Şimdi Ara

Floyd Rose sistemi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bana şu floyd rose sistemiyle ilgili biraz bilgi verebilrimisiniz? Google fln araştırdım da anlayamadım pek. Benim sorularıma cevap bulamadım daha doğrusu. Şimdi benim gitarımın floyd rose olduğunu nerden anlayabilirim. Tremolo kolu falan var ama her tremolo kolu olan gitar floyd rose mu oluyo? Gitarın resmide koyayım.Şu sap kısmında kırmızıyla daireye aldığım yer böyle oyuk bi yer. Oranın içinde bi vida gibi bir şey var. Bir de bende şöyle küçük bir kol var. L şeklinde. Bu kolun ucunu oraya sokup çevirince o içindeki şey dönüyo. Fakat ne işe yarıyo çözemedim. Sürekli bi otarafa bi otarafa döndürüyom. Bi yöne döndüründe sıkıyo dierine döndürünce gevşiyo ama ne işe yarıyo anlamadım. Gitara bir şey olacak diye tırstım buraya konu açiyim dedim. Bilen varsa söylerse sevinirim. Bir de bu floyd rosenin ne gibi avantajı var. Bunda akord etmek daha bi değişik oluyomuş onuda söylerseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Floyd Rose sistemi?

• O L gibi olan metal tremolo koludur.Notaya vurduğunda bastırırsan teller gevşer ve güzel bir ses çıkar.Fazla oynama akort kaçırır.

Floyd Rose ise apayrı birşeydir.Bir köprü çeşidi olup telleri sabitler.Yani akort kaçırmaz.Akortu aynıdır değişmez
  • Floyd rose ve senin gitarının köprüsündeki (tellerin gövde ile birleştiği yerdeki) sistem, özet olarak tremolo kolu sayesinde telleri gevşetip kalınlaştırmaya, bu sayede de notayı değiştirmeye yarar. Tabi bu anlıktır ve wauw wauw tarzı sesler çıkarır ki aynı tarzda sesi çıkaran pedaldan farklıdır. (pedal notayı değiştirmez)

Floyd rose un olayı, tellerin aslında gövdeye değil, gövdeye bağlı hareketli bir aparata sabitlenmesidir. Bu sayede, senin gitarında tremolo kolu ile çok oynarsan olacağı gibi akort kaçmaz, tel kolay kolay kopmaz. Floyd rose lu gitarlarda klavyenin bitiş noktasında ve floyd rose un üzerinde telleri sabitleyen kilitler bulunur, bu akortun kaçmamasını sağlar, tel gevşetip kalınlaştırma işini de floyd rose tümden hareket ederek görür.

Floyd rose lu gitarlarda akort kaçmayacağı gibi, birkez kaçarsa da tekrardan yapımı zordur, ben şahsen gitar çalmayı bilmem, ancak akort aleti ile denediğmizde, arkadaşın gitarını taksime götürüp orda akort ettirmek zorunda kalmıştık. Çünkü, kilitleri açıp telleri gerdiğinde, hareketli bir parça olan floyd rose havaya kalkıyodu ve bir tel akort olsa diğeri bozuluyordu. Bu da bizim sürekli telleri sıkmamıza, bu da floyd rose un belki de kırılmasına sebep olabilirdi, riske girmedik.

Resim bulmaya üşendim, internette Cort X6 gitarını arar ve resimlerine bakarsan köprüsünün seninkinden farklı olduğunu ve klavyesinin sonunda bir kilit olduğunu görebilirsin..

