Şimdi Ara

FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM. FİZİK OPTİK SORULARIM YARDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalella -- 14 Ocak 2014; 22:14:48 >

• 2. soru yalnız 3 mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleus kullanıcısına yanıt
    hayır cevap 1 ve 2
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1616566/8a42bb81-d305-4f30-b6b6-9431d4d4b5d1.jpg
    Gelen ışın paralel gitmiş o zaman odaktan gelmiş odak O noktasıdır.
    Y den X ortamına geçerken normalden uzaklaşmış bu nedenle nx > ny dir. İndislerle hız ters orantılıdır. X'e geçtiğinde hızı azalır
    Y den X e geçerken 50 ile gelmiş normali çizersek sınır açı 40 derece olur 40 dereceden büyük olsaydı tam yansıma yapardı eşit olsaydı yüzeyin üstünden giderdi diğer ortama geçtiğine göre 40 dan küçüktür
    Yalnız 1 diyorum ben
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    cevap hepsiymiş ve işin garibi bende yalnız 1 dedim.
  • sondan 2.ci soru 12nolu soru 1-2-3 mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1616566/8a42bb81-d305-4f30-b6b6-9431d4d4b5d1.jpg
    Gelen ışın paralel gitmiş o zaman odaktan gelmiş odak O noktasıdır.
    Y den X ortamına geçerken normalden uzaklaşmış bu nedenle nx > ny dir. İndislerle hız ters orantılıdır. X'e geçtiğinde hızı azalır
    Y den X e geçerken 50 ile gelmiş normali çizersek sınır açı 40 derece olur 40 dereceden büyük olsaydı tam yansıma yapardı eşit olsaydı yüzeyin üstünden giderdi diğer ortama geçtiğine göre 40 dan küçüktür
    Yalnız 1 diyorum ben

Hocam normalden uzaklaşınca nx<ny olacak yanlış çözmüşüm nx küçük olduğu için daha hızlı gidecek 1 ve 3 tamam da 2 yi çözemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEOMETRİ VE FİZİK YARDIMM
    9 yıl önce açıldı
    Mat sorum,yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    kardeş ısın uzaklaştığı için çoktan aza gider
    ny> nx
    vx>vy
    50 derecelik açıyla kırıldığına göre sınır açısına x dersek x>50 dir .
    o odaktır odaktan gelen paralel gider.
    İyi günler
  • img.donanimhaber.com/upfiles/1616566/38c48526-381b-4598-ad54-d3db4a9e9b17.jpg
    bu da büyük ihtimal 3 olacak çünkü aynalar birbirine dik 360/derece - 1 den 360/90 -1 3 gelir
  • eraser18 E kullanıcısına yanıt
    evet doğru anlatabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraser18

kardeş ısın uzaklaştığı için çoktan aza gider
    ny> nx
    vx>vy
    50 derecelik açıyla kırıldığına göre sınır açısına x dersek x>50 dir .
    o odaktır odaktan gelen paralel gider.
    İyi günler

eyvallah. sana da iyi sabahlar...
    doğru teşekkürler
  • lalella kullanıcısına yanıt
    Kardeş ışın bi noktadan gelip paralel gidiyorsa gelen o nokta odaktır.
    eğer ışın bi ortamdan geçerken normalden uzaklaşıyorsa çok yogundan az yoguna geçiyordur ve ny>nx dir hızla kırıcılık inidisi ters orantılıdır vx>vy dir
    ışın 50 dereceyle gelmiş ve diğer ortama geçmiş eğer sınır açısı 51 olsa mesela 52 dereceyle gelse geçemez ortama kesin demediği için soruda 40dan büyüktür sınır açısı belkide 100 dür bilemezsin onu ama ışın geçtiğine göre 40 dan büyük
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1616566/359818b5-e7cd-45df-884a-3736c4e089d7.jpg
    bak burada istersen iki kaynaktan da köşelere birer ışın yolla ortada kesinlikle kesişecekler bu nedenle A olmaz C olmaz E olmaz E nin olabilemesi için alt alta iki farklı cismin olması gerekir
    B de olmaz çünkü B deki gibi yarı gölge olması için ışıkları arka arkaya vermeli (küresel cisimlerde gölge bulurken öyleydi öndekinden ve arkadakinden gönderince tam ortada oluyordu)
    Bu nedenle D seçeneği olabilir şıklardan gitmen gerek şekli üçgen verdiği için yansıtmak çok zor

NOT: Yapılan soruları kaldırırsan iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 14 Ocak 2014; 21:31:18 >

teşekkürler.

kaldırdım çözülenleri sağol.
  • evet nasıl yaptınız?
  • http://sketchtoy.com/58278527
    görüntüleri çakışık demiş yani üst üste gelicek orada dikdörtgen çıktı karşılıklı kenarlar eşit
    teşekkürler.
  • ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.