Şimdi Ara

Fizik Dairesel Hareket Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Celal Aydın'ın soruları, güzel sorular gibi ama çözemedim yardımcı olacak var mı acaba ?

1- Fizik Dairesel Hareket Sorularım

2- Fizik Dairesel Hareket Sorularım

3- Fizik Dairesel Hareket Sorularım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japoonmrt -- 3 Ekim 2013; 23:25:35 >

• Güncel ..
  • yardımcı olacak yok mu ?
  • Hala güncel ..
  • 1. soruda kardeşim şöyle düşün mermi ilk deliği açtıktan sonra silindir yarım tur atmış ve mermi aynı deliğe denk gelerek çıkmış silindirin çapı 1 metre ve merminin hızı saniyede 200 metre olduğundan mermi 1/200 saniyede o mesafeyi almış demektir yani bizim yarım periyodumuzun süresi 1/200 saniye olur burdan periyot 1/100 ve frekansa çevirirsen 100 çıkar w=2.pi.f formülünden cevap 600 çıkar
  • 2. soruda toptan merkeze dik çıkarsan 37 53 90 üçgeni oluşur burdan 6.cos37 ile R yi buluruz =4.8. Ardından bu topa etki eden 2 kuvvet vardır bunlar merkizcil kuvvet ve yerçekimi kuvveti merkezcil kuvveti topun soluna doğru ve yerçekimini aşağı doğru gösterip ipin devamı olan kısmı kesik çizgilerle gösterirsek yer çekimi kuvvetinin yukarıdaki 53lük derceyle paralel olduğu için bu kesik çizgilerle 53 derece yaptığını görürürüz ve buradan tan53 = merkezcil kuvvet / yer çekimi formülü çıkar karşımıza bu formulü de açarsak sin53/cos53 = [(m.V²)/R] / m.G karşımıza çıkar buradan değerleri yerine koyarsak V²=64 V=8 çıkar

çok karışık oldu ama kusura bakma :(
  • Hiç karışık olmamış gerçekten çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim, dairesel harekette problemim yok zannediyordum ama bu tarz soruları hiç çözemedim Celal Aydın'dan ..

3. soruyu yapabilecek var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.