• Abi napıyorsun bir sağa bir sola döndürüyorum felan gitarı bozacan valla O çevirdiğin yer sap ayarı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 16 Aralık 2008; 23:02:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: JCB

Abi napıyorsun bir sağa bir sola döndürüyorum felan gitarı bozacan valla O çevirdiğin yer sap ayarı için

Heh beni JCB anladı. Benim dediğim şu yuvarlak içine aldığım yer. Dediğim kol küçük bir şey L şeklinde. Tremolo kolu değil. O kırmızı yuvarlak içindeki şeyi döndürmeye yarıyo sanırım. Döndürdüm sürekli işte bir şey olmadı. Bozulacak diye korktum ben de. Peki sap ayarı derken tam olarak nası bir ayar?:D

Bu arada Floyd Rose yok bende anladım bunu

• Hacı zaten tremolo kolu yoksa floyd rose olsa da bir işe yaramaz gerçi floyd rose olan gitarda tremolo kolu zaten olur o da ayrı bir çelişki

Abi şimdi senin klavyenin tuttuğun sapın içinden bir demir geçer sen göremezsin onu işte onun kendine göre bir ayarı vardır kaçarsa düzeltirsin buna da sap ayarı denir bunu böyle kafana göre çevirerek yapamazsın ya da dur bi sesten kontrol ederek yapayım diyemezsin özel milimetrik ayarları olur sap ayarının asıl amacı da gitarın sapına iyi bir düzlük vermesidir yani sen sap ayarıyla buna bir ayar çekmiş olursun sorundan kurtulursun tüm olay bu sen bilmediğin için fazla işin düşmez Bilen adam sap ayarıyla kendine rahat bir kullanım sağlamaya çalışır

Bu arada kafana göre fazla çevirdiysen gitarın entonasyon ayarına da etmiş olabilirsin

Ha şunu da ekliyim son kez, sen bence bir gitarcıya git anlat durumu kafama göre çevirdim de Bir sorun oluşmuşsa düzeltiversin adam

Not: o kadar ayar kelimesi geçti ki ayar oldum şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 16 Aralık 2008; 23:48:27 >

• quote:

Hacı zaten tremolo kolu yoksa floyd rose olsa da bir işe yaramaz gerçi floyd rose olan gitarda tremolo kolu zaten olur o da ayrı bir çelişki

Abi şimdi senin klavyenin tuttuğun sapın içinden bir demir geçer sen göremezsin onu işte onun kendine göre bir ayarı vardır kaçarsa düzeltirsin buna da sap ayarı denir bunu böyle kafana göre çevirerek yapamazsın ya da dur bi sesten kontrol ederek yapayım diyemezsin özel milimetrik ayarları olur sap ayarının asıl amacı da gitarın sapına iyi bir düzlük vermesidir yani sen sap ayarıyla buna bir ayar çekmiş olursun sorundan kurtulursun tüm olay bu fazla işin düşmez

Bu arada kafana göre fazla çevirdiysen gitarın entonasyon ayarına da etmiş olabilirsin

Ha şunu da ekliyim son kez, sen bence bir gitarcıya git anlat durumu kafama göre çevirdim de Bir sorun oluşmuşsa düzeltiversin adam

Nasıl bir mantık var ben de ya. Zuahhaa. Gitarın içine ettim heralde. Aklıma ....

Umarım bir şey olmamıştır. Ben baya bir oynadım onla ya. Tuttum bi gevşettim baya bir gevşedi sonra sıktım. Şu an sıkılı duruyo neyse bir ara götürücem artık napalım. Saol cevap için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Guitar Hero veya Rock Band Seti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sapayarını genelde hemen almaz gitar yarım gün felan geçtikten sonra oturur iyice valla geri çevirebilirim diyorsan çevir tabi yok daha fazla berbat etmiyim dersen bekle

Normal bir şeyler çalmayı denesene bir farklılık görücek misin gitarda, bir de anlamadığım bir şey var durduk yere niye döndürdün ki sen onu
  • quote:

Sapayarını genelde hemen almaz gitar yarım gün felan geçtikten sonra oturur iyice valla geri çevirebilirim diyorsan çevir tabi yok daha fazla berbat etmiyim dersen bekle

Normal bir şeyler çalmayı denesene bir farklılık görücek misin gitarda, bir de anlamadığım bir şey var durduk yere niye döndürdün ki sen onu

Normal şeyleri çalınca bir farklılık göremedim valla.
    Ya sitelerde gezinirken gene şu floyd rose olayına rastladım. Tabi merak hemen girdim baktım işte bunun akordu şöyle yapıcan o L gibi kolla vidayı sıkıp gevşetecen filan. Bende aldım tabi elime gitarı direk o L şeklindeki çubuğkla vidalarla oynamaya başladım. Bakalım hangisine uyacak hangisini sıkıp gevşetecem. Sonra şans eseri o deliği buldum baktım oluyo heralde böyle oynadı moynadım bir şey olmadı bende burda konu açtım.

