Bildirim
fmf(ailesel akdeniz ateşi)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Doktor tarafından ilacın düzenlenmesi gerekli ve takip edilmen gerekli.. Romatoloğa gitmen lazım..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dün gittim doktor izindeymiş malesef bugünde ataklar geldi..günde 2 3 4 tane içiyodum bugün ağrım var diye 10 yakın içtim hiçbir faydası olmadı..kesin tedavisi olmalı ya yapmamlılar dayanılmaz oluyo -
Maalesef ki yok kesin tedavisii... Senin dirençli fmfin var sanırım. Genelde dirençli hastalarda interferon alfa kullanılıyordu sanırım ve işe yarıyordu..
Tanıyı hangi doktor koydu? Genetik test yapıldı mı? Fmf bir çook hastalıkla benzer belirtilere sahip, çok iyi bir deneyim sahibi olmak lazım...
atak geçmiyor dediğin 2-3 günden fazla mı sürüyor?
kolşisin bahsettiğin ilaç değil mi? nerede takiplisin? -
quote:
Orijinalden alıntı: karatebesir
Maalesef ki yok kesin tedavisii... Senin dirençli fmfin var sanırım. Genelde dirençli hastalarda interferon alfa kullanılıyordu sanırım ve işe yarıyordu..
Tanıyı hangi doktor koydu? Genetik test yapıldı mı? Fmf bir çook hastalıkla benzer belirtilere sahip, çok iyi bir deneyim sahibi olmak lazım...
2014 kasım ayında gen testi yaptırdım fmf çıktı daha sonra annem yaptırdı taşıyıcı çıktı..zaten kasım ayından sonra ilaca başladım ataklarım gelmiyordu en son ramazanda geldi ama dünkü kadar şiddetli değildi..dirençli fmf dediğiniz nedir ?interferon alfa nedir ? ilk defa duyuyorum bunları -
quote:
Orijinalden alıntı: cellman406
atak geçmiyor dediğin 2-3 günden fazla mı sürüyor?
kolşisin bahsettiğin ilaç değil mi? nerede takiplisin?
atak geçmiyor dediğim ilaç içmeme rağmen geçmiyordu yani dün bütün gün atak sırasında 10 ve ya daha fazla colchicum-dispert ilacımdan içtim hiç bir faydasını görmedim ama bugün düne göre neredeyse hiç atak yok..yani demek istediğim atak sırasında ilaçlar fayda etmiyor ataklar 2 3 güne kendiliğinden geçiyor...dışkapı yıldırım beyazıt eğitim ve araştırma etlik polikliniğinde romatoloji bölümünde cem özişler doktorum..doktordan memnunum ben bir kaç kere takibi aksattım hiç gitmedim nasıl olsa tedavisi yok ilaca devam diye... -
İlacını her zaman mutlaka kullanman gerekli, kontrolü aksatsan bile ilacı aksatma... Şuan olayı daha iyi anladım... Sizde direnç falan yokmuş, sizin nöbetleriniz normal.. Kolşisin nöbetlerin sıklığını ve belirtileri azaltmak için kullanılıyor.. Senindee ara sıra gelen nöbetlerden biri. İlaç kullansan bile bazen 15 günde bir bazen 3 ayda bir bazen 1 yılda bir bile atak geçirebilirsin..Doktorun sana verdiği dozajı doktora sormadan asla aşma yan etkileri olabilir..Şikayetler kolşisin ile kontrol altınaa alınamıyor ise alfa-interferon yada talidomid a başlanabilir.. İnterferon bir virüse karşı direnç üretmektir. Yani aşı gibi düşün.
Ayrıca bence hacettepe gibi üniv. Hastanelerine gitmeni öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatebesir -- 11 Eylül 2015; 14:23:05 >
üniversite hastanelerinin randevuları internette hep dolu oluyor sabah gitsem muayene olur muyum hiç bilmiyorum..dediğim gibi kasımda gen testi yaptırdıktan sonr ilaçları hergün içtim günde 2 tane içtiğimde oluyordu ama hergün içti,neredeyse kasımdan beri hiç atak geçirmemiştim(ne kadar mutluydum anlatamam))ama işte geçen ramazanda ve dün geldi atak baya bi şiddetliydi..bu arada ben hiç ataklar sırasında tahlil yaptırmadım ataklar varken tahlil yaptırmak gerekir mi ? -
Tanın zaten genetik testle doğrulanmış, atak anında test yaptırmana gerek yok fakat kolşisin kullandığından tedaviyi takip etmek amacıyla bazı testler yapılır, kontrollerinde. Ayrıca "Tanı koymak" için atak sırasında bazı testler yapılabilir, yapılan testlerde CRP ve lökosit yükselebilir ama fibrinojen testi daha spesifik bir bulgudur... atak olmadığı zamanda doktor aynı testleri isteyebilir ve doğrulanmış olur fmf hastalığı... Bazı hastalarda genetik teste bile gerek kalmaz...
hocam terimler kullandığınıza göre doktorsunuz galiba..yorumlarınız için teşekkürler.. -
Doktor değilim ama olmayı düşünüyorum. Sizin için doç.dr.ömer karadağ(romatoloji uzmanı) ile hacettepe tıp fakültesi için mailleştim. 28 Eylül pazartesi öğleden sonra gelebilir dedi.daha önce yapılan tahliller vs. Herşeyi yanınızda götürün. Eğer hala üniversite hastanelerine randevu alamadıysanız gidin derim.. Geçmiş olsun.
< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır > -
ilginiz için çok teşekkürler inşallah istediğiniz yerlere ulaşırsınız..direk yanına mı gideyim randevu falan almadan nasıl olur ki ?
Sağol inşallah. Sen romatolojiye git, ömer hoca yoksa bile başka hocalar da bakar sana o sorun değil. Randevusuz gideceksin zaten randevu alamdığın için konuştum. Orda kimliğinle giriş yapıcaklar sende muayeneni olacaksın.pm attım detaylı.
çok teşekkürler sağolun..
FMF TEDAVİ KOREyoutube
"Merhaba! Bu videoda FMF hastalığı ve potansiyel tedavi yöntemleri hakkında konuşacağız. FMF hastalığı, otozomal geçiş gösteren genetik bir hastalıktır ve kronik enflamasyon ataklarına yol açar. Ancak, son araştırmalar C vitamini ve kırmızı ginsengin FMF hastalarına potansiyel faydaları olduğunu göstermektedir. C vitamini, güçlü bir antioksidan olarak bilinir ve bağışıklık sistemini destekler. FMF hastalarında, bu vitaminin enflamasyonu azaltmada etkili olabileceği düşünülmektedir. Yüksek dozlarda C vitamini takviyesi, atak sıklığını azaltma ve semptomların şiddetini hafifletme potansiyeline sahip olabilir. Kırmızı ginseng ise geleneksel bir bitkisel takviyedir ve anti-enflamatuar özellikleri vardır. FMF hastalığına sahip kişilerde, kırmızı ginsengin enflamasyonu azaltabileceği ve atakların şiddetini hafifletebileceği düşünülmektedir. Ayrıca, kırmızı ginsengin bağışıklık sistemini güçlendirebileceği ve genel sağlığı destekleyebileceği bilinmektedir. Ürünler için. Görkem Eryılmaz 0531 501 13 31https://www.youtube.com/watch?v=FSMp1Hp7s2I&t=112s
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X