Şimdi Ara

FM20 | DS | Galatasaray | Kariyer Sonu | 5 Sezon'da 15 Kupa - Avrupa'da 3 Büyük Final (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
2
Favori
22.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: - The Stig -

Valla güney amerika'dan oyuncu alacağımda bundan sonra sana danışacam Almada'yı yarın kariyeri oynamaya devam edeceğimde tekrar bi derinlemesine analiz edip 1-2 ay gözlemcilere izlettirecem bakalım. Uygun fiyata alabilirsem Falk'ı satar onu alırım.

FM20'de maalesef oyuncu almak biraz zor. Kulubüyle anlaşıyoruz ama oyunculara iş geldimi görüşmek dahi istemiyor. Yahu belki 1 milyon maaşlı adama 4 milyon maaş teklif edecem bi şu görüşmeleri adam akıllı bişey yapamadılar. Vaat vererek oyuncu mu kandırırlırmış Ne demişti Napolyon, para, para, para.

Maroni'yi Henrique'nin yedeği olarak aldım. Şampiyonlar ligi öncesi ve sonrası lig maçlarında zaten genelde rotasyon kadrosu ile çıkıyorum. Bakalım umarım güzel bir performans sergiler benim taktikte.

James'i bonservissiz alırsan yapıştır hocam 6-7 hatta 8 milyonu. 1 sezon parlatıp satarsın Çinlilere falan
    Fm19dan kalma oyuncular işte. Aynı şekilde tutar mı, parlarlar onu mı bilemem. Ama mesela Almada'nın gerçekte transfermarkt değer 15 milyon. Demek ki gerçekte de iş var adamda.

Parayla kandırmak güzel olurdu ama adamlar masaya bile oturmuyor. Transfer döneminde epey zorlandım.

O rotasyonla çıkma olayını ben de çok yaptım ilk sezon ama şampiyonluk gidiyordu neredeyse. Bu sezon daha az rotasyonla gidiyorum ama işler iyice kötü.

James evde oturmayı tercih ediyor şimdilik.

• Sezonun ilk kupası hayırlı olsun. City'e yenilmen kadar doğalı yok adamların önünde dağ olsa duramaz.
    Transferler fena durmuyor fakat tam inceleyemedim açıkcası. Biraz uyuduktan sonra dikkatli bakacağım. Yalnız sol bekin özellikleri gayet iyi. Yalnız ben o maaş ve bonservisi sol beke vermezdim.

Deniz Türüç benim oyunda da Leeds'e gitti. Fenerin sana yüksek fiyat çekip daha uyguna başkasına satma olayı büyük ihtimalle rakip takım olduğu içindir. Birde o yerlilere çekilen bonservis fiyatları bana gelse davul zurnayla uğurlardım. Bir yerde de haklısın kaliteli Türk oyuncu bulmak zor. Size tavsiyem Eskişehirden Mehmet Özcan'ı alın. En kötü yedek oturtursunuz.

Almada'yı bende almayı düşündüm fakat sistemim AMC'li bir sistem olmadığı için pek yanaşmadım. Belki gelecek sene taktik değişikliği yaparsam düşünebilirim. Ben AMC oynattığım zaman 4411 şeklinde oynatırım yada 2 ofansif kanat ve 2 DM kullanırım önlerinde AMC. Yoksa çok ofansif oluyor geride boşluk veriyoruz sonra.

Takımda şu an 5 gözlemci var. Her sene arttırıyorum. Sürekli başka ülkelere gönderiyorum ki yeni oyuncular bulsunlar. Bu arada Edinson Cavani oyunda serbest kaldı. Ne isteyen var ne alan. Ben teklif dahi yapamıyorum görüşmüyor. Takıma gelse o dakka satarım Diagne'yi

Son olarak CL grubunuz lokum gibi,ikinci tur şimdiden hayırlı olsun:)

• - The Stig - kullanıcısına yanıt
    İyi forumlar renkdaş. Kondisyon antrenörün neden yok? Bir de yardımcıların profilini paylaşır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @captain_turkiye Aynen hocam bende istediğim çoğu oyuncuya imza attıramadım. Hep listenin orta veya son sırasında olan oyuncuları alabildim. Bu sene biraz daha irtibar kazanıp umarım 3.seneden sonra hayalimdeki gibi bir kadro kuracağım. Rotasyonda bende 4 maç dayak yedim geçen sezon. Allah'tan derbileri kazandım yoksa benimde son haftalar sıkıntılı geçebilirdi. James'i umarım Ocak'ta ikna edip alırsın

