Benim Türkçe çevirisini ve admin panelini paralo korumalı yaptığım bu script kullanışlı ve görsel yöndende gayet hoş.
Peki nasıl kuracağız ve kullanacağız diyeceksiniz yeni bi veritabanı oluşturun paketin içinden çıkacak olan guestbook.sql dosyasını okutun. Daha sonra config.php dosyasındaki
$db_user = “root”; // db user $db_pass = “”; // db pass $db_host = “localhost”; // db hostname $db = “zd2″; // db
satırlarını kendi sisteminize göre uyarlayın yani
$db_user = “root”;
yazan satırdaki root ifadesi yerine Mysql Kullanıcı adınızı
$db_pass = “”; // db pass
yazan satırdaki “” tırnak içindeki yere Mysql parolanızı Yazın
$db_host = “localhost”; // db hostname
bu satırı değiştirmeniz gerekmeyecektir büyük ihtimalle
$db = “zd2″; // db
burayada veritabanı adını yazıyorsunuz ve kaydediyorsunuz.
Yukardada bahsettiğim gibi admin paneline şifre korumasını ben yazdım peki bunu nasıl değiştirceğiz diyorsunuz galiba oda çok basit admin/index.php dosyasını açın ilk komutlar şöyledir;
Joomla bir içerik yönetim sistemi(content management system)dir. Yani birden çok ve farklı içeriği tek bir yerden yönetmenize olanak sağlayan hazır bir web sitesi şablonudur diyebiliriz. İnternette birçok içerik yönetim sistemi(iys) bulunmaktadır. Joomla bunlardan sadece bir tanesi!
User1 olarak belirlediğiniz modülleri gösteren komut.
<?php mosLoadModules ( ‘user2′ ); ?>
User2 olarak belirlediğiniz modülleri gösteren komut.
<?php mosLoadModules ( ‘top’ ); ?>
Top olarak belirlediğiniz modülleri gösteren komut. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Açılır menu joomla
Bileşen ve modul olarak paket halinde indirdiğiz dosyayı açıp com_lxmenu115.zip dosyasını adından da anlaşıldığı gibi bileşenler bölümüne kuruyoruz daha sonra mod_lxmenu115.zip dosyasını moduller bölümüne kuruyoruz ve artık administrator bölümündeki bileşenler şeceneğinden lx menuyu secerek ayarlarını yapmaya başlayabilirsini, bu ayarları tamamladıktan sonra modülüde aktif hale getiriyoruz dikkat etmeniz gereken birkaç husus belirtmek istiyorum;
Öncelikle modüldeki menu secimi ile bileşendeki menu seçimi aynı olması lazım mesela modulde üst menüyü (topmenu) seçip bileşende ana menuyü (mainmenu) seçerseniz scrit karasız hale gelecektir bir diyer husus da seçtiğiniz menunu modül seçeneğini kapatmak örneğin üst menüyü lx menu kullanarak oluşturulmasını istiyoruz bunun için gerekli metaryelleri oluşturduk ancak üst menünün ana modülünü yani joomla nın otamatik oluşturduğu menuyu göstermeye sağlıyan modulu pasif hale getirmedik böyle bi durumda site de alt alta iki tane aynı üst menu oluşacak yani bizim ana menü modülünü kapatmamız lazım ki sadece lx menu çalışsın ve üst menüyü sadece o modül olştursun.