Şimdi Ara

flash nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • flash nedir yaaa bi türlü anlayamadım anlatırsanız sevinirim

• FLASH NEDİR ?

flash pspnin boardına bağlı yeniden yazmaya kapalı çip gibi bişeydir .

NEYE BENZER BU FLASH ?

ÖZELLİĞİ ? (DİĞER FLASHLARDAN FARKI)
    pspninki nand flash 32 mb lıktır .

NE İŞE YARAR ?

flashın içinde pspnin yazılımı olan firmware (yani versiyon bulunur) bu firmware aynen windows gibi çalışır . şöle örnek vereyim firmwaresiz psp windowssuz (ya da diğer işletim sistemlerisiz) bi bilgisayara benzer . olduğu gibi durur bişey açılmaz. mesela bu bütün menüler arkaplanlar ve her yeni fw ile eklenen özellikler firmware dosyalarını oluşturur ve aynen harddiskteki C:\WINDOWS klasörü gibi flash ın içinde flasho ve flash1 klasörü olarak bulunur .

FLASHA NASIL YAZILIR ?

flash a sadece upgrade ederken yazabilrsin (yasal olarak , yoksa başka programlar da var flasha yazan (yazı font amaçlı falan) ama bilinmiyorsa kullanılması ciddi zararlara yol açabilir).

FLASH SİSTEMİ NASIL ?

flashın sistemi ROM dur . aynı sadece okuyabilen CD veya DVD-ROM lar gibi ROM = Read Only Memory anlamına gelir . yani sadece okumaya izin vardır . yazmak için sadece soninin verdiği fw update dosyalarını kullanabilirsin ve işlem yarıda (pi çıkarsa ya da alet şarja takılıyken elektrik kesilirse) kalırsa flashla oynarken flash yanar (bozulur yani öle alevler çıkmaz)ve çalışmaz psp .

FLASHIN BOZULMASI DURUMUNDA YAPILABİLECEKLER ?

Eğer çok ciddi bi hata oluşmamışsa hata sadece font değişikliği gibi basit şeylerden kaynaklanmışsa belki kurtulabilir . ama eğer ciddi şeyler oluşmuşsa o zaman yeni bi flash (ki bu da yeni bi board demek ayrıca satılmaz ekranı kırık bi psp içinden çıkarılması lazım o da bi psp parasına yaklaşır . ya da yedirilinebilirse garanti kapsamından yeni psp alınabilir ama gelen pspnin versiyonu da yüksek olacaktır . en iyisi yeni bi downgrade edilebilir ucuz psp almak. )

FLASHIMIN DURUP DURURKEN BOZULMASINDAN KORKUYORUM

eğer bilmediğiniz flasha yazan programları kullanmazsanız ve sadece herkesin kullanıp olumlu sonuçlar aldığı downgradeleri kullanırsanız hiç bişey olmaz . içinizi rahat tutun ama tedbiri de elden bırakmayın

merenk arkadaşımıza teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skatyyyy -- 17 Ocak 2007; 22:53:17 >

• çok saol sonunda anlayabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BTG314 -- 17 Ocak 2007; 23:43:02 >
  • Skatty e yardımların dolayı bende teşekkur ederim. Kendisine guvenebilirsiniz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikenlitel

Skatty e yardımların dolayı bende teşekkur ederim. Kendisine guvenebilirsiniz....

eksik olma. sagolasın dikenlitel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID Card nedir, ne işe yarar!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.