@MA11 Eyvallah hocam. City ve Liverpool ayrı bir boyutta futbol oynuyor. Transferler iyinin kötüsü hocam. Top listemde almak istediğim hiçbir liste başı oyuncusunu maalesef alamadım. Hep orta sıralar veya biraz daha sıradan oyunculardı aldıklarım. Göze çarpan bir yeni sol bekimiz var işte onuda zaten biraz yüksek bir bedelle aldık. Ama ilerde rahat 25-30'a okuturuz.
    Valla hocam yerlilere gelen teklifler için halay bile çekerim ama zaten kısıtlı bir kadro var rotasyon ve as takım için mecburen tutmak zorunda kaldım. Aslında 10 dakika düşündüm Emre Kılınç'ı satmak için sonra vazgeçtim. Değişik duygulara büründüm bende anlamadım Mehmet'i takip listesine eklemiştim sanırım ona da bir göz atarım yeniden. Edinson'u bende almayı düşündüm bi ara ama o bizi düşünmedi Şampiyonlar Ligi grubumuz güzel oldu. Heyecanla Chelsea Lazio maçlarını bekliyorum.

@ışıklılımühendis20 İyi forumlar. Kondisyon antrenörüm var adı sadece kondisyon antrenörü değil. Normal Antrenörlerde kondisyon özellikleri yüksek olduğu zaman kullanılabiliyorsun. Yani şart değil kondisyon antrenörü olmaya. Antrenörlerin özellikleri karşılasın kafi. Yardımcıların derken asistan menejer mi yoksa antrenörler mi kast ettin?

@Haderslev Teşekkürler hocam, eksik olma.

• - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Asistan menejer, antrenörler ve diğerleri yani hepsi. Ayrıca şu tanıtımlarda bahsedilen sportif direktörün önemli özellikleri nelerdir?

Bir de yanlış anlamazsan bir önerim olacak. (En son FM 16'yı 3 yıldır oynuyorum.) Antrenör alırken yaptığımı bir örnekle anlatayım. Şut antrenörü için "Hücum" ve "Taktik" özelliği en az 16 olan lisansı olmayan bir hoca alıyorum. Asistan "... sert şut çekmeye teşvik etmeliyiz. Topa kız gibi vurarak çok pozisyon harcıyor." dediği an o antrenörümle bunu yapması için konuşuyorum. Birden fazla oyuncuyu şutlarını geliştirmesi için aynı anda aynı yardımcımın yanına veriyorum. Sonra onu lisans kurslarına gönderiyorum ve bu da onun zihinsel özelliklerinin de iyi seviyelere gelmesini sağlıyor.

Sezona Avrupa'da başarılı olabilecek bir kadro oluşturabilmek için, zayıf yönlerimizi görebilmek adına güçlü rakiplerle hazırlık maçları yaparak başladık.
    Oynadığımız 5 hazırlık maçının ilk 4 tanesini yeni taktik ve oyuncu rolleri oluşturmak adına deneme yanılma yöntemi kullandık.

Düşündüğüm sistem ve uygulamaya çalıştığım taktiğe maalesef henüz yeterli kalitede oyuncular bulunmadığından tekrar daha basit bir sisteme geçiş yaptım.
    Kafamdaki sistem 4-3-3'dü. (Liverpool) Fakat kaliteli kanatlarımızın olmaması beni tekrar 4-1-4-1 sistemine döndürdü.

Böylelikle bekler ve kanat oyuncularımız daha fazla yardımlaşabilecek, orta sahadan bindiren merkez oyuncularımız forvete takviye etmeye devam edecekti.

