanacağım. Kumanda çalışmadığına göre büyük ihtimalle immobilizer de devre dışıdır. Yani anahtar sıradan bir anahtar olmuş. Haksız mıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HayatBoş

abi kaskom yok, geçen sene vardı, aracın yedek anahtarı yoktu. onun için bile sahtekarlığa başvurmadım. Bi yerden çıkar.
    Kapı kilidinin tamirini araştıracağım. Ya da kumandalı anahtarın yedeğini yaptıracağım ve manuel kullanacağım. Kumanda çalışmadığına göre büyük ihtimalle immobilizer de devre dışıdır. Yani anahtar sıradan bir anahtar olmuş. Haksız mıyım?

Hocam sahtekarlık değilki bu-ben arabayı ikinci el aldım ve bana satan adam yedek anahtarı kaybettiğini söyledi.Benim de bi sigortacı arkadas vardı-kayıp desen bile kasko karsılar ücretsiz anahtarını dedi,ama sen işini saglama almak için çalındı zabtı tuttur.Sonuçta bu kaskonun kazasızlık indiriminden düşmeden sana sagladıgı ücretsiz bi hizmet.Ben her yıl kaskoya kazasız belasız kullanımlarımda bile bi dunya prim ödüyosam bu hizmet benim hakkımdır-sahtekarlık değildir.

• Hocam bide frklı şeylerden bahsediyoruz biz sanırım,senin arabanın kumanda sistemi bozulmuş anladıgım kadarıyla,ben "kumandalı anahtarın" bozulmuş gibi algıladığım için buna yonlendırıyorum seni.Yoksa bu hizmetten sen yararlanamazsın galiba çünkü kaskoda hizmetin adı kayıp-çalıntı anahtar değişikliği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.