Bildirim
fizik elektrik Sorusu yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
kimse bilmiyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevap D şıkkı mı ? -
d şıkkı olması lazım -
Harflendirme ile çözülür ama resim fln koyamadım müsait olmadığım için... -
evet
Yok mu şunu sevabina fotoya dökecek
Bakıyorum hocam
edit:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V911 -- 16 Şubat 2013; 20:42:08 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Cloudmark
Bakıyorum hocam
edit:
Hocam çok sağol eline sağlık. Sıkıntı Olmazsa bi soru daha soracağım. Bu sorulara ampermetre,voltmetre falan koyuyolar onlara giden akımı harf yöntemiyle çözerken bulmanın yolu nedir
quote:
Orijinalden alıntı: mek_adige
quote:
Bakıyorum hocam
edit:
Hocam çok sağol eline sağlık. Sıkıntı Olmazsa bi soru daha soracağım. Bu sorulara ampermetre,voltmetre falan koyuyolar onlara giden akımı harf yöntemiyle çözerken bulmanın yolu nedir
Ben harflendirmeyi genelde eşdirençi veya devreyi rahat görmek için yapıyorum, eşdirenç,akım vs bulunca pilden akımı dağıtmaya başlıyorum "sorudaki devre" üzerine, işte paralel varsa akım ters orantı olarak dağılıyor falan, önemli olan Voltmetreden akım geçmez, ampermetreden akım geçer mantığı ile çözmekbazen ampermetre olunca diğer devre elemanlarını kısadevre vs yapabiliyor
-
quote:
quote:
Bakıyorum hocam
edit:
Bana sormamışsın ama cevap vereyim aynı mantıkla harflendiriyorsun ama ampermetre de direnç ihmal edildiğinden ampermetreye geldiğinde orada direnç yokmuş gibi devam ediyorsun.Voltmetrenin direnci çok büyük olduğundan voltmetreye geldiğinde harf değiştiriyorsun aynı dirençlerde yaptığın gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WhatsUp?
quote:
quote:
Bakıyorum hocam
edit:
Bana sormamışsın ama cevap vereyim aynı mantıkla harflendiriyorsun ama ampermetre de direnç ihmal edildiğinden ampermetreye geldiğinde orada direnç yokmuş gibi devam ediyorsun.Voltmetrenin direnci çok büyük olduğundan voltmetreye geldiğinde harf değiştiriyorsun aynı dirençlerde yaptığın gibi.
ben voltmetreden akim geçmez diye o kolu iptal ediyorum yanlış mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
Bakıyorum hocam
edit:
Ben harflendirmeyi genelde eşdirençi veya devreyi rahat görmek için yapıyorum, eşdirenç,akım vs bulunca pilden akımı dağıtmaya başlıyorum "sorudaki devre" üzerine, işte paralel varsa akım ters orantı olarak dağılıyor falan, önemli olan Voltmetreden akım geçmez, ampermetreden akım geçer mantığı ile çözmekbazen ampermetre olunca diğer devre elemanlarını kısadevre vs yapabiliyor
Eyw Hocam
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: WhatsUp?
quote:
quote:
Bakıyorum hocam
edit:
ben voltmetreden akim geçmez diye o kolu iptal ediyorum yanlış mi
Öyle yapma hangi harfler arasında kaldıysa yeni devreyi çizdiğinde tekrar oraya yerleştir.
-
-
quote:
İşte diğer konunda da söyledim illa harflendireceğim bu devreyi başka yolu yok! Şeklinde düşündüğünde her zaman kaybeden sen olursun. Çünkü bazı sorular çok kolaydır çözümü göremeyebilirsin. Misal bu soruda;
Voltmetreyi görmeyeceksin zaten oradan birşey geçmez. 2 tane paralel kolun var 2 sinde de 10 ohm var.
Bu demektir ki 2 koldan da geçen akım aynı. 2 koldan da geçen akım i akımı olsun.
V = I*R bağıntısını kullanarak.
0 volttan başlayalım üstteki koldan gidelim V1 = 5i olur Voltmetrenin üst ucundaki gerilim.
V2 = 2i olur Voltmetrenin alt ucundaki gerilim.
V = 5i -2i = 3i olur.
3i = 6Volt imiş.
i = 2A gelir buradan.
üst kola ve alt kola i akımları gidiyor yani toplamda 2i anakol akımın var yani 4A anakol akımını veya ampermetrenin gösterdiği akımı bulursun diyelim.
-
Elektrikte baktın çok zorlandın kapalı devre ise kirshoff yap. Daha rahat çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: Spyxxx
quote:
İşte diğer konunda da söyledim illa harflendireceğim bu devreyi başka yolu yok! Şeklinde düşündüğünde her zaman kaybeden sen olursun. Çünkü bazı sorular çok kolaydır çözümü göremeyebilirsin. Misal bu soruda;
Voltmetreyi görmeyeceksin zaten oradan birşey geçmez. 2 tane paralel kolun var 2 sinde de 10 ohm var.
Bu demektir ki 2 koldan da geçen akım aynı. 2 koldan da geçen akım i akımı olsun.
V = I*R bağıntısını kullanarak.
0 volttan başlayalım üstteki koldan gidelim V1 = 5i olur Voltmetrenin üst ucundaki gerilim.
V2 = 2i olur Voltmetrenin alt ucundaki gerilim.
V = 5i -2i = 3i olur.
3i = 6Volt imiş.
i = 2A gelir buradan.
üst kola ve alt kola i akımları gidiyor yani toplamda 2i anakol akımın var yani 4A anakol akımını veya ampermetrenin gösterdiği akımı bulursun diyelim.
çok iyi oldu bu. Eline sağlık teşekkürler .
-
Allah senden razı olsun.Voltmetre olayı kafamı hep karıştırıyordu çok güzel özetlemişin.Buna benzer bir soru vardı anlatımından yola çıkarak yaptım çözdüm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X