Şimdi Ara

Fizik Bölümü Ile Ilgili Bakarmısınız..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aslında puanım iyi olmadığı için tercih yapmayacaktım ama fizik bölümünü araştırdım biraz kafama yatmaya başladı aklımda birkaç üniversite var sizce hangisi daha iyi olur.
    Bide fizik bölümünden herhangi bir mühendisliğe geçiş yapma gibi bir imkanım varmı not ortalamanı yükselterek tabiki.

Fizik Bölümü:
    Yıldız Teknik
    Çukurova Üniversitesi
    Ankara Üniversitesi
    İstanbul üniversitesia
    Gazi üniversitesi
    Marmara Üniversitesi

Yıldız ve Marmara Öncelikli tercihim Olabilirmi.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler Fikri yada Bilgisi Olan Yokmu... !!
  • hocam sıralaman kaç mf2 de bir de ben bakayım
  • 1. Ne okudunuz veya ne dediler de fizik aklınıza yattı? Fiziği sadece fiziği çok seviyorsanız okuyun.

2. Geçiş hayaliyle hiçbir bölüme girmeyin. Özellikle bu bölüm fizik, matematik gibi ağır bir bölümse sakın girmeyin. Ortalama 3 üstü olursa belki mümkün olabilir ama siz 3.5'sunuzdur, 3 geçiş kadrosu vardır, sizden önce 3.9, 3.8 ve 3.7 vardır, fizikte kalırsınız. Ayrıca üniversite dersleri ağırdır. Şimdi uzaktan çok çalışır ortalama yaparım demekle olmaz, duvara toslarsınız. Bir de mühendislikler sadece mühendisliklerden geçiş alıyor olabilirler. Sonuçta çok büyük ihtimalle olmayacak bir şey yüzünden fiziğe girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gambitplayer

hocam sıralaman kaç mf2 de bir de ben bakayım

216 bin Hocam Mf2 Sıralması..

Fiziğide seviyorum aslında ama Elektronik Daha çok istiyorum Alan olrak birbirlerine yakın olduğu için tercihlerde düşündüm..

quote:

1. Ne okudunuz veya ne dediler de fizik aklınıza yattı? Fiziği sadece fiziği çok seviyorsanız okuyun.

2. Geçiş hayaliyle hiçbir bölüme girmeyin. Özellikle bu bölüm fizik, matematik gibi ağır bir bölümse sakın girmeyin. Ortalama 3 üstü olursa belki mümkün olabilir ama siz 3.5'sunuzdur, 3 geçiş kadrosu vardır, sizden önce 3.9, 3.8 ve 3.7 vardır, fizikte kalırsınız. Ayrıca üniversite dersleri ağırdır. Şimdi uzaktan çok çalışır ortalama yaparım demekle olmaz, duvara toslarsınız. Bir de mühendislikler sadece mühendisliklerden geçiş alıyor olabilirler. Sonuçta çok büyük ihtimalle olmayacak bir şey yüzünden fiziğe girmeyin.

• yıldız tekniği 1.sıraya al ama gelmeyebilir, 2 ye marmara 3 e de istanbul u al bence
  • Formasyon gelmedi mi bu bolumlere? oyleysr yerlesmen cok zor hatta imkansiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle gidersen fiziğe tahminimce 3. sınıfta ayrlırısın.Fakat akademik kariyer düşünmüyorsan böyle yerlere gerek yok git paü yaz
  • Bir fizikçi olarak (fizik mühendisi değilseniz) bir elektronik mühendisinin yapacağı işi size vermezler. Asıl istediğiniz elektronikse fizik okuyarak sinir sahibi olmayın derim.
  • Formasyon gelmedi mi zaten bunlara ya?

• evet geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmicstring

Bir fizikçi olarak (fizik mühendisi değilseniz) bir elektronik mühendisinin yapacağı işi size vermezler. Asıl istediğiniz elektronikse fizik okuyarak sinir sahibi olmayın derim.

Haklısınız hocam +1 yıl = elektrik elektronik mühendisliği gibi bir zihniyet ile hareket edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drixer

evet geldi

Yükselmeyecek mi hocam o zaman bunlarin siralari? ne kadar yukselir sizce? ve bu siralardaki mf4 bolumlerini nasil etkiler

• valla şu 150 dk dan düşük bölümlerde baya yükselme olacağa benziyor.Geçen sene fizik öğretmenliği seçenler genelde o civarlardaymış ki eğer hepsi oraya yönelerise baya baya artar.Kontenjanlarında azaldığını düşününce artmayacağını söylemek hayalperestlik olur diye düşünüyorum
  • mf4u nasil etkiler peki sizce hocam. 200klardakileri

• quote:

Orijinalden alıntı: drixer

valla şu 150 dk dan düşük bölümlerde baya yükselme olacağa benziyor.Geçen sene fizik öğretmenliği seçenler genelde o civarlardaymış ki eğer hepsi oraya yönelerise baya baya artar.Kontenjanlarında azaldığını düşününce artmayacağını söylemek hayalperestlik olur diye düşünüyorum

mf4u nasil etkiler peki sizce hocam. 200klardakileri

• valla o kadarını bilemiycem
  • 216.000 sıralamanız var.
    1 yıl daha deneyin ilk 100k için uğraşın olmadı ilk 120 olur gidersiniz mühendisliğe 1 yıl hiç bir şey önünde 40-50 yıl var.
  • Asla ama asla puanın fiziğe tuttuğu için bu bölümü yazıp okuma. Çok pişman olursun fizik mühendisliğini bırakmış biri olarak söylüyorum bunu. Mühendisliğe geçişi de unut transkriptin buna yetecek kadar yüksek olmaz çünkü fizik okuyorsan. :) bir yıl daha denemelisin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.