FM20 | DS | Galatasaray | Kariyer Sonu | 5 Sezon'da 15 Kupa - Avrupa'da 3 Büyük Final

FM20 | DS | Galatasaray | Kariyer Sonu | 5 Sezon'da 15 Kupa - Avrupa'da 3 Büyük Final

- TÜRKİYE SÜPER LİGİ 2020/21 SEZONU -

1.HAFTA
    GALATASARAY - BEŞİKTAŞ

Yeni transferlerimizle ligin ilk haftasında sezonu bir derbi ile açtık.
    Evimizde oynadığımız maçta rakibimizi üstün bir futbol ile yenmeyi başardık ve 3 puanla başladık

2.HAFTA
    TRABZONSPOR - GALATASARAY

Derbi üstüne derbi oynamaya devam ediyoruz. Trabzon'a konuk olduğumuz haftada
    Henrique'nin harika performansı ile galip gelmeyi başardık.

3.HAFTA
    GALATASARAY - YENİ MALATYASPOR

4.HAFTA
    KASIMPAŞA - GALATASARAY

Emre Kılınç'ın mükemmel performansıyla maçı 2-0 kazanmasını başardık.
    2.golde top kaleye gittiği halde rakibe deydiği için golü Popov'un kendi kalesine olarak yazıldı

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• FM20 | DS | Galatasaray | Kariyer Sonu | 5 Sezon'da 15 Kupa - Avrupa'da 3 Büyük Final

- UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 2020/21 SEZONU GRUP ETABI MAÇLARI -
    1.HAFTA
    GALATASARAY - FRANKFURT

Rakibimize karşı etkili bir oyun sergiledik. Fakat aradığımız golü bir türlü bulamayınca 2 puan kaybettik.

5.HAFTA
    GALATASARAY - AKHİSARSPOR

Frankfurt maçının ardından rotasyon ağırlıklı çıktığımız maçta sahamızda oynamanın verdiği avantajla rakibimizi rahat yenmeyi başardık.

6.HAFTA
    KONYASPOR - GALATASARAY

3 puanı 3 golle alarak ligde dolu dizgin gidişatımızı sürdürdük

- GALATASARAY'DA SAKATLIK ŞOKU -

Ligte 7.haftaya girilirken As kalecimiz Okan Kocuk'den Dünyaları başımıza yıkan bir haber geldi.
    Okan tam 5 hafta boyunca kaledeki yerinde olamayacak

- GALATASARAY KALESİ 16.YAŞINDAKİ ÇOCUĞA EMANET -

Tüm kamuoyunu ve medya bu haberle çalkalandı. Kadromuzda yedek kaleci bulundurmamanın cezasını
    Paf takım kalecimiz Celalcan Meriç ile atlatmaya çalışacağız.
    Böylesine büyük bir sorumluluğu bu yaştaki bir çocuğun omuzlarına yüklemek gerçekten korkutucu.

7.HAFTA
    GENÇLERBİRLİĞİ - GALATASARAY

Okan Kocuk'un sakatlığının ardından kalemizi 16.yaşındaki Meriç'e emanet ettik.
    Hafta içi Lazio ile oynayacağımız maç öncesi rotasyon ağırlıklı çıktığımı maçta hüsrana uğradık.

• FM20 | DS | Galatasaray | Kariyer Sonu | 5 Sezon'da 15 Kupa - Avrupa'da 3 Büyük Final

2.HAFTA
    LAZİO - GALATASARAY

Harika bir oyun ortaya koyduğumuz maç olmuştu ki, İmmobile takımını ipten aldı.
    Geçen sezondan tanıdığımız Lazio'nun maç boyunca kendi evinde bir an bile etkili olmasına izin vermedik.
    0-2 öne geçmemize rağmen genç ve tecrübesiz filebekçimizin 14 dakikada 2 gol atan İmmobile'yi durduramaması
    çok değerli 2 puanı kaybetmemize neden oldu. Tabi burda suçu kesinlikle bu genç çocuğa atamayız.
    Tüm suç ve sorumluluk kadroda yedek kaleci bulundurmayan bana ait

8.HAFTA
    GALATASARAY - GİRESUNSPOR

Zayıf rakibimiz Giresunspor karşısına yedek oyuncularımızla çıktık. Evimizde taraftarımızın desteği ve gücüyle 3 puanı almasını bildik.

9.HAFTA
    KAYSERİSPOR - GALATASARAY

Bu sezonun en büyük hezimetini yaşadık. Kalede genç Meriç'in olması yetmezmiş gibi Henrique 31.dakikadan kırmızı kart görerek
    takımımızı 60 dakika boyunca 10 kişi oynamak zorunda bıraktı ve Kayserispor deplasmanından ağır bir yenilgi aldık.

