Şimdi Ara

Flash bellek 64 mb olarak görünüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
15.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Oyle gorunuyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 3 tane vardı. 7-8 farklı yöntem uyguladım, nafile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Hortu Olacak Ama Bendeki 16 Gb Flash Diskte 60 Mb gözüküyordu Aşağıdaki İşlemlerden Sonra Düzeldi,

Umarım Aynı Sorunu Yaşayanlar İçin Çözüm Olur.

1- Masaüstünden Windows ve R tuşlarına aynı anda basalım.
    2- Açılan küçük panele cmd yazıp “Enter” yapalım.
    3- Gelen siyah sayfaya diskpart yazıp “Enter” yapalım.
    4- Karşımıza bir onayla ekranı çıkacaktır. Tamam dediğimizde aşağıdaki gibi başka bir siyah ekran açılacaktır. Bu ekrana ilk olarak list disk yazıp enter diyoruz. Enter dedikten sonra alt kısmına USB ile bağlantı sağlamış olan USB ve Harddisklere ait bilgiler gelecektir. USB Belleğinizin hangi disk olduğunu öğrenin. USB Belleğin karşısında Disk 1, 2, 3 şeklinde yazacaktır. Benim USB Belleğim 30 GB’lık olan (32 GB) ve karşısında Disk 2 yazıyor. Bu nedenle select disk 2 yazıp enter yapıyorum. Sizde hangi rakam yazıyorsa onu yazın. “Disk is now the selected disk.” diyecektir. Devamında clean yazıp enter yapıyoruz. “Diskpart succeeded in cleaning the disk” diyecektir. Sonrasında create partition primary > select partition 1 > active > format fs=ntfs quick yazıp enter yapıyoruz. %100 olana kadar bekliyoruz. Bu işlem tahmini 5-10 süreceğini hatırlatayım. İşlem bittiğinde “100 percent completed, DiskPart successfully formatted the volume.” diyecektir ve bu aşamada USB Belleğinizi kontrol edebilirsiniz.

Flash bellek 64 mb olarak görünüyor.

İşlem Basamakları Kısaca:
    cmd
    diskpart
    list disk
    select disk 2
    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format fs=ntfs quick
    100 percent completed

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Konu Hortu Olacak Ama Bendeki 16 Gb Flash Diskte 60 Mb gözüküyordu Aşağıdaki İşlemlerden Sonra Düzeldi,

Umarım Aynı Sorunu Yaşayanlar İçin Çözüm Olur.

1- Masaüstünden Windows ve R tuşlarına aynı anda basalım.
    2- Açılan küçük panele cmd yazıp “Enter” yapalım.
    3- Gelen siyah sayfaya diskpart yazıp “Enter” yapalım.
    4- Karşımıza bir onayla ekranı çıkacaktır. Tamam dediğimizde aşağıdaki gibi başka bir siyah ekran açılacaktır. Bu ekrana ilk olarak list disk yazıp enter diyoruz. Enter dedikten sonra alt kısmına USB ile bağlantı sağlamış olan USB ve Harddisklere ait bilgiler gelecektir. USB Belleğinizin hangi disk olduğunu öğrenin. USB Belleğin karşısında Disk 1, 2, 3 şeklinde yazacaktır. Benim USB Belleğim 30 GB’lık olan (32 GB) ve karşısında Disk 2 yazıyor. Bu nedenle select disk 2 yazıp enter yapıyorum. Sizde hangi rakam yazıyorsa onu yazın. “Disk is now the selected disk.” diyecektir. Devamında clean yazıp enter yapıyoruz. “Diskpart succeeded in cleaning the disk” diyecektir. Sonrasında create partition primary > select partition 1 > active > format fs=ntfs quick yazıp enter yapıyoruz. %100 olana kadar bekliyoruz. Bu işlem tahmini 5-10 süreceğini hatırlatayım. İşlem bittiğinde “100 percent completed, DiskPart successfully formatted the volume.” diyecektir ve bu aşamada USB Belleğinizi kontrol edebilirsiniz.

İşlem Basamakları Kısaca:
    cmd
    diskpart
    list disk
    select disk 2
    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format fs=ntfs quick
    100 percent completed
    Rufus programını açıp 'Önyüklenebilir değil' olarak formatlayınca'da düzeliyor hocam. Genelde linux iso dosyalarını dd modunda yazınca öyle oluyor. Bilgi bilgidir. Belki rufus taktiği'de işe yaramaz. Son çare önerdiğiniz taktik olur.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 30 Ağustos 2019; 17:5:53 >

• 16 GB kapasiteli Kingston marka USB belleğimi yanlış biçimlendirme yaptığım için 10 MB görünmeye başladı.
    1. İlk önce program indirmeden "cmd" üzerinden silmeye çalıştım. Erişim engellendi dedi.
    2. Ben de "MiniTool Partition Wizard Free Edition" programını indirdim.
    3. Programı kurduktan sonra altta USB belleğim bulunan bölüme (Ben de disk 2) sağ tıklayıp wipe partition yazan bölüme tıkladım.
    4. 2 parçaya ayrılmış diskimi tek parça yaptı.
    5. Daha sonra disk 2’ye yine sağ tıkladım ve format dedim. Diskim eski haline geldi ve artık 16 GB.
    Programın indirme linki:
    www.partitionwizard.com
    Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free
    https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

• çok saolun hocam

• eplaton2000 E kullanıcısına yanıt

Hocam işe yaradı teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.