Şimdi Ara

Fizik Hocam Bir Soru Daha Yanlış Dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu renk ile ilgili soru varya foto yok bende o soru yanlış dedi benim boştu nedenini fazla dinlemedim ama mor ötesi ışık ışık değil ışımaymış falan dedi

• yok oyle bisey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bearty kullanıcısına yanıt
    ben sınavda "mor ötesi ışınları" ve soruyla alakalı bi şeyler bağdaştırdım şimdi hatırlamıyorum kardeşim ama soru temiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bearty

Şu renk ile ilgili soru varya foto yok bende o soru yanlış dedi benim boştu nedenini fazla dinlemedim ama mor ötesi ışık ışık değil ışımaymış falan dedi

hocana söyle dalga boyunu öğrensin. soruda her ışığı göremez diyordu evet doğru cunku her isigin dalga boyu ayni degildir.

• Mor ötesi bahsettiğin şey ya da elektromanyetik dalgalar IŞIK sayılmaz kardeşim hoca da biliyor dalga boyunu . Ayrıca orada ışığı oluşturan renklerle ilgili diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bearty -- 14 Mart 2016; 20:03:07 >
  • Bearty kullanıcısına yanıt
    isik sayiliyor

• Ben o soruda takılmıştım da sanırım doğru yaptım yalnız 1 yaptım diyordum onu yapmam imkansız yani elediğimi hatırlıyorum doğru olması lazım.

Hocam üstteki öncül onu yok ediyor. Mavi kitap yeşil ışığı yansıtır ama göremezsin. Kestim doğrudur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertgonul kullanıcısına yanıt
    Işık, bir ışımanın ışık kaynağından çıktıktan sonra cisimlere çarparak veya direkt olarak yansıması sonucu canlıların görmesini sağlayan olgudur.
    Tanımnda bile diyor ışık görünen ışımadır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcyumm

Işık, bir ışımanın ışık kaynağından çıktıktan sonra cisimlere çarparak veya direkt olarak yansıması sonucu canlıların görmesini sağlayan olgudur.
    Tanımnda bile diyor ışık görünen ışımadır...

hocam wiki ye girin en basta gorunur isik diye bir kategori goreceksiniz. sebebi gorunmeyen isiklarinda olmasi. bu yuzden iki kategoriye ayriliyor. tum isinlar fotonun yani isigin farkli dalga boylari halinde bulunmasi sonucu olusur.

• Bende ışık için spektrumun görünen kısmındaki ışımalara deniyor diye aklımda kalmıştı öyle değil miymiş yani?
  • Işığı oluşturan renklerle ilgili,

I. Tüm renkler birleştirildiğinde siyah renk elde edilir.

II. Beyaz ışık altında mavi renkli görünen bir kitap,
    yeşil ışık altında da mavi renkli görünür.

III. Bazı ışıkları insan gözü göremez.

yargılarından hangileri doğrudur?

yukarıda ''ışığı oluşturan renklerle'' diye sormuş soruyu.
    şimdi ışığı oluşturan renkler dediği görünmez mi görünür, soruyu da buna bunları baz alarak sormuş renklerle ilgili demiş.
    bence de bir hata var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.