3.HAFTA
    CHELSEA - GALATASARAY

Zorlu Chelsea deplasmanında hedefimiz 1 puan almaktı. Fakat son haftalarda yaşadığımız talihsizlikleri ve kötü gidişata dur diyemiyoruz.
    İkinci yarının başında yorulan ve sarı kartı olan Zeki'nin yerine giren Şener 10 dakika sonra maçta kırmızı kart görerek son 30 dakikayı
    10 kişi tamamlamamıza neden oldu. Bu yenilgiyle birlikte grubumuzda 4.sıraya geriledik

10.HAFTA
    GALATASARAY - BAŞAKŞEHİR

Ölü toprağını üzerinden attığımız ve moral bulduğumuz maçta rakibimiz Başakşehir'i 4-2 ile geçtik.

11.HAFTA
    SİVASSPOR - GALATASARAY

Tam olarak iyileşmeyen fakat 45 dakika oynatarak Chelsea maçına hazırladığım Okan Kocuk haftalardan sonra formasına kavuştu.
    Isaac Cofie'nin 7.dakikada yaptığı faulun ardından gördüğü kırmızı kart ekmeğimize bal sürdü.
    83.dakika 10 kişi oynayan rakibimizi rölantide oynadığımız maçta Maroni'nin harika performansı ile 3-0'la geçtik.

4.HAFTA
    GALATASARAY - CHELSEA

Bir üst tur için ya tamam ya devam maçına çıkıyoruz. Rakibimiz grupta 3te 3 yapan Chelsea.
    Okan Kocuk sağlık ekibimiz tarafından oynatılmaması gerekir uyarısına rağmen kendisine çok ihtiyacımız olan bir maçtı.
    Chelsea'nin 1 puan için geldiği çok açıktı. Bunu ikinci yarıda fırsata dönüştürerek var gücümüzle saldırmaya başladık.
    90 dakika boyunca aradığımız golü bir türlü bulamamıştık. Top yekün saldırıyor fakat sonuç gelmiyordu ki!...
    90+2'de sahneye Qintilla çıkarak altın değerinde bir 3 puanı takımımıza kazandırıyordu

- UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 2020/21 SEZONU GRUP ETABI -
    4.HAFTA PUAN DURUMU

Frankfurt'un Lazio'yu, bizimde Chelsea'yi yenmemizle grupta tüm planlar alt üst oldu.

- UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 2020/21 SEZONU GRUP ETABI -
    5 ve 6.HAFTA FİKSTÜRÜ

5.haftada Frankfurt deplasmanına gidiyoruz. Orada alacağımız 1 puan, son maçta evimizde ağırlayacağımız Lazio maçı için çok ama çok önemli.
    Hele ki birde 3 puanla dönmeyi başarırsak son haftada oynayacağımız Lazio maçı öncesi en azından Avrupa Ligini garantilemiş olacağız.
    Ve son bir olasılık daha var. Chelsea'nin Lazio'yu yenmesi bizimde Frankfurt'tan olası bir 3 puan almamız demek 2.tura adımızı yazdırmamız demek

- TÜRKİYE SÜPER LİGİ 11.HAFTA PUAN DURUMU -

- TÜRKİYE SÜPER LİGİ OYUNCU İSTATİSTİKLERİ -

- 2020/21 SEZONU GENEL RESMİ MAÇLARIMIZ ve FİKSTÜR DURUMUMUZ -

- 2020/21 SEZONU GALATASARAY GENEL KADRO DURUMU ve OYUNCU PERFORMANSLARI -

- OYUN DURUMU / OYUN BİLGİSİ -

• avrupa ligi olur umarım yıne serüven daha uzun olur
  • Bende önceleri yedek kaleci pek bulundurmazdım.As kaleciye bişe olmaz derdim hep. Oyunun doğasından mı ne arada kaleci sakatlanınca orta seviye uygun bir Türk kaleci her daim bulunduruyorum artık. Kaleyi özellikleri kötü birine bırakınca bile fark ediyor. Misal şimdi Muslera var ve ben sezon sonuna Uğurcan Çakır'ı aldım. Okan'ı 1 sene kiralarım,o sene Muslera oynar Uğurcan yedek bekler. Muslera bırakınca Uğurcan kaleye Okan yedeğe.

