Şimdi Ara

FITNESS VE YAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.Ben 16.5 yaşında fitness a başlamıştım.Son zamanlarda programın ağırlaşmasıyla biraz bıktım ve en önemli sebep olarak da ygs ye çalıştığımdan dolayı fitness ı bıraktım.

İnşallah üniversiteye başlayınca fitness a başlayacağım tekrardan.

Ama kafama takılan soru şu.Şimdi ben fitnessa 3-3.5 ay gitmiştim ve iyi bir gelişme gösterdim.8 kilo kadar aldım ve vücudum şekillendi.Şimdi bırakınca eridim eski halime döndüm.Kemiklerim çıktı ve psikolojikmen çok zayıfım.

Ben spora üniye başladığımda başlasam şöyle bir durum olur mu? 16 yaşında başlamış halimle 18-19 yaşında başlamış halim arasında ne gibi farklar olur?

Örnek 16 da başlayıp 2 sene yaptığımı ve 19 da başlayıp 2 sene yaptığımı farzedelim.Sanki nedense bana 16da başladığımdan daha çok verim alırmışım gibi geliyor.Sonuçta ergenlik dönemi ve potansiyelimi genişletebilirim diye düşündüm.Ergenlik bitince çok da gelişemem gibi geliyor.

Biraz karışık olmuş olabilir ama ne dediğimi anlamışsınızdır.

• sınav senesi ders aralarında biraz ısınıp şınav çekersin olur biter.
  • Yav bu fitnessin köküne kibrit suyu. Ne yapsan ayrı dert.
  • 16.5 yaşında 10 ya da 11. sınıfta olman gerekmiyor mu?sen kaç yaşında okula başlamıştın ?
  • Dominator1088 D kullanıcısına yanıt
    Hocam bir nebze rahatlattı ve çok değerli bir bilgi öğrendim.Teşekkürler.Ama 3.5 ay falan yaptım çekirdek sayısı çok da artmış denemez.Ama sanırım tam da soruma cevap değil bu video.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam? 11.sınıftayım şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gelişirsin işte takma kafaya
  • Kardeşim elbet vaktin vardır durma git. Şuan kaybettiğin vakit bile değerli o yaşlarda. Şunu unutma derim boşa geçirdiğin her vakit seni daha da huysuz yapıcak. Birşeyleri yapmak istiyorsan sakın erteleme ve ertelediğin her zaman istediğin şeylerle arana daha da çok mesafe koyuyorsun. Ben canım sıkılınca saat 12de bile spora gidiyorum. Artık hiçbirşeyi ertelememeye çalışıyorum. Çünkü bu bağımlılık haline geliyor.
  • orcun12122 O kullanıcısına yanıt
    Hocam son zamanlarda program daha da ağırlaşmıştı.Dersin başına bile oturamıyordum.Gerçekten olmuyor :(
  • Sınavın kesinlikle daha önemli. Bu seni strese sokmasın ama önemsiz diyenlere de aldırma, bildiğin geleceğin sınava bağlı bayağı bir şekilde. O yüzden ilk önceliğin sınavın olsun eğer öyle fazla kilon falan yoksa.
    Onun dışında ergenlikte spor daha iyi olabilir ama ergenlik bittiğinde 40 yaşına gelmiyorsun bir anda sonuçta, o konuda da acelen olmasın. 25 yaşına kadar yaptığını düşünsen, bayağı sağlam bir vücudun olur 5 senelik bir sporla.
  • MrKoenig kullanıcısına yanıt
    aynen haklısınız hocam.Sadece aşırı zayıfım.Teşekkürler
  • ben lise1 de başlamıştım ağırlık çalışmaya.fitness-street workout lise 3ün sonuna kadar devam ettim.o zaman boyum 180civarıydı 85kiloydum(yağlı değil).lise son sınav senesi mağlum 70kiloya kadar düştüm.sınav bittikten sonra tekrar başladım boyum 184 kilom 104tü(bulklı halim).yani kas hafızası denen bir şey var ben çok rahat geri aldım verdiğim kiloları sende nasıl olur bilemem o biraz da çalıştığın süreye bağlı
  • Eridim dediğin olay, kas içindeki glikojen azalması..

Spora başlar başlamaz eski formuna ulaşırsın kardeşim; moral bozmaya gerek yok, yeterki beslenmene dikkat et!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 19 yaş en verimli zamanlar o yaşlarda testesteron kulaklarından fışkırıyor olacak ( vücut geliştirmede ciddi bir önemi vardır ) 18 yaşında başlayıp 5 sene düzenli gidersen inanılmaz bir alt yapı oluşturursun ve hayatında boyunca ekmeğini yersin
  • Yıllardır bu işin içindeyim birden çok spor salonu çalıştırdım hiç sıkıntı olmaz islerini okulunu halledip 20 yaşında da bu spora başlayabilirsin 20 yaşından önce baslayanlara zaten ağır çalışmalarını tavsiye etmem hafif kilolarla çalışmaları daha mantikli .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.