• Üzülme her gencin başına gelir
  • Sap ayarı ile oynarsan özellikle sol-mi tellerinde 15'ten sonraki perdelerin bazılarında cızırtılı bir ses duyduğunu görürsün.Senin şu koyduğun fotoğraftaki gitarda floyd rose bulunmamakta.Floyd Rose , aynı sabit köprülerde olduğu gibi tellerle klavye arasındaki köprü görevini görür.Ancak sabit köprülerde , çeşitli efektler vermek için kullanılan tremolo kolunun aşırı kullanımında akortun kaçtığı görülmüştür.Sık sık akort etmek da yorucu bir iştir.

Günümüzde , gitarlarda Floyd Rose sistemi kullanılmaktadır.Bunun kullanımında tremolo kolunun rahatlığı,güveni ve akordun bozulmaması büyük etken görmüştür.Günümüzde Jackson , Esp, Kramer, Scechter gibi büyük gitar firmaları hala Floyd Rose sistemini kullanmaktadırlar.Bu gitarlarda 2 tip floyd rose kullanılmaktadır.Bunlardan ilki orjinaline göre daha klitesiz olan Licensed Floyd Rose , diğeri ise sitelerde direkt olarak "Floyd Rose" tremolo diye geçen orjinal Floyd Rose sistemidir. Elbette bu sistem bir öncekine göre daha pahalıdır.

Ibanez firması ise Floyd Rose'u değiştirip Edge 3 , Edge 2 ve Edge Pro adı verilen 3 sistemi gitarlarında sunmuştur.Burada Edge'lerin değeri 1>2>3 diye gider.Prestige serisi gibi gitarlarda Edge Pro kullanılırken ucuz, yeni başlayanların kullandığı gitarlarda Edge 3 sistemi kullanılmaktadır.

Ibanez'in bir diğer köprüsü de 2003 yılına kadar üretilen Lo-Pro Edge'dir.Bu sistem hepimizin "vay hayvan vay kolu vites gibi kullanıyor" dediğimiz Steve Vai'nin kullandığı bir sistemdir.Bu sistemin bir süre sonra zaten üretimi durdurulmuştur.Eskiden de kullanıcılara IbanezRules'tan satılmaktadır.Rg550'lerde bile görülebilmektedir eskiden bu sistem.

Yardım edebildisem ne mutlu.

• Evet edebildin sağol.
  • Birde denedim gitarda tüm perdeleren normal ses çıkıyo. Cızırtılı çıkmıyo.Şu an gitarda pek bi değişiklik farkedemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

Birde denedim gitarda tüm perdeleren normal ses çıkıyo. Cızırtılı çıkmıyo.Şu an gitarda pek bi değişiklik farkedemedim.

O zaman sap ayarını yeterince bozmamışsın
  • Sap ayarının olayı da şey olacaktı sanırım.

Biliyorsun tellerin bir gerginliği var, ses oradan çıkıyor. Sen farkedemesen bile, o tellerin bir başka işlevi daha var, sapı tutuyorlar. Yani sapın gereğinden fazla eğilmemesini sağlıyorlar. Tellerini çıkartıp beklersen, sonra gitarını göz hizana kaldırıp köprüden bakarsan, sapının biraz geriye eğilmiş olduğunu görürsün.. Bu nedenle de zaten, teller değiştirilirken genelde diyelim, tel çıkarılır, değiştirilir, sonra diğer tel çıkarılır. Hepsi birden çıkarılmaz (genelde diyorum tekrar)

İşte bu ayarı da klavyenin içinde bulunan küçük bir demir parçacık sağlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.