Şimdi Ara

focus comfort 2010 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
13.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haftasonu seyir halindeyken tek şeritli bir yolda ön cama küçük bir mıcır parçası geldi.mercimek büyüklüğünde bir çatlama oldu. Ne yapmam gerekir?
  • Arkadaşlar arabalarınız hayırlı olsun. Forumu baştan sona okudum. Alan arkadaşlar genelde memmun. Anlaşılan fiyat performansı en iyi araba diyebiliriz.

Ben öğretmen indirimiyle HB için 28.800 fiyat aldım. Kısmet olursa sipariş vermeyi düşünüyorum. Aldıktan sonrada 1 ay arabayı kullanıp LPG taktırmayı planlıyorum. Yani araba LPG kiti ile 30 bin gibi olacak bu da süper bir fiyat.

Doğrusu 2005-2006 Avensis veya C sınıfı bir araba istiyordum. Ancak Avensislerde 100 bini aşmış arabalar bile 30 bin tl. Diğerlerinde ise 25 civarı ancak temiz bir araba almak mümkün. 25 bin lira 6 yaşında (artık 2011 lerin satıldğı düşünülürse) araba almak yerine 4 bin lira fazla verip 2011 model almak daha akla yatkın geliyor.

Bakalım hayırlısı...
  • hayırlı bayramlar.
  • Merhaba arkadaşlar, bende geçen hafta ford focus 1,6 100hp otomatik, fırtına grisi aracımı teslim aldım, eski aracım 2009 opel corsa 1.2 essentia idi, aslında opelden çok memnundum ancak uzun zamandır otomatik araç alma derdimiz vardı hanımdan ötürü , fiyat açısından iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum, ancak yakıt tüketimi tabiki biraz yüksek heleki eski aracıma kıyasla , bu haftasonu 1.5 saatlik bir yola gittim bayram dolayısıyla, cruise kontrol ile sürati 90 a sabitleyip uzunca bir müddet gitme şansım oldu yakıt tüketimi 7,5 lere kadar düştü, sanırım motor parçaları biraz birbirine alışınca bu rakam biraz daha aşağılara iner, şehiriçinde ise şuanda 10 - 10.5 civarında yakıyor. Ancak sürüş keyfi mükemmel, yol tutuşu harika.. şimdilik paylaşacaklarım bunlar, tecrübe ettikçe yazmaya devam edeceğim. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pamfilya45 -- 18 Kasım 2010; 9:36:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pamfilya45

Merhaba arkadaşlar, bende geçen hafta ford focus 1,6 100hp otomatik, fırtına grisi aracımı teslim aldım, eski aracım 2009 opel corsa 1.2 essentia idi, aslında opelden çok memnundum ancak uzun zamandır otomatik araç alma derdimiz vardı hanımdan ötürü , fiyat açısından iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum, ancak yakıt tüketimi tabiki biraz yüksek heleki eski aracıma kıyasla , bu haftasonu 1.5 saatlik bir yola gittim bayram dolayısıyla, cruise kontrol ile sürati 90 a sabitleyip uzunca bir müddet gitme şansım oldu yakıt tüketimi 7,5 lere kadar düştü, sanırım motor parçaları biraz birbirine alışınca bu rakam biraz daha aşağılara iner, şehiriçinde ise şuanda 10 - 10.5 civarında yakıyor. Ancak sürüş keyfi mükemmel, yol tutuşu harika.. şimdilik paylaşacaklarım bunlar, tecrübe ettikçe yazmaya devam edeceğim. Saygılar...

Aracınız hayırlı olsun.

Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. Gerçi ben manuel vites alacağım ama yine de çok faydalı olacaktır. Bu arada aracın iç hacmi, yol sesi ...vs yönünden durumunda yazarsanız faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

Haftasonu seyir halindeyken tek şeritli bir yolda ön cama küçük bir mıcır parçası geldi.mercimek büyüklüğünde bir çatlama oldu. Ne yapmam gerekir?

