Bildirim
Fizik - ( İŞ GÜÇ ENERJİ ) Sorularım.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
2.soru C'dir kuvvet sabitse ve KL ile LM arasındaki yolu eşit sürelerde alıyorsa... -
4.soru c mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevelry -- 24 Ekim 2012; 11:36:53 > -
3.süne de C diyorum. -
yay sabiti 2 katına çıkacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevelry -- 24 Ekim 2012; 11:40:13 > -
ilk sorudan itibaren;
1-C
2-A
3-E
4-A
5-B -
Cevaplar C A D A B sanırım. Son sorudan emin değilim sadece.
İlk soruda potansiyel enerji değişimlerine bakacaksın:
3 kg taraf düşecek, 2 kg yükselecek. 3 kg'nin enerji kaybı 3.10.1'den 30J, 2'nin kazandığı enerji 2.10.1'den 20J. Toplam enerji değişimi -30+20=-10J
İkinci soru:
İkinci soruyu değer vererek çözdüm çok uzatmamak için.
F'in kazandırdığı ivme 10 dersek ve iki bölümü de birer saniyede aldı desek KL arası (1/2)a.t^2'den 5 çıkıyor. LM arasında da v0.t+(1/2)a.t^2 yapacağız. 10+5'ten 15 çıkıyor.
Şimdi geldik güçlere. Güç=İş/zaman yani f.x/t KL arası yapılan iş 5f, LM arası yapılan 15f. Zamanlar eşit olduğundan işlerin oranı güçlerin oranını verir. Oradan da 1/3 gelir.
3.
Eğimli yüzeylerin eğimlerinin aynı olduğunu varsayıyoruz yoksa çıkmaz soru.
Eğimler aynı olduğundan ve yükseklikler eşit olduğundan eğimli iki yüzeyin uzunluğu eşittir. Alt kısım da sabit hızlı hareketten dolayı daha kısa olacak buradan anlatamıyorum.
4.
Sürtünmeli kısımlar eşitmiş o zaman yaptıkları işler de eşit olacak. MN E enerji kaybettirdiyse KL de E enerji kaybettirecek. Yani L noktasında F kuvvetinin kazandırdığı enerjinin 1E'lik kısmı ısıya dönüşecek. Yani F kuvveti 3E enerji kazandırmış. Potansiyel enerji de 1E kazandırmış. Oranlarsak 3/1=3
5'i başkası anlatsın emin değilim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Einstein
Çok teşekkürler!3.soruya tekrar bakabilir misin rica etsem? -
quote:
Orijinalden alıntı: meogk
quote:
Çok teşekkürler!3.soruya tekrar bakabilir misin rica etsem?
Ortalama hız desem? Belki çıkartırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
Yanlış mı çıktı anlatım için mi? Cevabın D olması lazım birkaç kere baktım da. -
quote:
quote:
quote:
Yanlış mı çıktı anlatım için mi? Cevabın D olması lazım birkaç kere baktım da.
Cevap E diyor ::/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son Soruya da Ben Bakayım . . .
Şimdi İlk Yayda Kuvvet Formülünü Yazarsak , F = k.x İfadesinde İlk Yayın Sabitine k, m kütleli cismin uyguladığı kuvvete F , uzama miktarına (2L) da x dedim.
Geçelim ikinci yaya... Şimdi yayı sen ikiye bölersen yay sabitini 2 katına çıkarmış olursun. Formüle Dönecek Olursak, kütle değişmediği için yine kuvvet F, yay sabiti iki katına çıktığı için 2k olarak alırsak uzaması yarıya iner ( F=2k.x/2) olur .
Şimdi gelelim enerjilere... Yayda depolanan potansiyel enerjiyi k. x^2 /2 den buluyorduk. Birinci yay için bu formülü uygulayacak olursak k.x^2 /2 = E denmiş. Bu Cepte kalsın..
İkinci yaya geçelim. Aynı formülü bir de burda uygulayalım... 2k.( x/2 )^2 /2 der isek bu E/2 ye denk gelir. Yani 1/2 E sorunun cevabı olur Kardeşim... -
https://forum.donanimhaber.com/images/Thumbs_10_2012/67260952/14fd827f37c874aa40eacbe05f3d4576_240_True_72.jpg
Hız zaman grafiklerini çiz, X1 yolu boyunca cisim sabit ivme ile yol alacak, X2'de sabit hızla, X3'te de sabit ivmeyle ancak hızı azalacak bir şekilde.
Şimdi buna göre diyoruz ki cisim X3 sonunda duruyorsa, X1 bittiğinde sahip olduğu enerji X3 yolu sonunda bitecektir. Buna göre bu iki yolun eğimi ve uzunluğu eşit çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 24 Ekim 2012; 12:25:33 >
-
quote:
quote:
3.soru şöyle olacak.cismin harekete başkadığı yerde hızı 0 zemine indiğinde de hızı V'dir.ortalama hızı V/2.
zeminde hareket ederken başlangıçtaki hızı V'dir.zeminin son noktasında da V'dir.ortalama hızı V'dir.
yukarı çıkarken hızı başlangıçta V'dir.en üst noktada 0'dır.ortalama hızı da V/2'dir.
eğer bu yolları eşit sürelerde alıyorsa da X2>X1=X3 olur.
-
KKopru,natrium,huzurluksuz,Einstein,tqmaqe.. Çok teşekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meogk -- 24 Ekim 2012; 13:02:11 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X