Şimdi Ara

Flv video süresi bitmesine rağmen devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Videonun süresi 25 dakika görünüyor alt kısmındaki oynatıcıda.

25 dakika dolmasına rağmen video devam ediyor ama müdahale edemiyorum.

İleri-geri sarma ya da belirli bir dakikaya atlayamıyorum.

Tüm codec paketlerini ve birçok farklı oynatıcıyı denedim.

Windows 10 kullanıyorum, daha önce bu sorunu çözmüştüm ama şimdi hatırlayamadım nasıl yaptığımı.

Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

Teşekkürler.

Buna cevap verebilecek olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim yardım edebilecek olanlara.

• Merhaba bu durum, genellikle video dosyasının metadata (üst veri) kısmındaki süre bilgisinin (header/başlık dosyasının) bozuk veya eksik olmasından kaynaklanır. Video bir şekilde eksik indirilmiş, kayıt sırasında kesintiye uğramış veya dönüştürülürken hata oluşmuş olabilir.

VLC çok yetenekli bir oynatıcı olduğu için sürenin bittiğini sansa bile arka plandaki ham video akışını okumaya devam eder, ancak videoyu ileri/geri sarmakta veya gerçek süreyi görmekte sorun yaşarsın.

Bu sorunu videoyu yeniden kodlamadan (yani kalite kaybı yaşamadan ve saatlerce beklemeden) sadece "paketini yenileyerek" (remux işlemi) çözebilirsin.

Yöntem 1: VLC Media Player ile Düzeltme (En Pratik)

1. VLC Media Player'ı indirip açın ve sol üstteki menüden Ortam (Media) > Dönüştür / Kaydet (Convert / Save) seçeneğine tıklayın.
    2. Çıkan pencerede Ekle (Add) butonuna basarak sorunlu MP4 dosyanı seçin.
    3. Alt kısımdaki Dönüştür / Kaydet (Convert / Save) butonuna tıklayın.
    4. "Profil" kısmının yanındaki İngiliz Anahtarı (Seçili profili düzenle) simgesine tıklayın.
    5. Kapsülleme (Encapsulation) sekmesinde MP4/MOV'un seçili olduğundan emin ol.
    6. Görüntü kodlayıcısı (Video codec) sekmesine geç ve Orijinal görüntü izini tut (Keep original video track) kutucuğunu işaretle.
    7. Ses kodlayıcısı (Audio codec) sekmesine geç ve Orijinal ses izini tut (Keep original audio track) kutucuğunu işaretle.
    8. Kaydet diyerek profil ayarlarını kapat.
    9. "Hedef dosya" kısmından videonun yeni halinin nereye kaydedileceğini seç (Örn: duzeltilmis_video.mp4).
    10. Başlat (Start) butonuna bas.

VLC, videoyu yeniden renderlamak yerine içindeki sağlam video ve ses dosyalarını alıp yeni ve hatasız bir MP4 paketinin içine koyacaktır. İşlem saniyeler veya en fazla birkaç dakika sürer.

Yöntem 2: FFmpeg Kullanmak (En Kesin Çözüm)

Eğer VLC'nin kendi dönüştürücüsü işe yaramazsa, video onarımı konusunda endüstri standardı olan FFmpeg'i kullanabilirsiniz. Biraz teknik görünse de en garantili yoldur.

1. Bilgisayarına FFmpeg'i indir ve kur (Eğer yoksa).
    2. Sorunlu videonun bulunduğu klasörde boş bir yere Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıkla ve "Komut penceresini burada aç" (veya PowerShell/Terminal) seçeneğini seç.
    3. Şu komutu yazıp Enter'a bas: ffmpeg -i sorunlu_video.mp4 -c copy duzeltilmis_video.mp4 (Buradaki "sorunlu_video.mp4" yerine kendi dosyanın adını yazmalısın).

Bu komut, videoyu saniyeler içinde tarayıp süre bilgisini (metadata) baştan hesaplayarak yeni bir dosya oluşturur.

Yöntem 3: HandBrake (Alternatif)

Eğer komut satırıyla uğraşmak istemezsen, ücretsiz ve popüler bir video dönüştürücü olan HandBrake programını indirip, sorunlu videoyu içine atarak standart bir MP4 olarak yeniden dışa aktarabilirsin. Ancak bu yöntem videoyu yeniden renderlayacağı için (işlemcinin gücüne bağlı olarak) videonun uzunluğu kadar vaktini alabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'in deneme süresi doldu :/
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.