Şimdi Ara

Flappy Bird gibi bir oyun kaç saatte yazılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dandik bir Mario gibi bir oyun yapmıştım Android'de, yaklaşık 4.5 saatimi almıştı. Bir akşam oturup bitirmiştim. Şimdi ise aklımda bir fikir var. Flappy Bird'le alakası yok ama kontroller, menü vs. açısından zorluğu Flappy Bird gibi birşey, o yüzden bunu örnek verdim her ne kadar bu örneği sevmesem de (taklit oyun değil çünkü yapacağım şey).

Şimdi 4.5 saatte yaptığım oyunda puan toplama konusunda felan sıkıntılar vardı, uğraşmamıştım. Oyun motorsuz yapmıştım şimdi yine oyun motorsuz yapıcam. Zaten basit bir mantığı var. Grafikler pek ağır olmayacak zaten. En fazla kullanacağım şey çubuk-silindir-arka plan rengi felan olacak.

4.5 saatin üzerine olması gereken şeyler şunlar aşağı yukarı:
    -Menü tasarımını güzel yapacağım.
    -High Score'u bir yerde saklayacağım (sqlite mı önerirsiniz 1 skor saklamak için, sharedpreferences yaparsam kullanıcılar oynayabilir mi high score'la? oynanmasın istiyorum)
    -Oyun bittiğinde skoru ve high score'u gösterecek, sayfanın küçük bir kısmını kapatacak activity olacak, oyun kısmı onPause'a geçicek sanırım böylece, ama nasıl yapacağım pek fikrim yok bu küçük activity'yi şuanlık
    -Admob reklam olacak, nerede ve ne boyutta olacağı hakkında fikrim yok, nasıl eklendiği konusunda tutorial izlemiştim ama unuttum.
    -Oyunda şekillerin açılanması lazım, resimlerde açılar nasıl oluyor bir fikrim yok, yani 45 derece açıyla bir resim nasıl koyulur.
    -Bu yazılım tarzına sanırım FPS gibi birşey deniyor, Canvas'a çizip sürekli Canvas'ı yenilemek gibi birşeydi yanılmıyorsam. Oyunun hızını performansı farklı telefonlarda sabitlemek için her yenilenmesi için Thread.sleep(); fonksiyonunu kullanacağım ama yine de farklılıklar olacak, bunun üstesinden nasıl gelirim bilmiyorum. Acaba fonksiyonun başında başlayıp sonunda sonlanan bir timer kursam, ve yapılan işlemleri birisi 0.1 saniyede yapıyorsa, ötekisi de 0.2 saniyede yapıyorsa mesela, ilkini 0.9 saniye ikincisini 0.8 saniye sleep'e mi almak lazım?

Aşağı yukarı bu kısımlarla uğraşacağım, fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Oyun motoru demeyin çünkü uzun zamandır app çıkartmak istiyorum hala çıkartamadım uyuz oldum, geçen gün istediğim isimli Google play hesabını ve domainini aldım (.com). Bu oyunu yapıp yayınlamayı düşünüyorum motivasyon açısından da iyi olur, ve tutma potansiyeli de mevcut birşey diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

• Peki teknik sorulara cevap verecek var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyya -- 21 Mart 2015; 22:31:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.