Şampiyonlar liginde kalecisizliğin acısı çıkmış fakat kaybedilmiş bişe yok gibi. Okan iyileşir umarım eskiye dönersin.

Birde rakip 3'lü forvet çıktıgında(2st-1amc)bence en güzeli 352 taktiği ile sahaya çıkmak. Senin taktiğinde Nzonzi AMC ile eşleşiyor,diğer 2 forvet stoperlerle. Defansta bence sayısal üstünlü sağlamak gerek.
    Orta saha 1DM-2MC ya da 3 MC olarak dizilebilir ve önlerinde 2 forvet. Rakibi böyle kontrol altına alabiliriz diye düşünüyorum. Ligde fena gitmiyoruz benim asıl merak ettğim Şampiyon ligi ve transferler.

• 1-0lik chelsea maci donum noktasi. bu gruptan sen o frankurtu ve lazioyu yener cikarsin hocam son iki macta en az 4 puan alirsin bence sana guveniyoruz

Okanin sakatligi kotu olmus neyseki yetistirmissin ocakta bir yedek kaleci alirsin artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba. Yedek kaleci olarak ümit milli takımın kalecilerini izlettirdin mi? Ben FM 16'da Galatasaray kariyerlerimde muhakkak bir tane alıyorum ve antrenörlerim kaliteli olduğundan takım için iyi işler çıkarabiliyor. Ayrıca ben sık rotasyon yaptığımdan (Şampiyonlar Ligi maçı varsa önceki ve sonraki lig maçında rotasyon uyguluyorum.9 lig maçlarında muhakkak forma veriyorum.

@captain_turkiye Frankfurt maçında alacağımız puan veya puanlar çok önemli, bakalım umarım bir kazaya uğramayız.

@MA11 Aslında yedek kaleci vardı fakat kiraya verdim hocam. Okan'ı Chelsea maçında sahaya sürdük çok şükür sakatlığı tekrarlamadı. Taktikten çok memnunun tek şansızlığımız istediğim oyuncuları bu sezonda alamamış olmam. Biraz borçları harçları kapatıp Avrupa'da başarılı işler yaparak iyi bir gelir elde etmeye çalışıyorum. Kafamdaki kadroyu heralde 4.sezonda ancak yavaş yavaş kurmaya başlayabilecem.

@Haderslev Chelsea maçı gerçekten çok kritikti hocam. 90+2'de gelen gole çocuklar gibi sevindim valla Frankfurt çok değişik bir takım henüz çözebilmiş değilim ama içerdeki Lazio maçında yenilmeyeceğimizi düşünüyorum.

@ışıklılımühendis20 Merhabalar. Yedek kaleci aslında kadromuzda vardı fakat kiraya verdim. 19 yaş altında 3 kalecimiz var. Hepsi çok genç. Bu sezon başı Altınordu'dan aldığım Meriç geleceğin yıldızı olmaya aday. 2-3 sezon sonra As formayı vermeyi bile düşünüyorum. Geleceğin Buffon'u yada Casillas'ı olmaya aday

• Hocam merhaba. Yardımcılarının profillerini paylaşacak mısın? Bir de şu antrenör gelişimleri hakkında bilgi verecek diye tanıtılan sportif direktör olayı nedir? İkinci defa soruyorum kusura bakma. Unutmuşsundur diye düşündüğüm için yazdım.

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Hocam merhaba. Yardımcılarının profillerini paylaşacak mısın? Bir de şu antrenör gelişimleri hakkında bilgi verecek diye tanıtılan sportif direktör olayı nedir? İkinci defa soruyorum kusura bakma. Unutmuşsundur diye düşündüğüm için yazdım.
    Merhaba. Hocam onları sana özelden oyunu açtığım zaman atacağım aklımdasın merak etme. Bu akşam dışarda yemekteyim. Belki gece geç saatlerde fırsat bulup oyuna girebilirsem atarım en kötü yarına kalır.

Sportif direktörün özellikleri aklımda değil. Ona bakmadan yanlış bilgi vermek istemem doğrusu. Evet iyi oldu hatırlattığın unutmuştum bunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.