börteçine kardeş çok geçmiş olsun...Allah daha büyük kazalardan sakınsın herkesi!!! servise git diyecem sana bi baktır bakalım!!!benim camda 2 tane taş geldiydi iz kaldı ölece duruyor...ama çatlama olmadı!!!Allah beterinden saklasın!!!
    bu arada yeni arac alan arkadaşlar hayırlı olsun arclarınız...kazasız sürüşler...güzel araba aldınız merak etmeyin...bunu sizde yaşayacaksınız!!!
  • hocam benzin tüketimi filan pek düşmez!!!aşağı yukarı o rakamlarda oalcaktır...ukalalık etmek istemem ama arac km yapınca tüketim filan düşmez...çok az bi oynama olur o kadar...yani bugüne kadar ben hiç rastlamadım...bu benzin fiyatlarına insanın belini büküyor ama çok km yapmayınca benzinli herzaman makuldur!!!
  • Teşekkür ederim üstad. Allah kazadan beladan korusun. Baktıracaz ama yan sanayi bir şey mi taktırsam kaskoyu deldirmesem diyorum.
  • börtecine kardeş...!!!catlak çok büyük değilse değiştirme hemen...yapıştırma filan var onu dene...nazarlığın olsun...tekrara geçmiş olsun
    bu arada arka cama takmatik güneşlik aldım hepsi buradadan...süper oldu...gerçekten çok şık duruyor...orjinal gibi..delme çakma yok...yaylı arka tarafa geriyosun...perde acılıp kapanabiliyor gayet şık ve kullanışlı...tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

bu da perdenin linki
    http://www.hepsiburada.com/liste/productdetails.aspx?categoryid=264131&productid=otm401122&SKU=OTM401122-110

Teşekkürler üstad,
    Ben de oval biçimde siyah perde aldım.kenarı telli olanından. cama tutturacaklarla monte ettim ama tam istediğim gibi olmadı.
    Bu linkteki perde 0 403 lerin önündeki perde gibi mi?
    Bayılıyorum o perdelere :)
    Resim ekleyebilir misin. Fiyat makulmüş ;)
    Hayırlı olsun

• Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerlerinizi yazabilir misiniz.

Ben şu ana kadar 700km yol yaptım ve 9.2 görünüyor.

Edit: 800km ve 9.1 oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 27 Kasım 2010; 14:47:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denizcan_

Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerlerinizi yazabilir misiniz.

Eğer şehiriçiyse iyi görünüyor.

1. Araba otomatik mi?
    2.Şehir içi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burçak

quote:

Orijinalden alıntı: Denizcan_

Arkadaşlar ortalama yakıt tüketim değerlerinizi yazabilir misiniz.

Eğer şehiriçiyse iyi görünüyor.

1. Araba otomatik mi?
    2.Şehir içi mi?

Şehiriçi ve manuel.

Kullandığım güzergah: Başakşehir - havaalanı
  • Denizcan, değerlerin fena değil gibi. Arabanın fabrika verisi şehir içi 8.7/100 km-lt. İlk 3-4 bin km'ye kadar biraz yüksek yakması normal galiba. Bende HB comfort sipariş verdim. Kısmet olursa ilk 1000 km den sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.

Bu arada belirtilen hızlarda kallanıldığında fabrika verilerini yakalamak mümkün oluyor mu acaba?

Selamlar...
  • Arkadaşlar focus comfort için bel desteği olarak ne önerirsiniz? Uzun yolda gerekli oluyor.
  • quote:

Denizcan, değerlerin fena değil gibi. Arabanın fabrika verisi şehir içi 8.7/100 km-lt. İlk 3-4 bin km'ye kadar biraz yüksek yakması normal galiba. Bende HB comfort sipariş verdim. Kısmet olursa ilk 1000 km den sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.

Bu arada belirtilen hızlarda kallanıldığında fabrika verilerini yakalamak mümkün oluyor mu acaba?

Selamlar...

1100km oldu ve 8.8'e indi. dolayısıyla fabrika değerleri doğru diyebiliriz.
  • Denizcan işin garibi çevremdeki herkes fordun çok yaktığını söylüyor. Oysa fabrika verilerine bakınca emsallerine göre (mesala corolla) az yakıyor. Verdiğiniz verilere görede yakıt olarak gayet iyi gibi.

Denizcan ve diğer kullanan arkadaşlara şunu sormak isityorum: Arabanın içi emsallerine göre gerçekten çok gürültü alıyor mu?

(Arabam.com daki test verilerine baktığımda emsalleriyle aynı gibi. Ama nedense focusun ve diğer ford arabalarının çok ses aldığı yönünde söylenti oldukça fazla...)
  • gürültü değilde asvalt sesi denilse daha iyi çalıştıgım şirkete 4 adet var yakıta 100 kmde 6 litre ortalama tabi bizdekiler dizel
  • quote:

Denizcan, değerlerin fena değil gibi. Arabanın fabrika verisi şehir içi 8.7/100 km-lt. İlk 3-4 bin km'ye kadar biraz yüksek yakması normal galiba. Bende HB comfort sipariş verdim. Kısmet olursa ilk 1000 km den sonra lpg taktırmayı düşünüyorum.

Selamlar...

LPG taktırınca garanti ölüyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.